About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, January 17, 2010

Working on Sunday?

At office, sewaktu entry ni dibuat. WTH. Today is my turn bertugas di pejabat..back-up sales lagi lor..huhu. Best nyer nengok orang len gi jenjalan santai di hujung minggu. Fikir positif ye cik kak...(tenangkan diri sendiri). Back at work pun ok..boleh settle keje yang semakin melambak..kan...?kan? (pujuk diri sendiri lagi).



Mari mewarna pelan! Kecik2 dulu tak puas mewarna...(walhal habis semua majalah ngan surat khabar yang hitam putih milik ma I tolong warnakan!). Ni la secebis dari kerja yang I buat kat ofis hari ni. Kebosanan..tu pasal la boleh wujud pic ni! Pelan projek mega terbaru..(mega la sangat..). 19 unit jer...exclusive ok! anybody want? Banglo elit & semi-d bertingkat-tingkat...5% standard discount, I mark-up komisen 4% orait?? Mampus kena cekik ngan tauke!

Asalnya kena attend sales, tapi cuma sorang je customer sepanjang hari ni. Itupun my colleague lagi sorang yang attend. Sudahnya buat keje admin je la, takkan nak melangut jer sepanjang hari sampai pukul 6 ptg nanti. Entah berapa kali dah we all dok lawan menguap kat ofis ni..haha! Mengantuk giler!

Baru order nugget thru McDelivery..bosan membuatkan I lapar. Pagi tadi dah mam mee goreng..ma tolong tapaukan. Baik bonda I ni..sayang giler ngan 'anaconda' nyer...I luv u too ma!! But anaconda mu ini sedang mengira-ngira jam mahu pulang!

Sementara menunggu nugget sampai, lebih afdal kira nya dapat 'roaming' di blog kawan-kawan...jom!

19 comments:

  1. keciannye sunday pon keje..

    xpe2 lakukan seikhlas hati gitu:)

    ReplyDelete
  2. Alalala ciannyer..
    takpe... nanti kalau ada satu buyer sangkut pun...
    dah leh kaya dah...
    ekekekke

    ReplyDelete
  3. x perna kerja hari ahad. dulu overtime pernah lah!

    ReplyDelete
  4. wah, mcm best je banglo tu.. ni nak kena cari sebijik nih..

    ReplyDelete
  5. Ahaaa ni mesti bodek sbb nak dapat increament best, kan? hehehe...

    keja hari minggu best aperrr.. leh main-main... Hahahha...! (jangan ikut hasutan ini...)

    ReplyDelete
  6. Sabaq2.... sesekali kerja terlebih hari... pasni bila part cuti, enjoy puas2 nooo

    ReplyDelete
  7. uruchimaru: keje & sikit main2 la...huhu

    leena: gud advise..buat keja kena jujur & ikhlas..punca rezeki halal.:-)

    vic: klu ada customer walk-in pun bkn mudah nk closed deal. dpt satu sale pun dah kira happy bagai nak rak tau. kat sini tak praktis sistem komisen..gaji fixed.cuma blh tlg masa annual review je la.

    tedi: keje private cmnila...x tentu masa..komitmen wajib ada,tk kira weekend atau public holiday.

    oranglidi: interested...??
    heheh..potential ni..kena ampu lebey..hehe, untung2 dpt closed deal.

    kak azie: bkn bodek tp dah termaktub dalam jadual yg dipersetujui semua..tak ada pilihan..huhu.

    Nida: can't wait for holiday...bln 2 kot..

    ReplyDelete
  8. ala...ciannya akak....lau ila bebal neh kna kerja...ihihi

    ReplyDelete
  9. eikasyaza: pejabat jual banglo..huhu

    ila honey: xpela dak ila...nk wat cmne...sok2 ila dah keja nanti taw la...nak bebal ke tdk..huhu

    ReplyDelete
  10. xpe keja.. pastu rehat puas2 ye murni.. jgn tension sngt keja nanti kesihatan terjejas...

    ReplyDelete
  11. kak zana: mekacih kak..lusa sy cuti..cover balik penat lelah sejak hari ahad ritu..

    ReplyDelete
  12. ternampak perkataan Mc disitu automatik teringat MCD. aduh! lapar..lapar..hehe

    ReplyDelete
  13. namenyer pun projek megakan?kene la keje hari jumaat..hu3..xpo..keje tu satu ibadah..

    ReplyDelete
  14. betul macam Rosma cakap..keje tu ibadah... nanti dapat pahala banyak tau ...

    ReplyDelete
  15. penyubiru: org tgh lapar mmg sensitif, tk nampak gmbr, tgk prkataan yg seakan-akan pun dah teringin...:-) normal...sama je i pun

    rosma: alamak..kenakan i balik ni.hehe. tp betul..i ni mulut je bising..suke pot pet..tp alhamdulillah..ikhlas i wat keje tu.:-)hehe...

    chikna: ye chik na...keja itu satu ibadah..sy setuju. saje je sy merungut kt sini...nama pun manusia kan..kot mana pun nak kena pot pet jugak..

    ReplyDelete
  16. kerja satu kali hari minggu ok lagi, tetapi kena daya tahan yang kebal bila tiap hali minggu kena kerja woo.

    7 hari seminggu heee.

    ReplyDelete
  17. zeq:i dah 3 minggu straight keja weekend..meletihkan. wpun x cukup kebal tp dah tggjwb...:-)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails