About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, January 13, 2010

Today's update: on replacement leave

Seawal jam 9.00 pagi, lena I dikejutkan dengan call dari office. Bos oh bos, hari cuti pun masih nak kacau I...huhu :-( Tanya pasal cek2 yang sepatutnya I courier ke HQ. Huh...tak sabar nak tunggu esok!

Kepala masih #@%^#!*, semalam tak dapat tido. Sampai kul 4 pagi baru dapat lelap.

Plan nak terjah gerai nasi lemak makteh pun tidak menjadi. Esok je la.

Lepas mandi & sarapan nasi goreng, facebook dulu. Mahu 2 ke 3 jam jugak buang masa kat situ. Utilising day leave..kat opis tak dapat concentrate bukak 'cafe' kat FB tu..hihi.

Around 12 baru terkocoh-kocoh bersiap, teringat ada urusan perlu diselesaikan kat luar. Hantar 'cik biru' ke car wash, kesian dia, diabaikan sejak dua menjak ni. Biru pun dah tak macam biru, dah kelabu taik hanjing.

Next, ke Jusco -- cari ATM dulu apa-apa pun. Dalam purse cuma tinggal beberapa keping 'kertas merah', yang lain semua kad hutang & priviledge card. Kad je banyak, duit ciput!
Ke 'Blue Cube' -- settle bil celcom berukband. Then, tengok new released kat 'Popular', novel terbaru Alexandra Potter -- Do You Come Here Often, ada, tapi tah kenapa I sayang duit lak hari ni nak beli. Tengok price tag RM 30++. Urm, postpone dulu lah. Sebab ada benda lain nak beli sebelum boleh beli buku ni. Cheh, kedekut!!

Belek sana sini, at last tak beli satu buku pun. Turun ke ground floor, grab trolley. Hari ni 'no plastic bag day', but it's okay, dah standby recycle bag sebab dari rumah dah plan nak beli sikit groceries. Rasa nya kena masak kot hari ni, call ma..dia cakap dah beli lauk, kalau nak masak, just buat sup sayur. Urm..orait. Shopping!


Beli groceries sikit jer..

Sempat lagi menyinggah 'Bakers Cottage', dah beberapa hari asyik teringat 'egg tart'. Hurm, I dengan tart memang tak boleh resist..all time favorite!

yummy egg tart...sila kecur air liur..

Arrived home before 3, kejap pulak rasa. Layan FB balik, ushar2 kat Skype sambil menikmati tart and dalam masa yang sama jugak prepare untuk masak sup sayur pucuk & chicken ball. Nasib baik la masih ingat periuk kat dapur...I kalau dah depan laptop, mak mentua lalu kat belakang pun tak sedar (heheh...mak mentua kunun....!!)


sup sayur pucuk & chicken ball ala siti murni..huhu..men baling2 je dalam periuk. Nasib baek sedap...(angkat bakul masuk sendiri)

Sepetang ni...I dok berehat, bersantai..tergolek kat ruang tamu, TV on, lappy pun on...amboi besor punya maharajalela I hari ni eh. Kang balik 'mem besar' tu tah apa pulak I nak kena..hehe. Tapi, I rasa should be ok sebab I dah pleased dia dengan masak nasi & sayur jap tadi. Ambil hati ma..sesekali kan..why not.

Rehat berkualiti sampai malam nanti, insyaallah. Tapi, itu lah..istilah 'berehat' bagi tiap2 individu tak sama. For me, berehat tetap kena produktif. Jangan sampai asik landing kat katil..tu dah kira penyakit malas..rehat berlebih-lebih, sakit lain plak yang dapat.Esok, get back to work..!! Hilang la manjeee...!!

6 comments:

  1. sesekali lepas tension rest apasalhnya..bukan keluar disco pun hee

    ReplyDelete
  2. Wahh seronoknya dia berehat macam raja = maharajalela. hahaha..!

    Sama ler Kak Azie pun suka egg tart. Sini selalu beli kat Kings’, nama dia Portugese Egg Tart.

    Mujur tak kuar dating. Kalu tidak, tak berasap ler dapur tu. :D

    ReplyDelete
  3. memang best kalu dapat optimize hari coti yang diberi. time je la nak berehat cam raya pun kan. :P

    ReplyDelete
  4. seronok dpt relax kt umah smbil layan cafe kt FB..

    mmg nmpk sedap sayur pucuk & chicken ball tu.. x pernah buat masakkn mcm tu.. bole le murni bagi resepi.. akk suker msk.

    ReplyDelete
  5. hehehe..suke n3 kamu yg sempoi..

    keep ur bloging ok!

    ReplyDelete
  6. zeq: ya...absolutely. klu smp disco tu bkn cari rehat..tu cari pasal..hihi.

    kak zana: uish..seronok sgt..aman.:-) masakan ni simple je kak..family sy kerap masak mskan bersup.sy taik penyakit, tkleh selalu mkn pedas. simple je resipi nyer..nt sy buat entri resipi sayur ni.

    kak azie: kings punya egg tart pun sedap..slalu bila diorg jual panas2 berebut-rebut gaks nak beli. klu kuar dating confirm kena bodek abis2an dulu..klu tak jgn harap la dpt kuar..hihi.

    penyubiru: urm..tu la annual leave 09 pun tak abis lagi, tak tau nak pi optimize tang mana...;p

    uruchimaru: thanx..insyaallah akan diteruskan. sy budak baru belajar...klu salah tlg tunjukkan...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails