About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Saturday, February 20, 2010

Pagi yang cerah kini sudah gelap gara-gara kamu...


Pagi sabtu yang sangat heavennnnn....masih cuti, bangun lewat & paling heaven of course la dapat menikmati nasi lemak & kopi panas kegemaran I. Dah banyak hari tau tak breakfast pedas, gara-gara tak berapa sihat. Alhamdulillah, pagi ni dah semakin ok. Sejak 2 hari lepas, sakit belakang menjadi-jadi..silap I jugak, banyak makan mangga, angin! Kelmarin pulak demam seharian & sakit kepala. Sakit macam tau-tau je I tengah cuti. Masa bekerja, alhamdulillah, sihat pulak. Jarang sekali nak MC.

Pening semula bila memikirkan kehadiran sms Mr. J yang bertalu-talu..adus..! Ketandusan idea, tak tahu macam mana lagi nak jelaskan. Ayat paling mudah & simple, tanpa kiasan pun tak boleh faham. I paling tak suka menolak..simpati! Tapi nasihat seorang kawan -- perhubungan atas dasar simpati tak akan membawa ke mana-mana. It took me day & night untuk menjelaskan pada Mr. J, we have no chemistry. Please admit it & terima kenyataan, mungkin tiada jodoh. Awal-awal, sudah berpesan -- jangan terlalu mengharap, dia degil!

Hopefully, by end of the day dia dapat menerima kami ini hanya 'kawan', tidak boleh lebih dari itu. I'm sorry Mr. J..u baik tapi I bukan untuk u..:-(

10 comments:

  1. tu lah awak cerewet sangat.. hehehe..

    ReplyDelete
  2. Sori Mr J...
    I sarankan u ambil semula paper chemistry SPM... dapat gread A1 nanti baru cari cik murni k..

    hehehhehe...

    by the way... paper sastera pun kena ambil juga... sbb untuk memahami bahasa kiasan. Identify penolakan jujur atau penolakan malu-malu. hehehheh

    ReplyDelete
  3. Wahhh... adik akak yang manis sorang nie...

    Ermm..

    Pilihan adalah yang terbaik dari yang baik oke !

    Gud luck !

    ReplyDelete
  4. best nye..heee..sy ta breakfast pun pagi td..hee

    ReplyDelete
  5. salam siti murni,
    kadang2 lebih baik kita memilih org yang cintakan kita drp org yg kita je lbh terhegeh2.kasih sayang boleh dipupuk lepas kawin..Istikharah lah..

    ReplyDelete
  6. erm, chemistry tu penting gak sebab even gaduh2 teruk pon boleh baik blk..

    ReplyDelete
  7. BEN: I cerewet ker...tak kot...;p

    VIC: Hahaha...u kasi i ketawa di pagi ahad...hehehe. Mr. J memang aliran sastera dulu..tapi tak tau lah kenapa susah sangat nak faham..belum keluar bunga2 kiasan lagi..sudah nggak ngerti! Tak sampai hati menolak..huhu

    KAK LINDA & HAMIZAH: Thanx sis...saya percaya pada jodoh. Kalau dah itu ketentuan-Nya, saya terima. Orang kata, kalau betul orang tu jodoh kita, we might feel something different rite? tapi perasaan weird tu tak ada.

    QUON QUON: Laa...nape tak breakfast..? sarapan is the most important meal of the day! Len kali jgn skip breakfast tau!

    EIKASYAZA: U're rite! Memastikan kita boleh get along with each other..

    ReplyDelete
  8. aku rasa Mr. J belum kenal siapa sebenarnya cik siti murni, let him know who you are, then let him decide...

    ReplyDelete
  9. Salam!
    Hai selalu jugak CT celebrate itu dan ini. Tak apelah org Melayu kan. Bkn masalah celebrations, tetapi masalah byk makan yg melibatkan CT ni selalu pening2 kepala. Mungkin ada problem dgn perut dan usus tak? Jika ada, hentikan dahulu pengambilan mknn yg bermasam...

    ReplyDelete
  10. AZMAN: Ada possibility komen u tu. Beri lebih masa utk dia consider perhubungan ni..& kenali diri I..tq ya!

    TAJNUR: Salam, saya ada gastrik. Dan sebenarnya, tak boleh makan makanan pedas & masam..tapi itu jugak yang saya gemar. Bila berpantang, tahan nya cuma 2 atau 3 hari, lps tu saya ikut suka je nak makan apa..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails