About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Monday, May 24, 2010

Weekend outing..

Cerita outing kelmarin.
Menghabiskan masa hujung minggu di rumah dik na. Urm..beria-ia dia mengajak datang, rupa-rupanya teringin nak ma masakkan gulai ikan favorite dia. Baru dia tau rindukan gulai ikan emak..hihi. Biarpun ma dah tak serajin dulu bila masuk bab memasak ni...tapi rasa gulai tu masih sama. We all fried some yellow mee too...uish...best..meriah dapur. It's been ages rasanya...tak masak sama-sama. Sebut pasal memasak...jari melecur masa goreng telur mata kerbau last week...tu la masak sambil bebal.

Petang nya saja nak jalan-jalan kat tmn belia perbandaran...jalan-jalan cuci mata..nak senam, tapi not wearing proper attires. Maklum la..masing-masing 'otak seminit', tak plan nak ke mana & buat apa. So..bila dah takde keja..merapu la jadi nya. Layan je all this photos k..miss photographer got talent tapi tak ada equipment..hehe.
as usual..blog ni mesti kena ada photo 'makan-makan'..*Pasembur Padang Kota. RM 13/-. Kena dengan 'Coconut Shake'..sayang nya tak leh nak upload kat blog pulak...tak kasi I show off la tu..huhu.



My mom...terkejut agak nya ni.


Dik na..this one photographed & edited by me..*mesti dia tengah berasa dirinya amat gorgeous ketika ini..muehehe...



Me & dik na...punya la lama tunggu dia set cam..*using only nikon coolpix S210


hehe...yang ni diberi judul "21 hari mencari cinta". Unluckily, this one was snapped using Sony Ericsson sebab coolpix dah out of battery...so sad!



Dalam merapu-rapu ni timbul la macam-macam idea nak menghabiskan duit. Actually dik na memang minat photography, dah dapat jemputan berguru pun dengan dia nyer wedding photographer sebelum ni. So...unofficial planning lah..nak berkongsi modal beli DSLR lak pasni. Spend masa weekend gi photoshoot jer..orait gak idea tu. Yang tak orait...fulusss...;)


22 comments:

  1. oic pasembo ritu rupenye rojak yer..barulah kita tahu..

    ps;- mahu add fb?

    sila taip ini
    sharingan_hk08@yahoo.com.my

    terima kasih

    ReplyDelete
  2. uruchimaru..ok will do tomorrow..insyaallah. gitu ler rupe pasembo...mai penang nanti saya belanja noo..

    ReplyDelete
  3. haha..apasal tak aplod byk pic..sket je tuh..boh la pic yg lawa sgt tuuuu

    ReplyDelete
  4. Pasembor kt Gurney Drive adalah yang tersedap pernah dirasai :-)

    The one yang ada lagu kt gerai dia!!

    ReplyDelete
  5. pasemboq tu berapa RM..13?? mesti mabeles..bilo laa nak pi penang nih..nak makan nasik kandaq sampai tersandaq..nk makan pasemboq ngan cendoi penang ada kaa..??

    pic tu cantik..

    ReplyDelete
  6. Hello Siti Murni, I am very impressed with your photography skills, outstanding!
    Other people take photographs, but you create photographs. Well done.
    I love the last bottom pic...fantastic shot. You captured it at the right moment in time too.

    Hey....I sure miss eating pasembur.....used to love eating the ones at Gurney drive, Penang.
    You stay young, stay beautiful and keep a song in your heart, Lee.

    ReplyDelete
  7. akak mmg..lau ila datang blog akak mst di jamu makanannya..heheh.....ne nak jd adik akak neh..leh akak lnja makan.heheh..dik na adik akak eh??...bestnya..lps ne kak dah ada jurugmbr..ehhe

    ReplyDelete
  8. Suka sangat tengok gambar yang last tu.. unik dan ianya sangat cantik

    ReplyDelete
  9. mak aii mahainya pasembor turr..pasni try kt padang brown murah sket rasanya pon lebih sedap...nice pic anyway,mmg miss photography got talent

    ReplyDelete
  10. Terlior sungguh tengok rojak pasembor tuh..

    Kalu Kak Azie tersesat di sana, takyah ler bawak kamera dah, orang sana punya camera lagi canggih..

    ReplyDelete
  11. lama x makan pesembor..
    cantik la murni pic2 tu suker negok.. pki kamera jenis apa?

    ReplyDelete
  12. The last photo title tak bleh tahan.... tiru title filem Haliza Misbun la tu.... Jangan Murni... nanti jadi Andartu Terlampau.

    Heheheh...

    Sebenarnya kalau nak jatuh cinta... tak perlukan 21 hari. Once u meet ur mr right u can feel it. Tak sampai seminit pun....

    ReplyDelete
  13. VIC: betul...saja nak gimik je tu. tah ar..tapi mmg tak mau la jadi cm haliza misbun tu kan..huhu

    KAK ZANA: guna nikon coolpix...setgh nye pakai henpon je kak..

    ReplyDelete
  14. BABY: nak upload yang ini pun dah tergedik-gedik je broadband i tu..

    LCA: yes...betul..agree...pegi makan mana2 pasembor pun never the same macam yg kat gurney drive tu. pernah masuk dlm one of tv program last few yrs..

    ReplyDelete
  15. TIHA: marvellous...kena pasemboq ni pun dah tersandaq..mai penang nanti i bawak pi pekena pasemboq ngan nasi kandaq beratuq...perghh..mesti teringat2 nanti. tq tiha..

    KAK AZIE: Tak canggih la kak...teknologi berkembang tiap2 hari. ni dah kira terkebelakang..klu dah beli SLR nanti ok lah..insyallah..:)

    ReplyDelete
  16. UNCLE LEE: Hello and good day to u uncle lee...;) The last photo was taken by my sister..nadia nadira a.k.a baby berry. U have visited her blog last nite.;) thanx for the compliments..she appreciate it very much!

    ILA: trademark tu ila...klu datang blog akak..insyallah..mesti ada crita n gmbr makan. yup dik na tu adik akak lah...ila pun adik akak gak...*hehehe...mode nak suruh belanja makan eh...boleh je..apa nak kira sgt..

    ReplyDelete
  17. NIDA: Thanx nida....miss photographer tentu sekali sgt2 menghargai..dah boleh dikira moral support utk dia pergi lebih jauh..

    SHAZRULS: tu la..rasa mcm mahal sikit..sbb cuma letak ubi, telur, cucur udang, taukua ngan fish cake je..tp sy suke yg kat gurney lg. tk pernah try yg kat padang brown. thanx shazruls..

    ReplyDelete
  18. isk..mmg konfirm kene sambar dslr ujung taun ni..hihihi..
    mgu ni kita outing taman negara teluk bahang pulak yek!

    ReplyDelete
  19. honeybunny : nt jom outing skli. skunk ni kak ct je jdik part tyme model hehe..amik pic tadek charge punya..tadek hal.

    ReplyDelete
  20. suka gambar yg last sekali tuh..cantik...

    ReplyDelete
  21. BABY BERRY: apsal hg letak berry??wonder tul...! outing lg...orait beb!

    CHIK NA: time kasih..kembang kempis photographer nye kak...hehe

    ReplyDelete
  22. pergghhhh pasembor itu membunuh ku:P

    nampak saaaaaangat sedaaapp..
    mcm nak g padang kota sekarang juge:P

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails