About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Monday, January 4, 2010

Z engagement

Eventhough sedang migrain semalam, I menggagahkan diri to attend my bff nyer engagement ceremony, Z. Tentu ada yang masih ingat my earlier entry pasal Z yang confuse memilih antara first luv dengan new lover..(uiks...marah Z kat I nanti nih..) Pic pun dia tak kasi I upload, dah jemu kata dia. Majlis pukul 3 petang kelmarin, waktu I sampai Z masih kat butik andaman. So I gi buat macam rumah I sendiri lor...hihi. Tak kuasa orang nak melayan ala2 VIP kan..semua pun sibuk. I cuma mampu sponsor 'sejibik' kek dari Eden buat balasan hantaran. Z inform kat I pasal majlis ni pun 'short notice', tak sempat I nak prepare apa2 dalam keadaan I migrain dengan begitu kronik sekali.


Second engagement buat Z. Nasib baik la member I ni tak patah semangat. Pilihan Z kali ni nama nya incik Rizal, yang bekerja di Takaful, dekat jer ngan umah I, senang la I nak skodeng nanti..haha..(kot2 la ade dispute!! Tak bek I ni dok curiga kat orang kan!!ish!!) Incik Rizal ni sekampung dengan bapak sedara I. I sempat tengok incik Rizal masa dia datang lepas rombongan meminang balik petang semalam, eleh...malu2 lak couple ni...hehe...cemuih!! :-) Well, bagai pinang dibelah dua... may Allah bless them.

I happy2 untuk Z..kalau takde aral, pasangan bakal diijabkabul sebulan dua lagi. Makan nasi minyak lagi...(kali ni kena jadi pengapit ker???).
Sebelum balik, mak Z tapau kan I meehoon sup untuk my mom. Marah mak Z sebab my mom tak ikut sekali. Takpe, kenduri nanti I bawak ma sekali, no excuse anymore.
Hurm..to Z, I pray for your happiness. Moga berbahagia hendak nya di samping incik Rizal yang tomei tu :-)

10 comments:

  1. lepas ini boleh korek rahsia tanya itu ini..hheee..pengalaman juga kan?

    ReplyDelete
  2. selamat bertunag Z...nak tunag jgk...hiihi

    ReplyDelete
  3. Pengapit ler best... nanti dapat aura nya..

    ReplyDelete
  4. taniah wat Z.

    murni jgn lupa mkn ubat ye.. bwk bnyk2 berehat... semoga murni cpt sembuh...amin

    ReplyDelete
  5. Murni... kita tunggu event awak...
    heheheheh

    jemput kita tak agaknya? :P

    ReplyDelete
  6. all: nanti sy smpaikan salam tahniah kat z..

    kak zana: thanx...dlm proses menyembuhkn diri skg.

    vic: insyaallah...klu ada rezeki, i jmput..:-)

    kak azie: uiks...ye ke...tak mau nanti ala2 27 dresses tu dah ler

    zeq: skg pun dah dapat tips sikit sebanyak..hehe

    nazri: buat2 sibuk je...i rasa org bsn prudential lagi sibuk..hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails