About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, July 1, 2010

Majlis Perkahwinan Azarena & Hasrizal

Attend majlis perkahwinan my BFF Azarena & Hasrizal yang berlangsung last sunday, 27th June 2010 di Kepala Batas, Penang. Ada gak kawan-kawan yang tanya, "kenapa kerap nampak pic u kat majlis kenduri tunang la..kenduri kawen la..u memang suka gi majlis camtu eh??" Macam nak je I jawab..."A'ah nak kasi cukup 27x..ala2 "27 Dresses" tu!!" Sebenarnya memenuhi jemputan dan undangan itu wajib.

Bebaskanlah tawanan,penuhilah undangan, dan jenguklah orang yang sakit” [Hadis Riwayat Imam al-Bukhari dari Abu Musa al-Asy’ari]


So, ahad yang mendamaikan itu berpergi-pergian lah kami dua beranak (me and my mom) and my BFF, Didie and her hubby, Incik Baha ke majlis walimatulurus tu.


Bertahun dah dua orang ni tak bersua muka..Ina with Didie. We all dulu kira satu "geng bas sekolah" la...both of them ni pernah 'sentap' suatu masa dulu..Alhamdulillah..dah baik-baik balik. Ngeee...

Ish..ish...tembam nyer pipi pempuan tu...sape lah ek..? Ni mesti kes asyik melantak tak hengat punya ni...**muehehehe...ngata diri sendiri takpe..jangan ngata orang lain. Err..lagi satu, jangan ditanya kenapa I posing gitu...kau dipaksa aku terpaksa okeh! Tengok pengantin tu suka-suka ati dier macam nak patahkan tengkuk I tu...huhu.


Ini lah Ina ngan pasangan hidupnya...Incik Hasrizal yang kebetulan sekampung dengan bapak sedara I..**oops...terlebih introduce sudaa...macam la kenal sangat..hehe! (pic credit to Mr. Arjuna Lempeng..copy dari Facebook beliau!) Bagai pinang dibelah dua. Cuma tak faham..apsal si Ina ni pose senget..keloloh la minah ni!

Err...selepas sesi bergambar, makan2 & berborak-borak ngan lagi beberapa orang rakan lama masa di secondary school dulu terus salam ngan mak Ina, nak mintak diri dulu..fuhhh...nasib baik tak kena sound...!! Ye arr...tinggal I sorang je yang solo...lain-lain geng dah mengakhiri zaman bujang mereka.

To newly wed, Ina & hubby...selamat pengantin baru, semoga berbahagia ke akhir hayat dan dilimpahi rahmatNya. Aminn. Mudah-mudahan cepat dapat baby....^_^ ngeee...


P/s: Dah kawin belum tentu habis cerita...**selalu I ingat macam ni.

10 comments:

  1. Salam.

    Lamanya tak conteng2 kat sini.

    Tahniah buat sahabat yang berkahwin itu.

    Apa khabar?

    ReplyDelete
  2. nak tngu gmbr2 cik siti lak...

    ReplyDelete
  3. IRIS: Baik alhamdulillah..good to see u back! :) u pulak?

    EELOBOR: kena sabar la...sebab rasanya lama lagi tu..hihi.

    ILA HONEYBUNNY: :) yer...Ila plak lepas ni.hihi

    ReplyDelete
  4. marni bila plak?xsabar nak tatap pic..

    ReplyDelete
  5. HAMIZAH: Insyaallah..ada rezeki smp jodoh nt..ada lah..

    URUCHIMARU: terima kasih...aminn.ehehehe

    ReplyDelete
  6. eh eh eh...xnak....ila nak ajak dulu...ila tgu akak...;-)

    ReplyDelete
  7. ILA HONEYBUNNY: ila kalau tggu akak jenuh laaaa dik oi...jgn tggu kang terlepas flight akak tak mau responsible...hahaha

    ReplyDelete
  8. Hello Siti Murni, love the pics, and the bride is gorgeous. Good looking groom too.
    Love the first picture.
    You have a beautiful Sunday, Lee.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails