About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Friday, March 5, 2010

Gossip Corner..psstt..

Pissed off! That's me, this morning.

I marah kerana tak ada orang di pejabat. Waktu tu jam sudah 9.20. I arrived at 9.15am, a bit late & sudah diberitahu, dicatat dalam log book, akan lewat kerana urusan di Pejabat Tanah. Cuma seorang saja yang stand-by di pejabat waktu itu. What if bos sampai ke office & see the whole scenario..? Luckily tak...

Rupa-rupanya yang tak ada urusan di luar pejabat pun lewat sampai. Tunggu & tunggu..9.25am, baru lagi 2 orang masuk. Yang seorang kata nya kena pick-up orang sebelah nya, lewat & masih mintak tolong orang lain jemput. And hello! Rumah sepelaung je dengan office, jarak 500m saja, ok! Dah digariskan waktu pejabat 9.00am - 5.00pm. Sesekali terlewat tak ada masalah. I pun sebelum ni selalu lambat. Tapi dah diberi amaran, dah ditegur, masih ada yang cari pasal.

Yang paling best, yang seorang lagi jam 10am baru inform, emergency leave hari ni, itupun sebab 2 orang yang terlewat tadi telefon tanya.

Bila kata, asyik tak kena. Sekarang dah ada 'gossip corner' at our office. Bos sediakan white-board untuk masing2 gosip kat situ & bukan cakap-cakap belakang. At first, dalam meeting dengan bos, semua nya setuju dengan proposal tu. But nobody use it so far, sudah 1 week. Hari ni, I yang tulis gosip kat situ. Gosip sebab diorang yang lambat masuk office. And guess what -- pun ada yang tak puas hati. Next time I think....lantak korang lah nak buat apa pun!!!! Nanti korang cakap aku tunjuk power kan!! So, punye lantak okeh!!! Kalau bos tanya, aku cakap suruh refer terus dengan korang ye.....sila sediakan jawapan sendiri!

Dari I terus melayan tension, baik layan pic si 'gelandangan' 2 ekor ni...kesian diorang, sekarang 'transit home' nya di sini...di pejabat..macam biskut, sekejap ada, sekejap hilang...



Layan kucen lagi baik dari layan karenah orang..huh!

13 comments:

  1. Tulah oarng kita... tak boleh ditegur.. kadang2 terfikir alangkah bagusnya andai teguran diterima secara berhemah

    p/s: kadangkala diriku juga begitu.. sensitif tak kena tempat..hehe

    ReplyDelete
  2. alahhh.. kesiannya. macam bunting je sekor tu!

    ReplyDelete
  3. Alololo...comelnya kucen tu...

    Hurmmm...payah jugak kan orang kita, alangkah bagusnya jika 'terasa' berpada-pada.

    ReplyDelete
  4. Kadang2 surrounding kita tak menggalakkan kita menjadi pekerja yang cemerlang, gemilang dan terbilang.

    Buat baik dituduh pengampu bos plak. Takkan nak jadi macam dowang gak kot?

    ReplyDelete
  5. tul gak.. layan binatang lagi best dari mengadap muka2 orang kat opis..ahaks

    ReplyDelete
  6. menarik..gossip tulis terus..kadang2 bagus jugak outspoken ni dari ckp2 belakang..

    btw kucing color oren tu mcm kucing saya Rufus..cute..yg seko lg tu pn cute :)

    ReplyDelete
  7. amboi..anak kucheng sapa hang rembat tu kak??

    wess..aku suda apdet blog..jgn dok bising lg ar...hehe...

    ReplyDelete
  8. Salam!
    Dimana2 sektor k`jaan atau swasta, kita akan dapati situasi yg sama. Ramai sgt yg ambil kesempatan dan itu belum lagi bercakap ttg `parasit` kerja nak senang dan menumpang. Bila kita ckp sikit dlm ertikata menasihat, mcm2 implikasi yg kita kena terima. Sabar je lah Cik Murni, buat je kerja2 yg murni..

    ReplyDelete
  9. NIDA: susah nak cari org boleh terima teguran scr positif..huhu

    TEDI: iye..si kelabu tu tgh sarat bunting..sian diorg.

    IRIS: Bukan ke sepatut nya bila berbalik soal kerja seseorang tu harus professional menerima nasihat & teguran...hurm...

    ORANGLIDI: pucing2 smpai pening...

    VIC: Iya sgt2..bertegas salah, buat tak tau kita pulak kena 'press' dgn mgmt...letih geleng kepala mcm ni..

    BEN: tul..kucen melawan pun kite tak sakit ati...habis sgt cume kena cakar, tu pun klu kite yg cari pasal...

    TIHA: yes..cute..yg kelabu tu sama dgn kucing peliharaan sy masa kecik dulu..ABU nama nyer..

    BABY: tak rembat, dia yg datang..tetamu..kena layan..

    TAJNUR: sabar kadang2 ada batas nya..
    ALOY: sorry, not for sale..huhu

    ReplyDelete
  10. baik jd kucing,ada org layan..hehehe

    ReplyDelete
  11. Bunting ke gemuk si meow tu! iyer!...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails