About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Monday, April 5, 2010

Donat or Cucoq Bawang Mak...

Sakit tekak masih belum hilang sejak minggu lepas. Dah bergelas air asam jawa dihirup, dan bergelas jugak air kosong, tapi masih macam tu jugak. Takkan nak kena gi klinik lagi kot.

Mood pun kurenggg...

Ayat nak blogging pun takde sejak dua menjak ni..

Petanda angau kah....???hehe...no way. Tak mau dah angau2 semua ni. Banyak lagi benda lain boleh fikir. Kalau kemaruk sangat nak angau, lebih baik angau kan kereta baru, rumah baru...lagi banyak 'pekdah' nyer.

Last week..




Teringin nak makan donat 'Epal Besar'. Tapi tahap kemalasan menjadi-jadi, malas nak pusing Jusco, sudah nya singgah Nash Donuts je..kat tepi jalan. Bukan susah, parking tepi terus masuk kedai. On the go je..(mula la berangan..bila la 'epal besar' nak buat drive thru..hehe)



Opt for Lemonade & Choc Marble (geng donat lagi dua ekor tak ada...kurang nikmatnya)

Tapi I lebih suka yang ini...traditional way!



Perghhh..air tangan mak..tak ada apa yang dapat menandinginya! Cucoq bawang..menu pagi ahad. Lama sangat ma tak buat cucoq bawang ni..cicah sos cili pun sodappp..;)

Ahad (yesterday), sejurus selepas breakfast terus heret my mom and bro gi visit rumah I..(my house???erk..macam tak percaya sudah ada rumah sendiri...). Hire seorang pekerja Myanmar cuci kan rumah & clear up all mess. So, semalam pergi just to check how far things have been done.

Balik sebelah petang tu..baru la ada masa untuk diri sendiri. Spend kat Watson's... (u know laa that women thing..lipstick la, blusher la..foundation lar...) and finally dapat layan movie 'Evolusi KL Drift 2'. Orang lain dah riuh tengok, I baru semalam dapat tengok.. terkebelakang..huhu. Takpe..yang penting 'bahagia'.

This week ingat nak gi tengok movie ni...



Ada sesiapa dah tengok movie ni??got any review to share?

17 comments:

  1. cok bawang mak lg sedap...nyum3...ila xtgk la kak cita tu..hehhe

    ReplyDelete
  2. he he he..
    nyum!

    akusuka makan. ekekeke

    ReplyDelete
  3. memang air tangan mak bonda jugak yg sedap kan!!!

    ReplyDelete
  4. Salam!
    Ni ingatkan sapa ni? Dok ingatkan cucoq bawang mak ka atau ....
    Nanti dilambung ombak, kan diri yg susah!

    ReplyDelete
  5. Kalau ke Donat Epal Besar tu, vic wajib membeli perisa keladi (Yamato) dengan kacang badam (almond).

    ReplyDelete
  6. Lapar ler pulak tengok cucuq tu....

    ReplyDelete
  7. ermmm... saya pun sakit tekak .

    Tapi makan tetap masyhukkkk ..

    hahaha

    ReplyDelete
  8. Nida tu..nak makan je..kalau ye pun tunggu lah bulan 7 nanti balik mai makan pueh2..naa..
    murni..tak pa..nanti bila u dah angau kat mentarang mesti..hilang sakit tekak tu..sabar naa..

    ReplyDelete
  9. TAJNUR: Cucoq bawang mak sy ingat..orang tu pun sy ingat..;) kali ni sy nak buat rumah atas bukit pulak..try risiko baru..hehe..boleh ke?

    VIC: suka..i suka...duran duran..haha..go nutz.

    LANABULU: Hehe...kak Nida dah tak sabar nak balik sini tu..kasi can kat dia.
    Siput mentarang...ya..sy ingat..masa kecik selalu kutip kat tepi laut. Er, mentarang tu apa kena dengan sakit tekak ye?maaf saya tanya ni..

    NIDA: Balik malaysia nanti jangan kata cucoq bawang..segala jenis cucoq pun boleh dapat...hehe..tak lama dah bln 7 tu.

    KAK LINDA: sakit tekak akak pun belum ok lagi??sama la..makin kronik. tapi bagus..semangat kita sama..makan tetap makan..hehe.

    JOHNLABU: Hello...selalu2 la lawat sy kat sini.

    ReplyDelete
  10. Haa makan coq bawang berminyak tu lagi ler sakit tekak...

    Ya, Kak Azie dok baca dah kisah yg beli rumah tu. Seronokkan, dah ada rumah sendiri... Bahagia jerrr...

    ReplyDelete
  11. ILA: dh tgk cite tu bgtau akak okeh..dok pk2 lg nk g tgk..

    TEDI: Hehehe...good..good..sudah ada kemajuan..boleh jadi geng..;p

    CHIKNA: serius...makan kat mana pun masakan mak jugak yg kita teringat-ingat...

    KAK AZIE: Tu la...sedap punya pasal, pantang ke mana. true kak..perasaan gumbira tu susah nak dijelaskan...puas hati..;) titik peluh sendiri..

    ReplyDelete
  12. Hello Siti, you sakit tekak? Minum Chinese green tea, at least 4 cups, everyday. You'll feel good.
    Saya suka donuts, but prefer the plain ones, with iced coffee, ha ha.
    That looks like a very good movie.
    You have fun and keep well, Lee.

    ReplyDelete
  13. sedap ke doughnuts fresh bakers tu? kat mana?

    ReplyDelete
  14. bestnya nampak cucuq bwg tu..dah lama xwat..

    ReplyDelete
  15. kalaulah sya ahli POLITIK.sya akan memantau hal PTI utk kpentingan politik sya.lalu sya berikan My Kad. kalaulah sya seorang WARTAWAN. sya akan highlightkan ISU PTI dlm penulisan,kemudian dapatlah sya wang sbgi hasil tulisan. kalaulah sya macam SITI MURNI sya akan biarkan PTI bikin bagunan SHOPING CENTRE(one b) besar besaran.setelah siap sya akan pergi shoping sakan.pastu sya katakan HEBATNYA!!! MALAYSIA.SEHEBAT AKSI MELAYU BOGEL DI INTERNET TU.MURNI !!! lah TU. kalaulah sya seorang pemimpin yg ingin membuat pembangunan.sya akan secepat mungkin siapkan bangunan-politeknik-ums-mini puterajaya,dll kerana inilah kesempatan sbb PTI bertaburan.kalaulah...(bersambung)

    ReplyDelete
  16. kalaulah sya ahli POLITIK.sya akan memantau hal PTI utk kpentingan politik sya.lalu sya berikan My Kad. kalaulah sya seorang WARTAWAN. sya akan highlightkan ISU PTI dlm penulisan,kemudian dapatlah sya wang sbgi hasil tulisan. kalaulah sya macam SITI MURNI sya akan biarkan PTI bikin bagunan SHOPING CENTRE(one b) besar besaran.setelah siap sya akan pergi shoping sakan and makan chocklat banyak2.pastu sya katakan HEBATNYA!!! MALAYSIA.SEHEBAT AKSI MELAYU BOGEL DI INTERNET TU.MURNI !!! lah TU. kalaulah sya seorang pemimpin yg ingin membuat pembangunan.sya akan secepat mungkin siapkan bangunan-politeknik-ums-mini puterajaya,dll kerana inilah kesempatan sbb PTI bertaburan.kalaulah...(bersambung)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails