About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, February 24, 2010

6 kuntum mawar merah di bulan Februari..

Ehem..ehem...ada orang tu dapat 'munge-munge cinte' tadi pagi at around 11.30am. Orang tu surprise + teruja sangat2..unexpected kan..:-) Officemates pakat nak tengok kad..ehem ehem...thanx kat 'orang Langkawi'. Luv the roses..u've made my day! Pagi yang boleh tahan busy & tension terubat dengan kehadiran a bouquet of red roses!

Sila jangan jealous, dah lama tak dapat munge ros tau..kasi can I happy2 kejap k..
Walaupun bunga tak boleh dimakan & akan layu at the end, tapi dah macam satu kepuasan untuk orang yang menerima. Perasaan sukar nak dijelaskan. Lapar pun boleh rasa kenyang sebab happy dapat bunga..haha...(macam poyo I ni kan!) Seriously la..untuk orang yang a bit sentimental like me, terasa sender tu betul2 appreciate I.

Erm..bilangan kuntum bunga ros ni ada makna nya tau. Tapi depends la, itu pun kalau sender tu betul-betul nak ikut skema makna bunga ros macam yang I list down kat bawah ni..check out ya..

1 Rose ~ Exceptional love all concentrated on you.

2 Roses ~ Two of us deeply in love.

3 Roses ~ I love you.

6 Roses ~ I want to be yours.

9 Roses ~ Love each other eternally.

11 Roses ~ You are the one I love most in my life.

12 Roses ~ Satisfactory union and mutual affinity.

13 Roses ~ Secret admirer.

24 Roses~ Remember fondly every moment (24 hours cannot forget you).

33 Roses ~ Saying “I love you” with PROFOUND LOVE.

36 Roses ~ Feeling romantic attachment because you come to me.

44 Roses ~ Constant unchangeable pledge.

50 Roses ~ This is “Regretless Love”.

56 Roses ~ My love.

66 Roses ~ Successful love affair.

99 Roses ~ Love with understanding makes love eternal.

100 Roses ~ Harmonious union in a century, remain a devoted couple ’till ripe-old age.

101 Roses ~ No other love but you.

108 Roses ~ Please marry me!

111 Roses ~ Eternal love.

123 Roses ~ Free love.

144 Roses ~ Loving you day and night eternally.

365 Roses ~ Thinking of you everyday, love you everyday.

999 Roses ~ Everlasting and eternal love.

1001 Roses ~ Faithful love, ’till forever


info credit to: http://www.tentangcinta.com/hadiah-cinta/rahsia-di-sebalik-bilangan-kuntuman-bunga-ros/

12 comments:

  1. yeye suke ok dapat suprise2 camnie:)

    mesti whole day senyum je muke kan:D

    ReplyDelete
  2. bestnya dapat munge..dah lama akak tak dapat munge...sebab asyik celebrate special occasion berjauhan je..

    ReplyDelete
  3. oh ada maksud rupanya di sebalik bunga kuntum2 bunga..baru faham sekarang..dah lama xterima bunga..

    ReplyDelete
  4. tahniah .. tapi ada ke pernah orang hantar sampai 1001 kuntum bunga kat orang lain ?

    ReplyDelete
  5. Amboiiii...
    kiter jelez tauuuu....!

    ReplyDelete
  6. red roses memang cantik..menaikkan lagi semarak cinta..hye, rasa nak bersajak pulak

    ReplyDelete
  7. Salam..

    Tak dapat ku bayangkan andai diriku mendapat 1001 bunga. Macam mana ler nak pikul ye..hehe

    ReplyDelete
  8. Salam.

    Wahhhhh saya suka kompilasi warna2 bunga ini. Indah.


    =)

    salam Maulidur Rasul.

    ReplyDelete
  9. cantiknyer...nak gakkkkk...dh lame hubby xbg bunge...ngehngehngeh...

    ReplyDelete
  10. ALEENA: sukaa...senyummmm...dah 2 hari dah...macam 3 suku je pulak..hehe.

    CHIK NA: Incik Zaidi kan dah nak balik dah ni, cuba chik na kasi hint sikit kat dia...mesti dia belikan special utk wife tersayang:-)

    HAMIZAH: Biasanya florist memang arif pasal jenis bunga & maksud bilangan kuntum tu. Ada jugak seblm ni bila ke florist saya tanyakan pasal jenis bunga yg sesuai. tp bila dpt surprise ni semlm, lagi laju la saya google je terus..hehe

    AL-LAVENDARI: Terima kasih daun keladi, kalau boleh saya nak lagi..hehe. Entahlah...mungkin ada, yang otak nya gila2 sikit, yang nak masuk suratkhabar, internet atau TV, buat kejutan hantar 1001 kuntum bunga utk pasangan, dpt liputan media, glamour tu..hehe.

    URUCHIMARU: oo ye ke...;p Tima kasih la..susah payah u hantar yer..:-) ini kes lembu punya susu, sapi dapat nama..hehe.jgn marah ya...gurau senda!

    KAK AZIE: jangan la jelez..nanti saya mintak husband akak belikan utk akak, lg spesel dari yang ini..mau?

    TIHA: terus dapat inspirasi nak bersajak yer...hehe :-) Tlg buatkan sajak utk I..mesti u pandai bersajak kan..:-) I pun dpt inspirasi, semangat rajin bekerja..2 hari dah..hehe

    NIDA: Salam..kalau sampai 1001 kuntum tu jawabnya husband u kena panggil florist terus deko dalam umah/bilik..tak daya nak pikul, banyak tu..

    IRIS: Salam Maulidur Rasul..saya lagi2 la suke nyer..:-)

    ROSMA: Kalau nak nakal sikit, cube buat2 merajuk..mana tau kot2 esok dpt bunge ker...hihi:-) tp, klu boleh jgn ikut ye yg i ajar ni...

    ReplyDelete
  11. wow...akak dpt bunga...nak jgk....hiiih

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails