About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Tuesday, January 12, 2010

workaholic still?

Letih. Mengantuk. Been working and working since last week, even on weekend. Tiada waktu untuk diri sendiri sekali pun.

Semangat tahun baru masih membara..heheh..don't get me wrong, cuma terasa there's a need for some improvement. I've been lacking in some jobs last year, it's time to wake-up & improve.

Last year, I refuse to involve in any kind of sales activity yang company anjurkan. Rupa-rupanya dalam refusal, I sebenar nya rindukan zaman 'workaholic' yang dah lama ditinggalkan. (pernah kehilangan the person I love kerana workaholic, menyesal sangat2!). But, kehidupan mesti diteruskan. Terpaksa mengakui, I seorang yang tak boleh diam, tanpa produktiviti, tanpa daily routine yang hectic! So, menyibukkan diri is the best way to forget (melupakan rasa marah, susah hati & so on)


BTW, the time has come. January adalah bulan performance appraisal. Semua pakat tertunggu-tunggu tarikh untuk dipanggil bersemuka dengan bos. Pagi tadi, I dah distribute 'competency evaluation form' kepada semua staf. Perghh...rating diri sendiri. Tak tahan....!! Nak tergelak bila I belek2 rating yang diorang submit kat I tadi...hikhik, perasan! Itu je boleh cakap! Honestly, I punya rating lebih rendah dari staf lain. For me, bos tahu staf mana yang performed well or not. I tak mahu termalu sendiri nanti.

Esok, cuti. Bos dah kasi approval. Yeay..rehat sekejap untuk refresh, minggu ni kena weekend duty lagi. Tu la, padan muka nak busy sangat kan...dapat la letih..ngantuk semua tu! Early in the morning esok nyer, I nak gi terjah bisnes nasi lemak mak sedara. Selaaaaaamat..peruntukan breakfast esok...hihi :-)

7 comments:

  1. salam.....miss siti,

    esok cuti ya..
    selamat bercuti......

    ReplyDelete
  2. sian murni xde waktu tuk diri sendiri.. cari masa ye.. rehat kn minda dan badan.. jgn terlalu kuat berkerja smpi lupa pada diri murni.

    take care tau.

    ReplyDelete
  3. hai cik ct..jgn la asyek kejer jer..cari mase utk rest k..lapang2kan minda utk selit something yg romantik..he3..rosma merapu la tu..ho3

    ReplyDelete
  4. aduhai!

    kehilangan org yg tersayang kerana teralu kuat bekerja? dasyat ni?

    ambil masa untuk diri sendiri juga okey>

    ReplyDelete
  5. lum start keje lagi...studyholic ada haha...mimi nih trsangatla malas huuu

    ReplyDelete
  6. Seronok jer baca orang dah sampai time appraisal.. Pastu tak sabar nak tengok markah. Tak sabar nak tunggu berita baik.. such as increament or bonus, kan? Means semua tu akan kuar menjelang Chinese New Year ler tuh kan?

    Makcik kayoooo!!

    hmmmm kami biasa appraisal bulan Dis.

    ReplyDelete
  7. kak azie: haha...suspen. gaji naik tu insyaallah..sikit byk x pst la. bonus CNY utk yg smbut CNY jer. yg melayu dpt masa raya puasa..cmtu la india & seterus nya. x kayo nyer akak oi...dah ada senarai menunggu..:-) byk company wat appraisal bln dis eh..

    tedi: betul...x tipu. dia give-up sebab bila ajak dating asik bz. hr ni dah rehat sikit..alhamdulillah.

    mimi imheppie: 1st time i dgr pkataan tu..'studyholic' eh..boleh la! anak dara x bek malas cik mimi oi..

    kak zana: thanx...sy ikut advise akak. tu psl hr ni ambil leave. leh regang suma otot2 bdn ni..hihi

    rosma: uish...x mo romantik2 sume...sengaja nk avoid..hihi. hr ni cuti, tp dok teringat gak dgn keje2 yg ditinggalkan...plan utk esok la kononnya. tp rest ttap rest.

    AL: ye..hari ni bercuti. rehat kat rumah sekejap. thanx AL.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails