About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, July 22, 2010

Mari order biskut raya...

Semangat bebenor....puasa tahun lepas masih berbaki 2 hari lagi perlu diganti, tapi bukan main berkobar-kobar lagi buat tempahan biskut raya..heheh. Tapi tak kira nak story jugak pasal biskut raya ni...! Masa ni ramai la yang pulun menghulur sample kuih & order form. For me..maintain order dari orang yang sama sebab dah tahu benar it's quality, taste & delivery. Hurm..pic atas tu sample baru dapat pagi tadi from my ex-officemate. Dah decide 2 atau 3 jenis yang nak order..luckily la..despite of kenaikan harga barang..gula, minyak etc..biskut ni still maintain same price. Size vise..erm..lebih kurang je lagi..tak nampak pengecilan saiz lagi.


During my childhood, helping mom's to bake cookies is a must. Biasanya dalam minggu terakhir fasting month, Ramadhan..sibuk sangat lah kat dapur tu. Yang sibuk nye ma sebab melayan her 2 little princess yang berebut-rebut nak letak ceri atas biskut. Mom's signature cookies -- biskut samprit & biskut suji.

Biskut suji ni favourite arwah abah, ever since abah passed away..ma dah tak buat biskut ni lagi. How I missed them. Beli je, but the taste -- never the same!

Here is my another favourite..'pineapple tart'..bahasa melayu nye tat nenas (poyo je kanss...)..hihi. Adusss...sudah la puasa hari ni...camne la leh terkeluar entri biskut raya ni...sabo je la..

U all..apa biskut favourite u all...share la...^_^



9 comments:

  1. hehehehe, budak opis pn dh byk yg sruh ambik order skrg

    ReplyDelete
  2. Wah dalam betul tak makan biskut semperit :)

    ReplyDelete
  3. EELOBOR: haa...tggu pe lagi..bawak balik sample kasi wife tengok..

    KAKCIK: masa raya je nak jumpa samprit ni..itu pun kalau yg order tak sama rasa mak2 buat..klasik!

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum wbt
    Mari order biskut raya? Rasa2nya kalau order `pineapple tart` maksimum boleh sampai tujuh je kot...!
    Of course, your mother`s Biskut Suji is tasteful and might not be the same as other`s because your mother with love & mxed with love ingredient!

    ReplyDelete
  5. salam taaruf.

    koi semperit buatkan IM teringat mak dan semasa kecil. hari raya begitu menceriakan sebab jumpa semperit cuma setahun 2 kali.

    ReplyDelete
  6. TAJNUR: Yup..correct...biskut suji yang penuh dgn kasih sayang....sbb tu the taste always the special one!

    IM: Betul..lagi pulak dulu2 tak ada biskut bermcm-mcm jenis mcm sekarang...semperit jugak yang menjadi kegilaan. Thanx IM singgah n komen sini...:)

    ReplyDelete
  7. xde fav cookies time raya. sbb time raya tak suka makan cookies. dah ujung2 syawal baru nak try itu ini. bantai makan juada raya lemang ketupat lebih penting! hihi

    tp kt umah pineapple tart, makmur & london almond mesti ada.

    ReplyDelete
  8. WHATEVER: Tq datang sini ^_^.
    Erm, itu standard..bila dah nak abis syawal baru la kite sibuk nak godek2 apa yg berbaki kat dalam balang biskut tu kan..hihi..same je..urm..almond london..yes..it's a must also!

    ReplyDelete
  9. salam akak...mishhh u..asyk mkn je akak ila neh....suka wat ila terliur...heheh..redbean tu cm sedappp..ila suka kuih almond london..hihaha....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails