About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, March 14, 2010

I'm sick of...

I'm sick! Not feeling well since last few days dan kemuncak nya hari ni. Nak bangun pun tak larat..mom not at home, just me and bro. Nasib baik ada adik lelaki ku yang tersayang, boleh la diharapkan walaupun cuma mampu masak maggi kat I. Alhamdulillah, menjelang petang baru la ada tenaga sikit, bangun kemas bilik, masak & bancuh air..dah tiga suku hari asik baring, golek sana, golek sini, mengadap laptop, pejam mata balik, bila jaga gi bilik air, pastu sambung tengok laptop balik & begitu la seterusnya sampai la ke petang.

Pagi tadi pulak dapat message yang sangat-sangat MENGGURIS hati thru facebook. I wish, I tak buka & baca message tu, tapi terlajak perahu boleh diundur, terlajak perbuatan..sendiri mau ingat la! Sekali lagi semua nya berpunca dari prasangka. Yang seorang suka berahsia, yang seorang suka mencungkil (walaupun tak dapat apa-apa dari perbuatan mencungkil rahsia tu). And nampaknya, ada gunting dalam lipatan dan tukang karut yang suka menambah cerita. I wont explain anything..let it be. Tak ada guna nya penjelasan, bukan ada yang mahu mendengar. Sudah kering airmata..



Kau datang ketika duka
dan bintang bercahya
tunjukku ke jalan syurga

Ku haus di tengah laut
lemas mencari tempat berpaut
kirimkan aku kekuatan
serta pedoman di kesesatan

Ku sunyi dalam gembira
perih pedih tanggung derita
sungguh aku bukan wali
yang suci dari hina dan benci

Terlalu lama aku mencuba
terlalu banyak
cinta yang ku damba
tiada yang sempurna
hanyalah fana
Tuhan, ampuni hamba-Mu

Ku rebah di dada malam
memecah dendam yang lama diam
ku tanggalkan baju dunia
dakapku dengan selimut syurga
ya Tuhanku hanya padamu
tempat mengadu segala rindu
limpahi ku rahmat kasihmu
dalam tahajjud cinta bersujud


credit lyrics: Tahajjud Cinta ~ Siti Nurhaliza

15 comments:

  1. Oh... sungguh merundum mood kamu minggu ni and today is the worst. Be strong Murni because I know you are. Woman is not made by stone and steel but some of them gifted with courage and spirit that even can bend the steel and turn stone into small pieces. We are the "some of them" itu. You are survivor~!

    ReplyDelete
  2. ni ni apa citer tak faham jelskan dari A>Z

    ReplyDelete
  3. take good care of yourself. banyak minum air suam..

    gi doctor kalau tak baik2 gaks.. !

    ReplyDelete
  4. owhh my dearie...

    cepat sembuh oke .

    Biarkan sahaja apa yang telah berlaku .

    Anggap itu sebagai mimpi yang buruk !

    Saya percaya. Awak adalah yang terbaik utk diri awak ...

    ReplyDelete
  5. Begitulah selagi bernama manusia...

    tak lengkap tanpa cemburu tanpa hasad...

    tapi mereka tak sedar, semakin banyak hasad, semakin kuat orang yang dianiayai....

    ReplyDelete
  6. VIC: Thanx..:-) kata2 semangat itu akan terus mendorong i jadi lebih kuat in future insyallah..cuma sakit belum ok..demam & migrain bersilih ganti membuatkan i terasa lemah segala-galanya mental & fizikal.

    ZEQ: Kalau diceritakan A-Z sekalipun hanya mengusutkan fikiran u saja..pertelingkahan yg tak sudah2..nk putus tk boleh, nk smbung pula tiada daya..

    KAK AZIE: Entahlah motif cemburu atau mmg jenis suka melagakan org..apa pun sy redha..org nk buat kat saya..Tuhan saja yang layak menghukum.

    KAK LINDA: time kacih kak...:-) sy harap cepat2 terjaga/tersedar dari mimpi buruk ni..tak sabar tunggu pagi hari yang baru dgn sinar matahari..aminnn...:-) doakan ye kak..

    BEN: Petang ni gi klinik..cyunk jugak u kat i yer...ahaks! hehehe...

    ReplyDelete
  7. Salam! Dear CT,
    For a cordial relationship, there`s a limit. I hope somebody have for warned you before that in this rat race world may things can happen! Take care of your health..

    ReplyDelete
  8. akak...ila doakan akak cepat sembuh ya....akak..what happen?? msg apa?? akak jgn sedey2 tau....take care...syg akak...

    ReplyDelete
  9. TAJNUR: Thanx:-) Really really appreciate it..& terharu pada masa yg sama..

    ILA HONEY: thanx ila:-) msg dr montel..sgt sedey:-( tp tkpe lah...dh lama mcm ni..akak redha ja..u take care too my dear..

    ReplyDelete
  10. Sedihnya Nida baca n3 ni... semoga cepat sembuh. Sabarlah, setiap musibah yang melanda pasti ada hikmahnya..

    ReplyDelete
  11. semuga cepat sembuh yer ct..FB ni kekadang wat kite sakit ati..

    huh..tetiba je akak ni :)

    ReplyDelete
  12. NIDA: Thanx nida, tak ada manusia yg mahu bersedih sepnjng masa kan..tp apa kan daya...spt komen nida, maybe ada hikmah di sebaliknya..saya terima.

    TIHA: Thanx jugak utk u..:-) sakit dlm hati yg org tk nampak..huhu

    ReplyDelete
  13. Hello Siti, regret to read you not feeling well. You stay easy, see a doctor if still not good.
    Drink Chinese green tea if you have.
    Wishing you a speedy recovery, best regards, Lee.

    ReplyDelete
  14. anggaplah satu dugaan dan cubaan, bukannya 'MUsibah', kerana insan biasa tak tahan dengan MUSIBAH seolah2 kita ingat Illahi tak sayang kita, kalau boleh buangkan perkataan 'balasan'

    ReplyDelete
  15. UNCLE LEE: Got some chinese green tea -- bought by uncle lee (also), bapak bos..hehe. I'm back to normal now, thanx uncle lee.

    ZEQ: Terima kasih atas nasihat, cuba sebaik mungkin..insyaallah.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails