About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Saturday, June 5, 2010

Ubat angin kus-kus..

Alhamdulillah..walaupun angin kus-kus I tak surut-surut lagi, tapi I telah berjaya mengawal mood tak baik tu dari mempengaruhi pembawakan I hari ni..*bukan pembawak budak..harap maklum. Eventhough hari cuti..I terjaga awal, tido cukup semalam. Bangun sambil garu-garu kepala yang tak gatal sambil menuju ke bilik mandi..*normal habit.., dalam kepala dah ada program tengah running..

Selesai breakfast nasi goreng cina masakan ma, terus ajak ma siap-siap nak gi jenguk rumah I kat Delima Indah*indah la sangat kan....Insyaallah, kalau ada rezeki, tak ada aral melintang mungkin dalam bulan ni jugak dah boleh dapat penyewa. Rupa-rupanya sudah ada "si meow-meow" merasmikan dapur yang baru siap renovate last week. Mak bonda la yang tolong pindahkan diorang & cuci berak yang ditinggalkan..kesian ma..pening terus lepas tu.

As planned...heading to Dik Na's place. Both dia ngan hubby sama-sama tak sihat...so sekali lagi mak bonda la yang tolong ngemas umah dia yang bersepahan. Agaknya..dua2 orang tido terbongkang dari semalam, macam kembar..seorang tak sihat...seorang lagi pun terjangkit sama..tapi penyakit lain-lain..huhu. Akak jugak yang berserabut..pantang tok nenek kalau tengok rumah tak berkemas, ada je la penyakit yang datang nanti..angin kus-kus pun boleh mari balik.

Nasib baik la tak berlama-lama kat umah dia...mau pengsan...*hehe..yang betulnye I memang tak reti dok diam, gatal je kaki nak merayap..perut lapar mintak diisikan.

So, late in the evening..bershopping lah we all 4 beranak..me, sis, mom & bro. Cari shawl & inner kat Komtar & seterusnya 'cari makan' kat Komtar Walk. Lama jugak tak buang masa kat Komtar..asal datang sini je jalan-jalan kat Prangin. Ok la...dah 'hip' sikit tempat ni nak dibandingkan dulu.



Makan-makan tadi kat MONrods Kitchen ~ Nasi Ayam Periuk Besar & The Western Bob.

It's been a habit...sementara menunggu order tiba, mengediks je orang sebelah I tu nak posing bagai...*hehe..macam la kite tu tak mengediks jugak..

Ma ngan mamu..*oops...marah adik lelaki I ni...waiting for fishball soup & chicken nugget to arrive.

My sis punya menu...Nasi Ayam Madu. FYI, signature dish at MONrods is Nasi Ayam Dot Mai which is priced at RM 7.90 , Nasi Ayam Panggang & Nasi Ayam Madu priced at RM 6.90.


Me & mom, tak terasa nak makan nasi so we opt for this Fishball Noodle Soup. Cost us RM 6.90 per bowl. Sila jangan terlepas pandang..hot lemon tea kat sebelah mangkok hayun tu yer.. hehe..my crave!

MONrods Kitchen ada few outlets di Penang. And urm..if not mistaken ada 1 outlet di Kelana Jaya. Selain dari tu...tak pasti ler pulak. Jangan malu2...google je k. Menu ala kampung nye pun nampak interesting...macam ubi & pisang rebus cicah sambal & kelapa parut..cekodok & cucoq ikan bilis..rare food la untuk orang yang dok kat bandar..*urban la sangat..uwekkk..perasan..!

Meals for 4 and total bill is around RM40. Bill shopping tak payah kira la yer..malu nak bagitau sebab beli yang tak branded..hehe..*oopps...terlebih sudah.

Dah shopping, dah makan..angin kus-kus hilang sekejap...mudah2an esok lenyap terus la angin tu..*itupun kalau tak ada yang cari pasal la!

Heading back to mainland at around 8 and safely arrived home.

Terkini..update this entry!

Daaa...



6 comments:

  1. ekekek ...

    Angin kus-kus .Lama dah tak dgr perkataan nie .

    yeahhh.. makan jangan tak makan !

    ReplyDelete
  2. ooohhh..ini ye ubat angin kus2 akak...bestnya akak...makan makan makan..ila mpu mkn meggie ckaypot ja...ehheh..bgn pagi dtg blog akak...jd lapo la...hehhe..moga da xdak org kaco akak ila neh...

    ReplyDelete
  3. KAK LINDA: jom hari ni gi makan2 lagi..boring...

    ILA HONEYBUNNY: Ye la...tension ubat nya makan la..huhu. Lapo eh..?meh sini kite gi JJCM lagi nanti ptg..

    ReplyDelete
  4. fishballs soup nampak lagi sedap drpd nasi ayam madu tuh...=p

    hyee..=0

    ReplyDelete
  5. ptg makan apa lak kak??heeh..ila lau tension xlalu mkn la kak....ngeh3

    ReplyDelete
  6. LIEYA ORANGE: thanx drop ur comment here..;) appreciate it.
    sis i cakap...nasi ayam tu lagi sedap..

    ILA HONEYBUNNY: petang ni akak tak gi mana2 pun...sebab kat umah ma dah buat spageti sup..ngeh2x...tension la kena mkn byk sket..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails