About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, February 11, 2010

Tag dari Kak Azieazah

Actually, mood tengah tak berapa baik. Malas mau update blog, akan tetapi telah di 'tag' oleh Kak Azie..mau tak mau kena la merajinkan diri menjawab tag nyer.


A. Copy Badge untuk diletakkan di blog u all

The badge..

Letak badge PENANG. Sebab -- I orang Penang & I love Penang.



B. Link atau ceritakan kembali siapa yg memberikan award ini kepada u all


Ini lah dia orang nyer yang bertanggungjawab memberikan tag ni kepada I...my lovely Kak Azie. Sila kunjungi blog beliau. http://azieazah-aa.blogspot.com/ *psst..kak azie, saya promote ni..takkan takde ape2 kot..hehe (joking yer kak..)


C. Setiap blogger hendaklah menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih pemenang seterusnya.


I don't really like this part, abis semua misteri diriku..huhu


1. I love BLUE..bukan 'blue film' yer...sila sopan! Favorite color I..my car also in BLUE. Most of my baju kurung are in BLUE and I have loads of BLUE tudung..macam2 rona biru ada, sampai tak terpakai kat dalam wardrobe tu.


2. My favourite artist..IMRAN AJMAIN. Love his song, love his voice. He has that special charisma..I kalau tengok dia mesti macam 'melayang-layang' ala-ala Dewi Sandra gitu tau! Macam nak gugur jantung gue...:-)





3. Sangat suka makan, makan dan jalan-jalan cari makan. Makan boleh release tension. Semakin tension, semakin banyak makan & semakin bertambah berat. Pastu boleh la I merungut-rungut berat badan dah naik kat blog ni..hehe. Sudah buat segmen baru, Jom Kecur Air Liur Bersama Cik Siti. Tidak ada siaran tetap di "Sister's Little Diary". Rasa nak buat posting, buat jer.

4. I work as an admin executive, dengan sebuah syarikat pemaju perumahan in Penang. It's been 7yrs here, I love my job. I love workloads actually (walaupun I selalu merungut banyak keja, but I love them damn much!) Kerja itu satu ibadah (zeq...copy dari u!) Pun begitu, I masih mencari peluang-peluang baru, mana tahu...rezeki, tuah ayam nampak di kaki..kan?kan? Pengalaman di sini alhamdulillah, banyak sudah yang I dapat..& masih dapat lagi..


5. Family is my priority. Cuma ada bonda, seorang adik lelaki (Aji) & seorang adik perempuan (dik na). Seboleh-bolehnya, apa yang diharapkan, diinginkan family akan cuba I tunaikan..insyaallah. It's been my responsibility sebagai anak yang sulong setelah pemergian arwah abah since last 5 yrs.


6. I seorang yang suka membaca (sama la ngan Kak Azie). Tak susah nak beli hadiah, just bought me some novels..tentu sekali I suka yang teramat sangat. Tak pelik bagi I untuk lepak berjam-jam lama nya kat bookstores spt Popular, MPH & Borders. Majalah pun melambak kat rumah tu, since yr 2001 pun ada simpan lagi. Teringat nak jual kat uncle 'suratkhabar lama....', tapi dah lama tak nampak itu uncle datang ronda kat area rumah..


7. Fashion phobia. Erm..some sort la. I suka berfesyen, tapi sometimes takut nak cuba something new, takut membazir duit, takut nampak weird & takut bila beli baju2 @ fesyen terbaru, sekali pakai, selebih nya simpan dalam almari...rugi..rugi. My loyal fashion advisor, of course la my BFF & only sis...selalu kena luku kepala ngan dia gara2 sifat I yang agak takut mencuba & sedikit 'stingy'. Macam tu jugak dengan 'hair-do'...dari dulu sampai sekarang, cakap je nak ubah stail, tapi masih tak ada perubahan...hurm (sila geleng kepala..)




8. I love natures. I benci orang yang suka buang sampah merata-rata especially kat tempat picnik seperti air terjun, sungai, hutan lipur & taman rekreasi. Rasa geram sangat-sangat. Tak ada kesedaran sivik..tempat2 tu untuk orang yang love natures..yang nak pergi, nak enjoy..sama-sama la jaga. Kalau I tension, I memang suka spend my time, whether at beaches or waterfalls..merenung keindahan alam. Dulu I memang kerap ikut camping..(cheyy...teringat masa muda remaja la pulak..). Memang enjoy..:-) Jungle-walking & trekking tu macam jadi monthly routine, now no more...rindu zaman tu! Sape2 nak jadi hobby partner?



9. I sentimental. Sukakan kedamaian. Boleh sakit kepala ni bila baca tentang peperangan, politik, riots, demonstrasi. Eii..mencik la...tak suka! tak suka! And that's why la jugak I tak boleh tengok action movie. Agak-agak susah nak tido, mesti I pasang CD sentimental..Kenny G, Dave Koz...& yang sealiran dengan nyer..


10. I jugak seorang yang cepat marah, tapi cepat sejuk..(ada 'tapi' tu..please note yer). Temper..? boleh dikatakan la. Nature of job memerlukan I jadi seorang yang tegas. Bila terlalu tertekan, I tend to marah-marah. Nasib la sapa yang terkena tempias. It's bad. Sifat negatif I yang perlu diubah..because tegas dan marah adalah dua item yang berbeza. Tegas tak semestinya marah. Harap-harap I boleh buang sifat tak baik ni.



Orang yang I teringin sangat-sangat nak TAG, and the winner is....


IKIQZANA (Perjalanan Diari Hidupku)
ILA HONEYBUNNY
ANGAH IZA (IZA ~ Si Hitam Manis)
Ms. ARWEEN
EIKASYAZA (Green Space)
Selamat menjawab tag ;-) ngeee.....

10 comments:

  1. erkk? bad mood..hurmm skrg ni mmg musim lah..!

    ReplyDelete
  2. Terimakasih sudi menyahut cabaran... and the best part is, promote blog plak tuhh...

    Wahhh.. sungguh menarik tentang diri SITI... wanita yang jangan hanya dilihat dari luar..

    kenali dirinya baru tahu berapa laju langkah nak larii.. hahahaha...!

    gurau jer tuu..

    ReplyDelete
  3. Nida pun suka kedamaian.. tak suka perang2.. tapi kenapa wujud lagi perang2 ni ye.. yg jadi mangsa org yang tak bersalah...

    ReplyDelete
  4. eh3...ila baca2 ila pn terkena tag eh..ihihi..ok kak...nti ila jawap ye...tq ;-)

    ReplyDelete
  5. URUCHIMARU: Urm..musim ek..? yelah..ada kemungkinan..sana sini 'ribut taufan'..

    KAK AZIE: Cabaran disahut dgn hati terbuka..tak ada masalah:-) Saya biasa..plain & ordinary, tak ada apa2 yg menarik (itu yang selalu sy cakapkan kat kwn2)

    ORANGLIDI: kenal..?tak kenal..? :-)

    NIDA: Petanda akhir zaman..perbalahan politik yang tak berkesudahan, rakyat yang jadi mangsa..urm...semangat kemanusiaan semakin pudar.

    ILA HONEY: jawab dak ila..jangan tak jawab...akak tggu taw!

    ReplyDelete
  6. naseb bek x kena weeeee~~~ =) i luv blue gak ahaks~

    ReplyDelete
  7. imheppie: next time mungkin u takkan terlepas...hehe:p

    ReplyDelete
  8. k zana pun kena tag gak.. insyaallah akan akk buat.

    dulu akk pun suker biru.. skrg ni je dh tukar suker warna pink plak.

    ReplyDelete
  9. pink pun sy suker..very feminine! :-) selamat menjawab tag yer kak...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails