About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Monday, February 22, 2010

The day we celebrate mom's birthday (Part 2)

Another surprise for mom! Unplanned. Pagi ahad yang a bit gloomy for mom I guess, especially di hari ulangtahun kelahiran beliau..hehe..turned to cheers later in afternoon.
Walaupun hari sabtu malam tu dah sambut di KFC tapi ada sambungan pulak hari ahad tu..rasa tak cukup without birthday cake.

Disebabkan pagi tu ma dah berpenat lelah menyediakan meehoon sup, teringin nak makan kata nya, tergerak pulak di hati we all adik beradik untuk belikan surprise cake kat dia. Tengok pic sudah la, pakai kain batik je mak bonda I..hehe..telah dipaksa potong kek, tiup lilin & doa untuk impian dan hajat nya di usia yang menginjak lagi setahun.



Adik ipar awal-awal pagi dah keluar, diorang overnight kat umah..tapi disebabkan kena bertugas hari ni tak dapat la Mr. Nasir nak memeriahkan acara! At first, bercadang nak celebrate kat luar saja tapi mengenangkan keesokannya (hari ni lorr) dah mula bertugas, maka terpaksa la batalkan rancangan tu. Rancangan bersiar-siar postpone ke hujung minggu ni..lepak Gurney Drive maybe..tak sure lagi.



12 comments:

  1. salam..

    wahh sdap2 nye mknn..hepi besday utk mak awakk..sejuk ibu mengandung...

    ReplyDelete
  2. hello auntie! Happy Birthday! *speaking mode on* hehee. !

    ReplyDelete
  3. TIHARA: cedappp....thanx ye Tiha...dah sampaikan kt dia.

    BEN: mom says thanx..! err..mom's bday..anak nyer leh dpt adiah tak..??hehe

    ReplyDelete
  4. Hello Auntie, this birthday greetings comes to you from Canada.....
    MANY HAPPY RETURNS OF THE DAY. HAPPY BIRTHDAY, AUNTY.
    WISHING YOU MANY, MANY MORE BIRTHDAYS TO COME WITH LOTS OF GOOD HEALTH, SUNSHINE AND LAUGHTER ALWAYS.

    And Aunty, a birthday is just another 365 day trip around the sun, enjoy the trip....you stay young and simpan satu lagu dalam hati.
    Best wishes always, Lee dari Canada.

    ReplyDelete
  5. Yang penting semua ahli keluarga bersama meraikan... tetap bahagiaaaa...!

    ReplyDelete
  6. mesti hati ma siti berbunga bunga dengan kejutan yg u ll buat ;-)

    ReplyDelete
  7. Mesti sejuk perut mak masa mengandungkan anak2nya dahulu..

    Selamat ulang tahun kelahiran buat Murni's mother..

    ReplyDelete
  8. Alamak... keknya nampak sangat la sedap!

    ReplyDelete
  9. Salam!
    Mmg bagus celebrate utk ibu CT, tapi mcm tu punya kek utk siapa, kan tinggi calorie dan kolestrol?? Tapi dah traditionally mcm tu, teruskanlah...

    ReplyDelete
  10. SELAMAT HARI LAHIR UNTUK EMAK ^____^

    Bahagianya seorangg ibu diraikan sebegitu. Semoga dia sihat dan dimurahkan rezeki.

    ReplyDelete
  11. UNCLE LEE: looks like mom got loads of birthday wishes this yr. thanx uncle lee..mom says..."u got friend from canada too..?waa...this is y internet r soo goood..." (in malay verse)..too happy, i think, she is!

    KAK AZIE: Iya..betul betul betul...yg penting dapat berkumpul..mana2 parents pun mesti rasa seronok dah dpt kumpul anak beranak mcm ni..maklum la, family pun kecil je.

    NIDA & CHIK NA: harap2 begitu lah hendak nya. Mekacih for the wishes, dah sampaikan kat mom..:-)

    VIC: Kek coklat Vic sayang..hehe. Mcm love at first sight, terpandang cake ni terus beli, tak mahal pun Vic..emergency beli kat nearest bakery jer. Suke tgk 2 kuntum bunga atas kek tu.

    TAJNUR: I love plain cake! Ma pun sama, tapi as u say..traditionally dah begitu, it looks weird potong kek without icing yg banyak kalori tu..;p By the way, icing cake camni selalu lambat nak habiskan except the one from secret recipe laa..hehe..tak boleh resist!

    IRIS: Terima kasih, Iris. Saya pun berharap ibu berbahagia & berharap dapat terus membahagiakan ibu smp bila2..insyaallah:-)

    ReplyDelete
  12. happy belated bufday to ur mum:)

    semoge dipanjangkan umur n dimurahkan rezeki..

    n semoge whole family happy together:)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails