About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, May 2, 2010

Kedai nasi ayam

Last few days I berkunjung ke salah sebuah "kedai nasi ayam" *bukan nama sebenar di AEON Seberang Prai City. Sorry "kedai nasi ayam"..a bit dissappointed dengan layanan staf yang kurang mesra. Nak kasi menu pun macam nak tak nak je. Macam buat kerja tak ikhlas gitu. Nak kata peak hour..memang peak hour tapi kedai tu amat la 'quiet' walaupun waktu tu adalah 'lunch hour'.


Memilih menu 'Laksa Kari' *wit Wantan Mee. Tengok pic bawah okey..



Taste kuah nya sedap, spicy & up to my taste. Accessories ingredients pun ok...kira banyak la kan. Sadly, cuba tengok isi ayam tu..hurm..potong selera sikit. I kalau nampak daging ayam masih ada darah..urm..memang letak tepi la daging ayam tu. U all ada experience macam ni? Tak kira la kat restoran mana pun. Apa tindakan u all? Meals tu tak mahal..u all nak complaint or let it be? or telan je? or letak tepi dan makan yang boleh diterima tekak..like i did? I suka jugak "kedai nasi ayam" ni sebab banyak menu variety & sesuai for the whole family. This is my 2nd visit, not sure whether I should come back & try other menu..huhu.
P/s: dilanda demam.....selesema & batuk. Thinking of "MC" tomorrow...??

16 comments:

  1. ayam nye yg color putih tu ker..akkk pun kalua de darah2 kat ayam..so dissapointed laa..tapi kuah nya nampak mabeles gitu.. :)

    ReplyDelete
  2. dekat area bandar perda ker? tp gmbr tu mmg menarik....marvelous

    ReplyDelete
  3. lama akak xhupdate blog...he3..akak....dmm lagi??cepat2 amik ubat.....nasib ila dah kenyang makan...lau x, terliur lagi la...ngeh3

    ReplyDelete
  4. nyum!!

    lapaulaj tgk!

    spaghetti aku dah habes. eekekke

    ReplyDelete
  5. banyaknya aksesori dalam laksa tu..

    Tapi tulah peniaga, nak masak cepat punya pasal, tu yg ayam masih berdarah :(

    ReplyDelete
  6. Pernah pi Bandar Perda tu sbb my sister ada cawangan Taska kat situ...

    Tapi tak sempat lak nak makan-makan di situ... Heee masih ada darah? uishhhhh kalut sangat kot tukang masak tuu...

    ReplyDelete
  7. Yang putih tu darah ayam berdarah ke? Ingatkan tissue.

    By the way, next time if ada "kecelakaan" dalam makanan, order je yang baru, bila yang baru dah sampai, then bgtau waiter/tress ke..yang sebelumnya tu kira cancel sebab apa-apa je lah...if ayam berdarah, cakap je ayam berdarah! Jangan marah sebelum makanan baru sampai, diorang kan masak KAT DAPUR...kita bukannya nampak :-)

    ReplyDelete
  8. hmmm... chik na kalau sedap mungkin ayam tu pejam mata letak tepi ;-)

    ReplyDelete
  9. Kecurrrrrrrrrrrr tgk gamba tuh~! Agh~!!!

    ReplyDelete
  10. Hi Siti Murni, that laksa curry looks delicious. Wish I can have one now....sedap tu saya tengok.
    How much for one bowl?
    You have a nice day and stay beautiful, Lee.

    ReplyDelete
  11. ayokkk akak.....
    aine kalo nmpak ayam darah2 ni, mmg x makan la akak.. bukan ayam je aine x makan, ngan mee tu sekali aine x makan!

    ReplyDelete
  12. pedas sehingga menjilat jari...hantar POs laju boleh

    ReplyDelete
  13. TIHA: kuah dia mmg best..pedas!

    EELOBOR: ya..Bandar Perda. Byk branch kedai ni..tapi cuba kat cawangan Bandar Perda agak tk puas hati.

    ILA HONEY: Akak bz + demam + takde mood..tu yg lama tk update tu. ye la..cuba kalau tgh lapar plus pulak mknan peberet mesti tak menahan terliur tu..hehe

    TEDI: spageti...yummy...tk pelawa i pun..huhu..:) next time blanja i spageti yg u masak sendiri..k:)

    NIDA: itu la..nak cepat agak nya. kitchen crew dapat order we all baru nk gerak masuk dapur..hurm..aksesori dlm meal tu ok..padan dgn harga.

    KAK AZIE: next time mai perda contact la sy..leh kite kenal2 lg..;)ya..klu sempat nanti sy bawak akak mkn2 okeh??

    LCA: cuba tgk ada red color kat daging ayam tu..darah tu..but maybe i tk cukup focus kt situ.. gud idea anyway..at least klu face this situation again, maybe i boleh cuba cadangan u.Tq ya..:)

    UNCLE LEE: RM7++ inclusive soft drinks & govt. tax

    CHIKNA: hehe...kite serupa kak...;)

    ALEX: sila control..kecur je takpe.jgn smp meleleh..hehe

    AINEE: waa..ainee lagi dasat..hehe

    ZEQ: basi sebelum sempat tiba ke destinasi..takde guarantee tau.

    ReplyDelete
  14. eiii haku pong kurang berkenan ngan hayam tak cukup nak masak camtu..tak lepas tekak den...

    masih dilanda demam selsema dan batuk ker..??get well soon yaa..banyakkan minum air masak..skang nie dah macam musim org demam lak..sini sana demam...

    ReplyDelete
  15. shi3la: demam dah ok...selsema je blum ok. tq shi3la...will do.

    ReplyDelete
  16. Murni - patut kena sebut nama kedai tu. Biar jadi pengajaran kepada orang2 yang tak reti melayan customer ni. At least kita pun tak hingin nak pi kedai tu kalau tau gitu layanannya.

    One more thing vic bengang juga dengan org yg muka tak manis, kelat semacam je tapi ada hati kerja nak bukak kedai makan atau jual something kepada pelanggan.... menyampah!!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails