About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Monday, July 26, 2010

aku masuk hutan memburu yang tak pasti...

Title tidak ada kena mengena dengan yang mati, yang hidup -- itu mungkin!

Last saturday -- mengisi masa hujung minggu dengan harapan tak keseorangan & tak kebosanan...bertiga with sis and her hubby, gi trekking, Penang National Park. The last visit tak sempat nak trekking...terbantut sebab sampai suku perjalanan terserempak dengan beberapa ekor biawak *idup. (of course le idup...adoiii!!) Kali ni jauh sikit trekking..compare hari tu.

At the main entrance. Wajib posing dulu. Aktiviti warm-up jugak ni...hihi.

Baru sekerat berjalan, berhenti kejap tengok keindahan pantai Pasir Pandak. My sis kemain lagi naik buai. Show off kat I yang tak berani nak naik walaupun keinginan tu kuat...mana tak nya buai tu ikat kat hujung dahan...macam tak confidence je boleh menampung bebanan berat badan I yang semakin meningkat naik ni!


Pantai Pasir Pandak..kat sini ada jugak yang mencari 'remis' *tak pasti siput ni dipanggil apa kat negeri2 lain & kepah.

Photographer tak bertauliah, curi-curi ambil gambar orang dari belakang adalah satu kesalahan & boleh didakwa! Hihi....

Insyaallah...satu hari mesti kami bertiga akan sampai lagi ke 'Muka Head'..dah hujung Taman Negara tu....!!

My sis snap pic ni semasa kepenatan berjalan melalui denai. Tak faham apa yang cuba disampaikan..maybe dia nak bagitau..dia suka tengok akar2 pokok tu kot...hurm...

By late evening..di sini lah we all bertiga melepaskan lelah berjalan. Lepak atas jeti. Tepi beg adalah botol 100plus. *korang tak tanya..I bagitau yer..hihi. Mata terpejam -- itu simbolik. Mengantuk + perut yang rancak berirama.

Just before we left Teluk Bahang -- before Maghrib prayers...singgah sekejap beli buah cempedak *di luar pagar kat roundabout Teluk Bahang. Abang jual buah sangat lah ramah tamah sehingga nak mengorat I dengan meng'offer'kan buah dokong beliau...ngeee...rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari. Abang jual buah siap pesan suruh I datang lagi the next day because of dragon boat race will be held tomorrow kat Empangan Teluk Bahang. Confirm abang jual buah thought that we r outsider...plat keta menunjukkan orang wilayah persekutuan Kuala Lumpur. Tapi slanga ada sedikit ditutup bercampur-campur, Perak, Kedah & Pulau Pinang...hahaha...we all dua beradik sememang nya sedikit gila-gila bila berbahasa. Mau pening orang memikir...!

Next destination -- drop by Ferringghi night market. Meletihkan kaki lagi. Sekejap je..tak lama. Sebab my sis takut ambil risiko kredit kad beliau akan terpaksa di 'swipe' either kat Tarbush Restaurant or The Ship which is nearby...hahaha...tau takott....!!


Finally, we had our dinner at Sri Ananda Bhawan, Tanjung Tokong di mana I & adik ipar both so surprised menyaksikan lagak my sis yang seumpama lori MPPP..hahaha...ketiga-tiga pinggan berjaya dilicinkan oleh beliau dengan jaya nya. Lapar punya pasal la tu. Minta maaf...tak ada pic makanan sebab terlalu lapar & tak sempat nak keluarkan kamera, itu makanan sudah pun ditelan..of course selepas bismillah & doa makan lah!


11 comments:

  1. best nyek jungle treking..menarik pantai tu..cam nak pi jap lagi :)

    ReplyDelete
  2. haish..seb baik aku tak bt entry sal trekking..aku bt entry lain hehe..
    next wik klu free..jom daki bkt kt tmn belia lak..hehe..ada bran??

    ReplyDelete
  3. tngu ujung tahun ni, destinasi bersama keluarga ke penang. byk tempat menarik yg blh di lawati di sana kan?

    ReplyDelete
  4. syok2...kalau ila ada...ila nak ikot gak akak...hehheh...last sekali mst ada sal makan ye kak..ihiih

    ReplyDelete
  5. ILA HONEYBUNNY: ya bebeh...makan2 tu wajib..tapi kali ini ila nasib baik sbb tak ada pic makanan..kalau tak mesti ila leleh air liur lagik..

    ReplyDelete
  6. EELOBOR: A'ah..tak rugi datang Penang...dari tempat bersejarah, tempat makan...nature..shopping..semua nya boleh...datang lah!
    ngeeee....CM saya nak jadi duta penang...ada elaun tak???

    ReplyDelete
  7. BABY BERRY: Berani lah...! kamu tu..larat ker??hahaha....set ye...jangan mungkir janji..tk baik.!

    ReplyDelete
  8. TIHA: Taman Negara Pulau Pinang ni memang menarik...sebab hutan pantai..tak ada kat taman negara lain kat Malaysia ni tau..

    ReplyDelete
  9. rajinnya trekking... kat shah alam ni kalau nak trekking cuma ada bukit cerakah je le...

    Bukit cerakah tu sbnrnya naik basikal lagi penat dari jalan kaki...

    ReplyDelete
  10. Hi Siti Murni, I bet you all had fun, and slept like logs that night, after a great supper.
    I too love the hutan....more for fishing.
    Have a nice weekend, Lee.

    ReplyDelete
  11. VIC: kena rajin la Vic..umur semakin meningkat..kena ensure tahap kesihatan tetap fit..

    UNCLE LEE: yes...true...slept like logs! I've pampered my body for ages...so it's time to payback.
    Have a nice day 2u also....:)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails