About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Monday, March 8, 2010

IWD 2010

It's International Women's Day! And here I am, seorang wanita yang bukan saja tak dapat cuti, tapi masih kena stayback kat office during this hour~huhu..!! (asyik ingat cuti...what a mentality!!)



Pada masa ini, perut yang sangat-sangat berkeroncong hanya sempat diisi dengan ini...huhu



tak ada orang kesian kah??!! Stayback alone & hanya makan maggi..itupun selepas simple 'brunch' jam 1 tadi.
Paperwork kembali menimbun! Sometimes life's is truly unfair! Bila free, terasa bosan tak tahu nak isi masa macam mana. Tapi bila sibuk, I jugak yang terkial-kial. Dah dekat seminggu begini, selagi tak dengar azan Maghrib selagi tu lah I melekat dengan pc office ni. Hari ni curi sedikit masa to update blog, berhari-hari ditinggalkan. Urat saraf tangan & kaki ni dah terasa seperti bersimpul-simpul, lenguh key-in a few list untuk submission ke Local Authority.

~~~~~~


Mood tidak berapa baik. A few things left unsettled. Personal & Office -- kedua-dua nya menambahkan kusut dalam fikiran! Tinggal I belum migrain saja lagi.




Catatan untuk si montel:
kau fikir aku menipu, kau sangka aku lupa, kau anggap aku bukan seperti dulu -- apa yang kau fikir, apa yang kau sangka & semua anggapanmu itu...semua nya salah!! Kenali aku -- itu yang tak pernah kau buat sedari dulu.

14 comments:

  1. cedap le pulak tgk gamba megi cawan tu..mai secewennn :)

    ReplyDelete
  2. sedap pulak tgk megi akak tu!!!
    jap lg nk beli la , megi cup!
    ape pun, aine suke sgt part coretan utk si montel...

    ReplyDelete
  3. tul la...sedap nampak maggi siti tuh... da lama tak makan maggi .. teringin plak

    ReplyDelete
  4. sesekali makan maggie memang sedap... teringat zaman belajar dulu.. itulah makanan asasi pelajar2..hehe

    ReplyDelete
  5. lepas nie kena g holiday rest kan balik urat2 badan sumo..

    fuhh mesti lega je rasa lepas holiday later:)

    ReplyDelete
  6. Hello Siti Murni, alaa, kesian you la.
    But sabar la, life can be tough sometimes, but there will be good times ahead.
    Behind every dark cloud there's always a silver lining.
    You just stay easy and simpan satu lagu dalam hati.
    Have a nice day, Lee.

    ReplyDelete
  7. Salam!
    Siapalah yg CT marahkan sangat kat siMontel ni? Buat bersabarlah jangan tension sgt sebab CT , you`ve migraine and gastric that might make you collapse. I`ve forwarned you before! Kawan2 CT disini semua ambil berat ttg CT.

    ReplyDelete
  8. Aduh murni... tempelen untuk montel tu terasa sayunya. Tapi untuk si montel harusnya amat menyedarkan.

    Kadang2 lelaki merasakan kita adalah makhluk yang amat sukar difahami tapi sebenarnya...
    mereka tidak cuba membuka hati untuk memahami...

    keikhlasan untuk memahami itu tak ada. Kalau ada... memang senang sangat nak paham sbnrnya.

    ReplyDelete
  9. kerja kerja asalkan dapat BOS yang pandai jaga hati stafnya, bukan PEMAKI..

    ReplyDelete
  10. DIANA, memang susah gak nak fahami hheee

    ReplyDelete
  11. TEDI & HAMIZAH: Same to u.

    TIHA: 2 cawan pun boleh..:-)

    NIDA, CHIK NA & AINEE: hehe..boleh je kdg2 teringin nak makan maggi..ada nasi lauk best pun tk jalan kalau dh dtg teringin megi..:-)

    LEENA: Mmg nk cuti, tapi entah la bila..keja tak abes2.

    UNCLE LEE: Thanx..:-) My life is always tough! Hope i can always be strong & cope with it!

    TAJNUR: thanx for the advice..selalu sy ingat tu..sy ada ramai kawan2 kat sini yg sgt2 care ttg diri ni..appreciate & bersyukur sgt2. Just, kdg2 tu terasa sukar nk melupakan..:-(

    VIC: sayu yg u nmpk, tp sebak lebih2 lagi dlm hati ni. pagi ni dia buat i menangis lg..:-( entah bila baru boleh tamatkan drama sedih ni..

    ZEQ: I bukan pemaki..& tak mahu jadi pemaki. Teguran kena dlm bahasa yg baik, tp tonasi kena tegas. Kalau tak tegas, tunggang langgang dibuatnya. Fleksibel biar bertempat.

    ReplyDelete
  12. ishhh...sedap jgk megi cup tu..hehhe..akak..si montel ckp akak penipu ya?? nak kena neh...dia ptot kenali akak,..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails