About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Friday, May 14, 2010

Tags Lesen Memandu..

Tags Lesen Memandu ni diberi oleh Chik Na. Tq...Chik Na...sayer jawab neh...


Adakah anda mempunyai lesen memandu?

yup....

Bilakah anda mengambil lesen memandu?
Year 2003. At that time saya telah setahun bekerja di Epic Valley Holdings, Prai. Driving lessons I dengan IDI driving school di Butterworth.

Berapa lamakah pengalaman memandu anda?
More or less..7yrs.


Pengalaman pahit ketika memandu?
Accident lah...1st time I langgar bontot keta antik. 2nd time -- terhimpit motosikal yang tak tahu arah nak tuju. 3rd time -- bontot keta kena sondol ngan keta lain masa kat PLUS. 4th time -- nyaris2 masuk bawah treler yang nak masuk simpang & tak reti nak kasi signal.

Pengalaman manis?
Dapat 1st car back in 2003..lesen belum lulus, perodua kancil 850ex yang keluar dulu. Walaupun keta kecil kompak..tapi happy nye bukan kepalang sebab downpayment nye arwah abah yang keluar kan. Instalment atas titik peluh sendiri taw.


3 tabiat ketika memandu?
  1. tak pakai kasut, sliper or sandal...berkaki ayam je..selesa camtu. Kalau driving dengan heels confirm tersangkut kat pedal clutch tuh..huhu
  2. suka karoke dalam keta...especially bila boring tersangkut traffic jam
  3. suka driving malam sambil layan cd sentimental. Membawa hati la konon..hehe *walaupun hakikat nya I ada poor eye-sight bila driving di malam hari. Kadang-kadang saja2 je kuar without specific destination...pusing2 Butterworth/Bukit Mertajam/Seberang Jaya pastu balik umah.
3 pantang time i memandu bila?
  1. benci keta lain potong queue..
  2. meluat ngan penunggang motosikal yang suka cilok sana sini..terpaksa kite lak yang 'braking' utk dia..
  3. masuk/keluar lane/junction tak reti bagi signal

Nak bagi tag ini pada:
semua yang membaca entri ni...tolong jawab tag dengan rela hati.


P/s: Tugasan yang tak digemari sudah tiba...


U all tau ke apa mendalah ni...?? Ini la 'Geran Strata'. Buat yang duduk rumah bertingkat...bumbung, lantai dinding kena kongsi..ini lah dia rupa bentuk geran nye. I kalau geran ni keluar dari Land Office dah mula susah hati, rasa sesak nafas dan tetiba je rasa nak cuti minimum 90 hari...hehe. Kerja rumit sebab nak kena uruskan pindahmilik (memorandum of transfer) atas nama pembeli. Huhu....doakan lah kesabaran maksimum buat I.

9 comments:

  1. Ila rasa cm rela hati ja nak jawap kak...he3..waduh..apa tu kak..GERAN??gerun nya ila tgk..fuhh..mmg memerlukan tahap kesabaran yg tgi..hiihi

    ReplyDelete
  2. Hutang Tag yang sama saya terima .

    Layan laguuu ... U're my everything!

    ReplyDelete
  3. Ada juga tag pasal lesen memandu ye..hehe

    Macam2 bentuk tag sekarang ni..:)

    ReplyDelete
  4. ..ada TAG sijil Nikah tak..huuhh

    ReplyDelete
  5. komen bro zeq nak tergelak la plk. apapun dh terbaca entri tuh, tp kalu x buat pn x pe kan? heheheh

    ReplyDelete
  6. Hahaha... kereta pertama vic pun sebuah kancil juga. Kaler putih... ntah ke mana kancil tu agaknya. Hehehe... sape la malang terbeli keta tu. Banyak kali vic eksidenkan.

    ReplyDelete
  7. salam pagi minggu, eelobor,

    zaman sekarang macam2 berlaku, alam maya lagi, elok ada TAG sijil nikah wanita atau suami, nak elak bersuami dua ..atau beristeri 3 yang terkena

    ReplyDelete
  8. ILA HONEY: jawab jangan tk jawab. gerun..?meh la tolong...takkan gerun je.

    KAK LINDA: layan jangan tak layan..!;) hutang kena bayar kak...

    ZEQ: Setakat ni belum ada...kalau u nak jadi perintis..ok jugak tu. hehe. Idea yang bernas tu.

    EELOBOR: Zeq mmg camtu..huhu. tiada paksaan...kalau rajin..jawab lah yer.;)

    NIDA: iyer...mcm2 jenis tag. masa dapat tag ni dari chik na..terpana sekejap..nasib baik la tak susah nk jawab tag ni. klu rajin sila jwb tau.

    VIC: Haha...sama la kite vic. eksiden keta kancil sekali. tp kena scratch merata. mmg malang la diorang. i punya warna silver.

    ReplyDelete
  9. akak..saya pun duduk rumah bertingkat..dah habis bayar bank dah..tapi geran strata tak dapat pun..camne nak dapat geran tu? mintak kat pemaju ke?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails