About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, July 4, 2010

Miserable week..

Waduh waduh...minggu ni sangat-sangat menekan.

Workloads..jiwa kacau tak abes-abes lagi..isu rumah yang dibeli masih tak selesai and macam-macam hal kat pejabat tu.

One morning this week, I sampai pakai body lotion kat muka waktu tgh siap2 nak gi opis..dah tenyeh lotion tu baru perasan, nak letak moisturizer sebenarnya..tak pepasal je kena gi cuci balik. Sebagai menambahkan 'miserable', I jugak dah merosakkan digital camera dik na..huhu..nasib baik lepas gi check semua nya ok..masih boleh pakai.

And the worst, berangan masa driving balik keja sampai terlajak simpang nak masuk rumah...aduhai, tak pernah terjadi dalam hidup!

So, weekend ni try to get some time out! Semalam spend sepetang at dik na's place, small family gathering. Bawak tok datang menziarah rumah dik na for the first time. Menu: Mee goreng...*makan jugak yang diutamakan..hehe.

And today..i heret my little brother to accompany me for movie..dont care hang ada date dengan awek or what...i just dont care..teman haku jugak..tu yang I cakap ke dier tadi tengahari. Muehehe...nasib baik la adik hero ni mendengar kata gak..but T&C applies lah..kena belanja movie ticket of course..& alas perut jangan dilupakan!
Tengok cerita melayu -- ZOO..asalnya nak tengok 'Knight and Day' yang Tom Kurus*Cruise & Cameron Highlands*Diaz berlakon tu..tapi hero tanak pulak..nak tengok Lan Pot*Pet Pet ngan awek cun Lisa Suri Rumahtangga*Hani..hehe! Tak best sangat..sekadar boleh gelak-gelak, ilang tension je la.



And bahan alas perut nya...di Rasamas...ajak SR hero tanak *fussy! Menyampah haku! Upah drummet pun jadi lah! Save budget I..hahaha..baru bape hinggit..tu la fussy sangat kan!


I diet...fried tofu ngan ice lemon tea je..muehehe..diet konon..sebenor nye dah balun sepinggan nasi goreng ngan chicken fillet kat umah sebelum kluar tadi..!

Mem takde kat umah..tu pasal la boring, tak ada orang nak 'babble'. We all balik, mem pun sampai rumah. Maka bermulalah 'babble' dia sebab I tak masak nasi sebelum kuar tadi..huhu....padan muka..berjalan tak hengat dunia!

Esok -- berat..berat...meeting ngan board of director...uwekkk..nak muntah jap! Hehehe..meeting ngan panel lawyer...besok selepas subuh ler kena gerak ke opis *lepas subuh la sangat..!!..checklist untuk meeting tak siap lagi. Pray for me yer u all...kalau tak siap..terkebil-kebil la I nak menjawab dengan bos esok. Wish me luck! Elok2 dah happy siang tadi..ni dah sakit kepala balik bila go through diary untuk esok..huhu.

That's all for this time...daaaa! ^_^

11 comments:

  1. waduhhh..mcm2 hal ye kak....ish..sampai silap pakai losen kt muka...heheh...wahh..happy weekend akak..ila dk rumah ja..uhuhu..rehat la kak...;-)

    ReplyDelete
  2. nasib baik terlepas simpang, kalau masuk longkang???? hehehe..

    ReplyDelete
  3. lalai dok ingat tang lain kut....

    ReplyDelete
  4. ILA HONEYBUNNY: A'ah...fikir ke lain tu la jadi nya...

    KAK FA: Huhu...itu la..terlepas simpang abis2 sangat u-turn tak sampai 500m..kalau termasuk longkang...aduhai..nasib..merana badan lah!

    EELOBOR: yer...salah saya. Bila akal, perasaan dan hati tak seiring...

    ReplyDelete
  5. Begitulah kita manusia biasa ni. Tertekan stress or seumpamanya, tak leh elak sekali sekala pasti terkena gak.

    Makin lama pasti makin bijak handle, kan?

    Ya, bersama keluarga pun suatu cara melepaskan sesak di dada dan tekanan.

    Jika ada hobi pun ok.

    Tapi kalu ada boipren yg sudi berkongsi segala rasa, dan sudi menjadi pendengar setia, laaaagi best, kan? kan? :)

    ReplyDelete
  6. Hi Siti Murni, you just take it easy....life can be tough sometimes. But the strong always pulls thru.....
    Love the food dishes, looks real good.
    Keep well, Lee.

    ReplyDelete
  7. BABY: hg kan sibuk gi kenduri mama odah....heheh...tak mau kacau la..

    KAK AZIE: Pandaiiii......kak azie..sedang menunggu prince charming utk berkongsi suka duka...kak nak rekomen kan ker?heheheh

    ReplyDelete
  8. betul betul miserable..sampai pakai losyen kat muka, terlepas simpang rumah..nape ni..gaduh ngan BF yer ;-)

    ReplyDelete
  9. Vic pernah melamun paling teruk masa drive...
    Dari rumah mak kat KLANG tu mengahala ke KL... sampai PJ baru teringat...

    "Ya Allah... aku dah tak kerja KL lagi... aku kerja kat MERU"..

    Memang naya betul... terpaksa menempuh jem yang hebat gila untuk patah balik.

    ReplyDelete
  10. CHIK NA: urm...masa dok tenyeh2 lotion tu baru tersedar, "masyaallah...nape la sampai jadi camni"..haru...takde gaduh la chik na...bf pun tkde..hahaha

    VIC: ni terlajak lagi hebat ni...bahaya kan melamun masa drive ni. alhamdulillah la tkde perkara yg tk diingini trjadi..klu tak nyesal pun tk guna..sama2 la kita extra cautious lps ni. nak melamun tggu smp umah dulu...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails