About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, April 1, 2010

Perjalanan di tengah sesak & hari yang semakin gelap menunggu gerimis senja..

Bila bosan dalam 'traffic jam'...menunggu lampu isyarat -- inilah jadi nya. Tak ada kerja, cari kerja...




Ingatkan dah balik lewat senang sikit nak bergerak kat jalan, tapi hampa. Sama saja keadaannya.




Hari semakin gelap. Hati tak keruan. Hujan nak turun (tak perlu ingat kain di jemuran sebab tak menyidai kain di balkoni pagi tadi). Risaukan 'perjalanan' yang harus ditempuh sebelum sampai ke destinasi..hari yang semakin gelap, sudah la semakin 'senja'. (aitt..lain macam jer bunyinya...tafsirkan la -- kalau boleh)





Akhirnya hujan juga! Dan I tersadai lagi dalam kesesakan, kali ini menunggu gerabak keretapi melintas. Entah sampai bila harus 'menunggu', maka esok nya I akan cuba cari 'laluan' lain. Perjalanan harus diteruskan sehinggalah tiba masanya meninggalkan 'destinasi' sementara ni..wallahualam.



p/s: entri tersurat, tajuk tidak boleh menahan...

14 comments:

  1. dlm tersurat tu ada tersiratnya..

    ReplyDelete
  2. syukur sangat sbb aku perlu lalui kesesakan ari2.. :)

    ReplyDelete
  3. Salam!
    Tu diya heih! Berpuntai2 kata sampai gerimis senja! Tapi di Pulau ni, pusin kot mana pun, macam tu lah kita dok jumpa. Sesak semedang dok memanjang... (Tu diya, cek dah keluaq loghat dah)

    ReplyDelete
  4. tak salah mencuba, rebah bangun, jatuh bangun, cuma adakah /ujudkan pendengar yang setia atau kawan2 yang beri dorongan untu bangkit...

    ada BLOG boleh juga melepas tension kan

    ReplyDelete
  5. Hello Siti Murni, you drive carefully, ya.
    About my leaving for Tahiti, check out the CEO, Director's name, add a 'K" to his first name, and look at his degree again, *wink*.
    You have a pleasant week, stay beautiful and simpan satu lagu dalam hati, Aloha oe, Lee.

    ReplyDelete
  6. Hidup ini sementara...
    Di sana jua yang kekal..

    Memang perjalanan tidak lagi singkat
    Destinasi itu suatu kepastian..

    SITI adalah seorang yang kuat.. Kak Azie yakin itu.

    ReplyDelete
  7. mcm tu ler bawak kenderaan kat bandar
    bosan

    ReplyDelete
  8. Duduk bandar memang best, semuanya ada... tapi part kesesakan lalulintas tu yg tak tahan

    ReplyDelete
  9. hujan camtue sgt best lepak2 kat rumah:)

    jgn stress ya..

    ReplyDelete
  10. Hello Siti, saya tajadi pergi Tahiti, there's a lady who wants to kill me there, arhaaaa ha ha. have a nice day, Lee.

    ReplyDelete
  11. UNCLE LEE: good to hear that...hehe..so, there would be no excuse for u to stop blogging...hhaha..keep on writing.

    ALEENA: ya benarrr....tepat sekali. cuaca mcm ni best tido berselimut...sygnya..tanggungjawab thdp tugas tkleh diabaikan.

    NIDA & KAPTEN: yg pakai kereta auto boleh relax lagi..tapi yg bawak manual ni..mau tercabut urat kaki dibuatnya..hehe

    KAK AZIE: tq..kak boleh faham entri tersurat ni...cayalah..hehe. thanx akak..sy anggap ni sebg moral support utk sy..

    ZEQ: sikit2 ada jugak terkena komen u tu...terima kasih..nasihat berguna utk i..

    TAJNUR: tu dia aih...kaw sungguh loghat utaqa depa noo...tkpa..sesak pun sesak la nak buat macammana...jln atas, jln kat bwh...semua pun sesak...underwater ja belum buat lagi..hehe

    IERA: Yg tersirat pun kdg2 kita terlepas pandang

    TEDI: best la..takyah sakit hati kereta sebelah menyebelah potong queue..atau kereta belakang sibuk bagi hon..

    HAMIZAH: sabarrrr.....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails