About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, May 12, 2010

Weekend holiday di bumi Mahsuri..


Day 1: 8 May 2010

Sambil menantikan FY1010 berlepas ke Langkawi, isi masa dengan breakfast Hash Brown McD + coffee dengan Mr. Vicky. Waktu tu jam 7.30am. Nasib baik la ada colleague yang sudi menghantar I ke airport. Excited sampai paras 90%. Sudah bertahun tak mengulang kunjungan ke bumi mahsuri. Jam 09:10am, I'm safely arrived Langkawi Airport. Sementara menunggu Mr. Wan Haris to pick me up, sempat la I merayau cuci mata kat situ.

09:2oam 'Bos' tiba dengan 'baby' beliau. Accompany him for breakfast at one of mamak restaurant. Take a sip of nescafe to refresh again.

Had my early check-in at Langkawi Seaview sekitar jam 10pg. Dapat the best price...thanks to Mr. Wan Haris, for free accomodation. Nice room...scenic view lagii...:) Langkawi Seaview is 3-star city hotel & located within Kuah Town.


Destinasi pertama ke 'Underwater World Langkawi'. Kunjungan kali kedua ke sini. Snap a few beautiful pics.



Tengahari tu, Mr. Wan Haris ada jemputan kenduri arwah at his best friends place. Lepas selesai di rumah kenduri, kami ke Telaga Harbour Park which is located next to Pantai Kok. Lunch di 'The Loaf'..perut tak berapa sedap sejak pagi tadi. Perhaps demam masih berlarutan. I opt for Tiramisu & iced lemon tea.



Next -- Galeria Perdana..pun lawatan kali kedua ke sini. Cuma sekarang dah ada bangunan baru berbanding kali pertama I ke sini dulu. Certain part of the building sangat panas, tak tahu la sama ada pendingin udara tak berfungsi atau sengaja ditutup. Mengundang rasa tak selesa. Mujur la tak ramai pelawat waktu tu.





Cuaca panas betul-betul memaksa I balik ke hotel dulu...mandi & take a nap for a while.

Night life di Langkawi cuma hidup di sekitar Pantai Cenang. Selepas makan malam ala tomyam with Mr. Wan Haris & friends *selera makan semakin merosot, terpaksa balik ke hotel layan mata & perut yang tak sedap sebelum keluar semula jam 10.

Santai minum sprite & menikmati reggae live band performance di Little Lylia's Chillout Cafe, Pantai Cenang. Really love this place. A good place to relax, enjoy the music and bermain pasir pantai sambil tengok bulan bintang...hurm...romantik tau! :) Betul2 nak datang sini lagi...next visit!!




Day 2: 9 May 2010

Breakfast kat hotel, tapi I only able to take fruits and juices. Badan betul2 meragam. Silap pilih tarikh nak datang bercuti agak nya. But what to do..ni saja time yang ada & boleh digunakan untuk cuti.

Lepas je check-out, terus ke Haji Ismail Group (HIG). It's shopping time. Borong coklat je..coklat kat sini murah gilerrrr....satu beg besar coklat je dapat borong sebab 'bos' dah dok gelak perli kat I. Mesti mengata I makan coklat berkoyan-koyan kan...huhu...don't care, tak dapat borong banyak kali ni nanti I suruh 'bos' je belikan dan hantar terus ke Penang..baru padan muka dia..suka sangat gelakkan I. I grab hershey's kisses, toblerone & bounty jer..rasa tak puas ah...huhu...gile cekelat kan....;) kitchen wares usah kira la...sesiapa yang tak kuat iman tu boleh la nak ikat perut sebulan dua bahana shopping ikut nafsu...murah la katakan.

*pic credit -- incik google

Sebelum balik sempat tengok movie lagi kat Langkawi Parade. Tengok cite 'Belukar'..misi menghabiskan sisa-sisa waktu 'together-gether'...hehehe.

Flight pukul 6.30pm. Tiba awal kat airport sebab 'bos' teringin nak makan kat Kenny Rogers.

Ouh...sedihnyer...sad to leave (him)*..entah bila pulak dapat jumpa. Cuti memang la tak puas, sebab 2days je. Tapi kalau berlama-lama pun takut orang bosan pulak melayan karenah.
Overall..weekend holiday ni sangat happy! :) Big thanx to Mr. Wan Haris, bersusah payah for me throughout the weekend walaupun sebenarnya throughout the weekend jugak kena buli dengan dia...hurm..takpe..kasi can!

FY1017 arrived Penang Airport at 7.10pm. Dik na dengan encik hubby datang jemput..harus kena upah cekelat!

10 comments:

  1. berbaloi murni g langkawi jenjalan semua tmpt. akk ingt bulan julai ni pon nak g bercuti.. mgkn langkawi... seronok kan g sana.

    ada gerai jual laksa yg paling sedap dekat landasan kapal terbang airport.

    ReplyDelete
  2. Langkawi best kak..g la..jln2 rehatkan otak..tenangkan jiwa..bawak family mesti lagi best.

    laksa kat airport? ada eh...? urm..bos tkde mention pasal tu pulak...akak wat review laksa tu bila g sana bln 7 nanti tau..

    ReplyDelete
  3. Hello Siti Murni, very nice pictures. I enjoyed seeing the well taken photos, the scenery.
    By the way, I've changed your evening dress....hope you like the new colour.
    Have a nice day, Lee.

    ReplyDelete
  4. nak jugak jelajah Langkawi dengan bebas tanpa terikat kerja...

    ReplyDelete
  5. uncle lee: thanx uncle lee...drop by my blog & enjoy the pictures. i'll check out my new evening dress later ya uncle...thanx & hv a nice day!

    zeq: kalau ada rezeki, ada kesempatan..insyaallah..boleh tu.

    ReplyDelete
  6. Akak g lgkawi xajak ila pun...hiihi..bestnya tgk gmbr2 akak...even ila dk kdh..tp sekali ja g lgkawi..ahhahha

    ReplyDelete
  7. ila, akak tak mo kacau ila baru balik campus...hehe..next time nk pi akak ajak ila okeh..takut kang ila lak takleh nak join..

    ReplyDelete
  8. Perghh.... tang cekelat tu yang tak tahan tu. Kebetulan kak Azie pun baru balik langkawi kan. Eh... takde gambar atas jambatan gantung pun. Naik tak Gunung mat Chincang tu?

    ReplyDelete
  9. Vic...i lupa nak snap pic cekelat...u bernasib baik. klu tidak mesti dah meleleh air liur tu..haha.

    tak sempat pegi la gunung mat chincang tu...plus..i tiba2 je rasa gerun nak naik cable car tu.

    kak azie nyer holiday kat langkawi lagi thrill rasanya...best tgk..;)

    ReplyDelete
  10. best nyew...bile le aKak nak sampai sini..jauh sgt

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails