About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, February 21, 2010

The day we celebrate mom's birthday..

Happy Birthday ma..!! Mmmmuahhhh....sayang ma!

Terima kasih ma kerana selalu masak masakan yang sedap2 for us..menjaga & mendidik kami sampai ke tahap ini..menahan mata dari pejam ketika kami lewat pulang ke rumah..menghantar, menjemput kami ke tadika, ke sekolah..siap dengan bekal (walaupun dulu, kami malu bawak bekal, bimbang diejek kawan-kawan)..mendengar setiap kisah gembira dan berkongsi setiap cerita duka kami..huhu..sebak la pulak..:-( Recently ma pergi bercuti, tinggal I dengan Aji at home, masyaallah, punya la sunyi sepi rumah tu, tak dengar suara ma pot pet pot pet kat we all!! (teringat time bebal....huhu) Thank u ma...!

Diam sejenak...


Hari ni ulangtahun ma yang ke-51...21st Feb. We all adik beradik decide untuk celebrate one day in advance, semalam. Eventhough sibuk, we manage to pleased her. Celebrate kat KFC, Juru Auto-City. Sambutan simple, my mom ni jenis yang tak suka berlebih-lebih. Even makan pun tak nak makan tempat yang dia tak biasa. KFC ni pun dia punya request. Hurm..layan je la. Actually, orang tua-tua ni bukan nye dia pandang sangat makan kat tempat-tempat mahal & exclusive, dia cuma nak dikelilingi anak-anak menantu..cucu..? Erm..takde lagi..hehe. Sabar ye ma...dik na tengah mencuba dengan gigih nyer!! hehe....

Family we all sangat kecil. Bila adik beradik menjauh, terasa 'tempang' ikatan kekeluargaan ni. Mana-mana family mesti ada masalah..begitu jugak we all. Kadang-kadang jauh di sudut hati we all adik beradik, bersyukur kerana mampu hidup 'independent'. Sedara mara menghilang bila 'we need some helping hands'. For me, tiada istilah berdendam walaupun hati ni cukup-cukup terasa.. & mom.. she hurts, even more. Semoga ulangtahun ni membawa lebih keceriaan, dilimpahkan rahmat-Nya dan diberikan kesihatan dan kesejahteraan buat ma.

Happy Birthday 2 u...(makan ubi kayuuuuu...chettt! potong...!!)


P/s: Ms. Writer going to buy a birthday cake for mom...

7 comments:

  1. Happy Birthday makcik...
    sama bulan ngan mak vic juga rupanya..
    heheh..
    semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki.

    ReplyDelete
  2. HAPPY BIRTHDAY Makcik !

    Bagus. Awak semua anak2 yang baikkk..

    ReplyDelete
  3. Selamat Ulangtahun Kelahiran ke 51 buat Puan Azizah. Moga sejahtera selamanya, dan ceria di samping anak-anak dan menantu yg baik, penyayang dan prihatin..

    aminnnnn...

    ReplyDelete
  4. Selamat Hari Lahir buat ma siti..moga dipanjangkan umur dan berbahagia bersama anak-anak dan menantu tersayang

    ReplyDelete
  5. Happy Birthday Ma!!

    All MOTHERS Deserves The BEST!!!

    ReplyDelete
  6. hapy bday to mama cik ct..hope pnjg umur n bahagia bersama keluarga tersayang...

    ReplyDelete
  7. ALL: Thanx atas ucapan hari lahir..appreciate all the wishes..mom says thanx so much! :-)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails