About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, June 6, 2010

Kes jealousy dan hubungkaitnya dengan garis kedut di muka..

"Sekali u merajuk, satu garis kedut akan naik kat muka u"

Ayat psikologi dia kasi petang tadi kat I. Huhu..nak merajuk pun kena fikir banyak kali sebab takut wajah nampak tua. Orang sales bukan saja pandai karang ayat, psiko pun diorang pandai. Apesal I tak sebijak ni masa buat sales dulu..???


Urm..cukup..cukup!


Al-kisah nya, I baru je berjanji petang tadi tak nak merajuk-rajuk over small things. Biasalah..once a month disease, sometimes membuatkan kita too sensitive. Benda yang kecil pun nak ambil kira. Yela, masa tengah hangat-hangat ni la nakkan perhatian..call la at least sehari 2 kali ker..ni tidak senyap je. Menimbulkan curiga. Kalau weekdays, boleh la faham busy nya mengalahkan pak menteri. Ini weekend u...mana tak curious!


Alah..I kalau merajuk bukannya lama pun. Sometimes, tak sempat nak merajuk...macam poyo je orang tu...leh buat loyar buruk dia. Macam mana nak marah lama-lama???


Baru kejap tadi login kat facebook...mak ai...3-4 post kat wall si dia. Hati macam kena tusuk pisau...minah mana la pulak ni beramah mesra ngan si dia kat 'dinding facebook' tu..?? Entah bila masa I melakukan 'tindakan refleks' mendail nombor dia.


Selepas puas bersoal jawab..*I la yang bertanya macam puan inspektor..(soalan ngan jawapannya p&c & ada unsur-unsur romantik, takleh publish kat sini, bimbang orang lain pulak terjangkit cemburu..hehe) Ended up...I jugak yang looks like a bit 'mengong'. I dunno...it's jealousy. Have to admit that! Adakah I terlalu cemburu tak bertempat?? neno neno dah kepala hotak ni. I would say dari sesi soal jawab, kalau dia nak ada orang lain, of course la dia buat hal senyap-senyap without my knowledge. Adakah bermaksud I nak kena check handphone dia time to time? No..no way..absolutely not me!


Earlier this evening we had our talk regarding this issue. As long as I'm faithful to him, I want him to do the same. I might not see him as often as I like...so he should know..be true..at least to himself. Dengan selamba confidence je dia menjawab suruh I jangan susah hati and not worrying of him going out with other girl..dia bukan handsome, sepet..tak kaya..sapa la yang mau kat dia..huhu..ayat lagi..*harap-harap ayat psiko ni betul-betul dari hati dia & memang dia sendiri yang admit macam tu okeh..bukan I yang menambah-nambah yer..harap maklong!


Adoi la...fenin chek..fenin...!! Cemburu salah...tak cemburu pun tak patut. Actually, kesian jugak kat dia, mesti penat layan karenah cemburu I. Any opinion? Cemburu yang berpatutan..? Is it normal to act like this? How to overcome this jealousy I have? Or..should I just forget about jealousy & be cool as he is??




P/s: Kalau lah boleh bersolat sekarang ni kan ke bagus, ubat penenang jiwa. Ada benda lain yang boleh dibuat dari time to time asyik belek dinding facebook dia..Tak la I terfikir yang bukan2....astaghfirullah. Facebook tanak shut-down seminggu ker...???*apekah..??

23 comments:

  1. salam...hehe x de la..jeles sket2 xpe...mcm dlm kes u ni xde hal la...hehe i pun jeles gak...

    ReplyDelete
  2. MRS INFINITY: yeker..kira under control lagi la eh...?tq for ur opinions...

    ReplyDelete
  3. cemburu tanda nya sayang tapi kalau terlebih cemburu buat lelaki lemas pulak .. tu yang cuba usha line lain yang kurang cemburu nya....


    semoga awak kekal bahagia..

    ReplyDelete
  4. emm masuk2 aje blog ni dgr lagu feberet kita....

    need you now !
    hee..terima kasih..

    komen:cemburu itu api!
    api lwnnye tanah jadi?
    hrp anda mengerti maksud kita ^-^

    ReplyDelete
  5. biasa la murni.. cemburu tanda nya sayang.. tapi lebih baik jgn di layan sngt perasaan tu.. buat bz2 jer. tanamkn perasaan setia yg 1 dihati masing2.

    akk dulu bercinta gan suami 9 tahun.. tunang 1 setengah pastu kawin. jodoh x kemana tu.

    semoga murni hapi selalu ye.

    ReplyDelete
  6. Merajuk pada yang sayang...he..he..



    ***ckLah sesekali tu nak juga buang tebiat merajuk2 bagai kat ckZahan tu. Tapi, belum sempat ckLah merajuk, dia dah merajuk dulu. Tak balik modal..
    :)

    ReplyDelete
  7. merajuk nak minta dipijik ...

    ReplyDelete
  8. eeeh eh kalau buzy hujung minggu tu tanda dah ada anak heee (saja hasutan dewata)

    ReplyDelete
  9. Alalala...
    sianye adik akak yang manis nie.

    Sabar ekh..
    Owang lelaki memang camtuh
    suka noty-noty !

    hehehe

    ReplyDelete
  10. Merajuk tu perlu juga.... hehe

    Memang dalam sebulan tu ada masa kita akan jadi lebih sensitif... benda yg kecik pun mudah terasa.. harap2 org yng dekat dengan kita faham fitrah seorang perrepuan..

    ReplyDelete
  11. vote utk tidak cmburu buta..hehe..
    tp cemburu sket2 ok wat..baru la nmpk cam manusia berperasaan sket..

    ReplyDelete
  12. alallala...akak ku syg...cemuru ye.....majook lak...heheh...so suwittt....suka tgk akak majok..ehhe

    P/S-->>akak2...plz2...join contest tu..ila da tag akak....tima tau...ngeh3...

    ReplyDelete
  13. Hi Siti Murni, It is not love that is blind, but jealousy.
    But it hurts like crazy.
    You stay easy and keep well, Lee.

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum wbt
    Love is blind but it blinds everything. You`re just starting a journey.....

    ReplyDelete
  15. TAJNUR: i think love isnt blind..but ppl in love..they love 'blindly'..thanx tajnur..doakan saya ya.

    ZEQ: Jealous = cemburu...hihi. Jangan menghasut...tak baik. Jangan jadi yang ada 2 tanduk kat kepala tu..hihi.

    UNCLE LEE: Hello & thanx...u r right. i am more concern to control this jealousy..& try to be cool.

    ReplyDelete
  16. ILA HONEYBUNNY: Akak tak majok dah...cuma tgh ambil time to recover..berjauh hati ja. U'll never see me online at FB like before anymore..huhu. Nanti senang2 akak gi blog ila ya...tq sweetie!

    BABY BERRY: haku rasa cemburu ku sudah melepasi paras bahaya. Makanya...i will slow things down. That's the best for me..dont want to get hurt even more...

    NIDA: Bersyukur sgt kan klu dpt pasangan yg boleh memahami fitrah perempuan 'waktu tu'. Masa kita terlalu sensitif, klu boleh cuba la jgn cari pasal.

    ReplyDelete
  17. KAK LINDA: noty sikit2 boleh dimaafkan..tp tkleh buat selalu...kang ada je yg putus telinga sia2 je kang....hehehe

    LANABULU: Erm..tu lah bukan susah. Ini tidak..nak pujuk sikit pun susah..kedekut usaha lah!

    KAK ZANA: Bernas idea kak...sy cuba..tp tak janji..haha..camna tu..hahaha. Tp serius...terharu la pulak kak...9thn bercinta ya..hurmm...kerja Tuhan..alhamdulillah. Mudah2an jodoh akak ngan husband berpanjangan..aminnn.

    ReplyDelete
  18. BERUWANG: T.kasih...byk jugak dgr kes mcm tu, sbb pasangan cemburu buta..cari pasangan baru. Harap2 tak gitu...huhu.

    URUCHIMARU: Tips yg bagus...sudah faham. Thanx ya..! Appreciate it. Suka lagu ni..??tak jadi buanglah slide tu..igt nak buang tp mmg syg lagu tu...my current favourite.

    ReplyDelete
  19. CKLAH : eh eh...tak pasal2 dia pulak yg merajuk yer...susah cmni..tak kasi can kat kite langsung yer...tabagos...tabagos..ekekeke...

    ReplyDelete
  20. harap tak wujud stalker kat sini..nanti tak pasal2 berebut Siti..

    ReplyDelete
  21. ya kak...tgk akak diam ja skrg...sedey la...napa kak??rindu akak happy2 cm selalu...sedey tau lau akak sad2...

    ReplyDelete
  22. alahai ciannya murni..tp jelous mesti bertempat..kalau dah kawin kan senamg nak control si dia tu..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails