About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Tuesday, May 18, 2010

Entry lari tema...

Planning nak tido awal malam ni..urm..tak menjadi gara-gara perut merayu-rayu mintak diisikan. It's been long time I never take any supper, but tonight mintak ampun banyak-banyak. Tak tahan sangat due to light meal during lunch hour siang tadi. Ni baru je selesai 'membelasah' 1pcs of roti canai...korek2 dalam fridge kot-kot ada frozen food..fuhh...luckily masih ada stok roti canai.

It's been raining since 9.30am. So, cold weather sangat memaksa I to opt for something hot & spicy for lunch. Coincidence, Mr. Vicky nak ke Jusco. So, we decided to have our lunch at Johnnys.

Here comes..my beehoon tom yam. They say it looks more like beehoon sup..not tomyam..urm. But it sure taste tomyam..RM 5.95 per bowl.

To add the sensation...a cuppa black coffee. Hilang mengantuk and tired eyes..! Coffee cost me only RM 1.90. It's worth it..to perk me up!

Gosh..it's been a hard day actually. Sesekali masa makan tu teringat incident pagi tadi. One of the clerk telah menerima 'memo' from me...it's not easy and I felt terribly...extremely..bad bad superior! I have no choice but to be fair and justify to others...everybody received their pays..so everybody must play their own roles and responsibilities without affecting others. I pun makan gaji..sudah tanggungjawab..harap orang yang berkenaan tolong admit mistakes, accepts the fact and improve for own good.

Sementara menunggu order sampai...sempat ter'berkenan' dengan lampu hiasan yang bergantungan kat atas kepala I. Teringat dalam hati...kalau la ada pakej 3 set lunch percuma 1 lampu hiasan...kan best...or kot-kot boleh tapau ikut suka hati ke...lagi bagus...hehe..tah apa2.

Actually..nak bagitau u all...asalnya nak buat entry feeling malam ni...tapi tah camne leh lari tema plak..perut lapar punya pasal agak nya..huhu.

Gud nite all...;)

19 comments:

  1. dh lama gak x p johny's mkn steambot

    ReplyDelete
  2. hahahah.... sempat lagi ambik gambar lampu gantung unik tu.

    I pun suka sangat coffee. Compulsory 1 cup in a day.

    ReplyDelete
  3. hye..berita baik itu ilh saya dpt blog semula..hee ^-^

    ReplyDelete
  4. shazruls: bru mkn steamboat johnnys last month....

    vic: hehehe...sempat...lama tu nak tnggu makanan sampai...
    ketagih coffee jugak la yer..

    ReplyDelete
  5. Uruchimaru: yes....itu mmg gud news...kejap lagi i jalan2 blog u ya...;)

    ReplyDelete
  6. hahhhhhh dah siangg bangunnnnnnn...korjerrrr...!!!

    haku pon kopi addict..sehari tak kener kopi rase melayang-layang jerk..menguap sesajork..peknen nihhh jerk control sikit-sikit..sikittt sangatttt pongg selebihnyer haku belasah kopi jugakk..huhu

    ReplyDelete
  7. shi3la: dah bangun pong....seblm subuh td haa....hehe...tu ar kan...addicted ngan kopi..takde ubatnya...

    linda: akak tkpe ar...brekpes kat tepi pantai ngan incik asben....ecece...;)

    ReplyDelete
  8. macam2 resepi...

    kalau dulu mesti dia letak harga RM5.99 heee.

    ReplyDelete
  9. Hi Siti Murni, I love your bee hoon tom yam. Looks really delicious. I think two bowls no problems, ha ha.
    Can see you are a good cook.....
    Have fun and keep well, Lee.

    ReplyDelete
  10. Like sgt2 meehun tomyam.....tgk kuah pun dah tahu sedap tu..ehhe

    ReplyDelete
  11. zeq: tak boleh tahan kecur air liur la tu...hehe. sekarang pun ada lagi harga .99 tu..

    uncle lee: hello uncle lee...FYI..this one not cooked by me..one day if i cook, i'll let u know ya...;) u hv fun too...

    ReplyDelete
  12. wowww......kegemaran ler mee hoon tomyam tuh. apa2 jer berkenaan dgn tomyam mmg menyangkut rasanyer. Terasa nak makan tomyam seafood la plk mlm ni.

    ReplyDelete
  13. ila: bila pulak nak belanja akak makan tomyam ...?

    eelobor: hehe...terus terbangkit selera yer...hurm...takpe..takpe..gi la bawak family makan tomyam seafood mlm ni...enjoy ya.

    ReplyDelete
  14. ngeh3...akak tgu ila kerja dulu tau..akak tu...xlnja2 ila lg pun...ehhe

    ReplyDelete
  15. Hmmm seleranya nampak..buat lunh ok tak?huhuhu

    ReplyDelete
  16. ila honey: okeh...ila blk cuti nanti call akak...akak bunjer..tp kena mai penang la...ok??

    encik sparkle: boleh...kenapa tidak...hehe..thanx singgah komen sini ya...;)

    ReplyDelete
  17. lawo lampu tu..bekenan gak..mcm yang anyam guna suratkabo tu..hikhik, siyes mmg cantik

    ReplyDelete
  18. tiha: tu la kan...mcm nak bawak balik je...susah jugak nak jumpe kat kedai lampu hiasan..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails