About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Friday, March 26, 2010

Ismail Pasembur ~ Chai Leng Park

Lunch tengahari kelmarin, food hunting lagi ;)

Gerai Ismail Pasembur di Chai Leng Park, Perai ni selalu menjadi gerai pilihan I kalau teringin nak makan mee goreng ala mamak. Biasa I beli tapau & datang dengan my lil sis tapi kali ni saja nak berkongsi selera dengan officemates.

Itupun kebetulan ke Perai semalam, ajak diorang singgah mencuba mee kat sini. Gerai ni terletak dalam food court, betul-betul tepi main road Chai Leng Park.

Walaupun kecil saiz food court ni tapi gerai kat sini ada each specialty. Sebelah gerai Ismail Pasembur, ada gerai cucur udang & laksa campur, karipap besar, gerai buah & gerai minuman fresh..*see pic below okeh..


Air kelapa muda..RM 1.20 segelas. Lega..hilang haus di tengah panas. Isi kelapa sweet..^_^ *like me..

Kali ni I try mee rebus. Macam biasa la, dah nama pun ala mamak, mee rebus & mee goreng dia tak sah lah kalau tak ada tauhu *taukua & cucur udang. Perghh...terangkat..makan sampai terpercik peluh. A plate costs me RM 3.00.


Sebelum balik wajib singgah gerai buah uncle *opposites gerai pakcik mail..beli nenas sarawak & buah ciku. Buah-buahan local ni pun dah mahal sekarang, satu plastik ciku pun dah RM 3.00. Tapi I dah dilatih arwah abah, soal makan jangan kedekut..!

Anda kedekut pasal makan tak???

10 comments:

  1. waduh! berjaya menggoda nafsu makan ku.huhu

    ReplyDelete
  2. dah macam rancangan jalan2 cari makan lak...tp saya lebey suka pasembor padang brown

    ReplyDelete
  3. Ya, pasal makan jangan kedekut, tapi ikut besar mana poket nya plakk...

    apapun rojak tu sungguh menggiurkan dan ayaq nyoq tu, perhhhh...!

    ReplyDelete
  4. Salam!
    Pasai makan pasembuq ni, jgn ceghitalah cik oi, mmg mamu ni suka. Tapi yg tak beghapa suka, bila depa dok jeghit, Pasembuq! Pasembuq! Amboi, tu diya hai, keluaq air liur tersembuq2....

    ReplyDelete
  5. LANABULU: Kodiang pun ada pasembuq best..? kalau pi sana boleh la saya cari..

    TAJNUR: tu dia haih...baru kena kaw pelat utara mamu..hehe. Pasembuq yg dok jeghit tang padang kota la tu...mamu pun suka makan pasembuq nooo...

    KAK AZIE: Ayaq nyoq tu kalau kak azie kena balik qumah pun dok teringat lagi tauu...

    SHAZRULS: Lama jugak saya tak pi padang brown..takpa..takpa..nanti saya pi buat coverage jalan-jalan cari makan kat sana pulak..

    PENYUBIRU: tu dia...meleleh dah ayaq liuq u tu...hehe

    ReplyDelete
  6. mkn buah ptt sgt xkedekut..tp mkn benda lainkena beringat skit..kot obes plak..

    ReplyDelete
  7. btoi3..abah ila pn kata gtu...lau soal mkn jgn berkira....coz yg nak mkn pn perut kita jgk kan kak....hehhehe...tgt kt abah...lau abah fon ja ila..mst tya dah makan or belum....erm...akak..nsb xterliur coz ila xmkn passemburrrrr....ihihi

    ReplyDelete
  8. as-salm cikgu..apa makna PASEMBUR..darimana asalnya gabungan bahasa mana.

    saya tanya boleh kan

    ReplyDelete
  9. nyum nyum..mcm sedap jek ni..

    ps : saya x berkira pasal mkn.. :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails