About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, August 12, 2010

Angin kerja banyak vs Angin Rindu Sarajevo

Salam Ramadhan.

Alhamdulillah..hari pertama puasa semuanya dalam keadaan baik..so far so good..^_^
U all macam mana? Macam-macam ragam, macam-macam jugak dugaan di hari pertama Ramadhan. Yang tersasul pun ramai. Ngee...

Dugaan sepanjang hari ni..kerja dah mula menimbun. Suddenly kerja yang urgent datang bertimpa-timpa. Discussion, meetings..attend calls...waduh..erm..ini bukan nak mengeluh yer..niat nak kongsikan sikit je kepayahan I...hihi. Tapi..sabar tu masih ada. Nak ter'meletup' tapi sempat cover lagi siang tadi..teringat.."puasa weh..puasa...sabar...."


Esok..episod-episod sibuk akan terus bersambung..sehingga lepas raya. Discussion dengan bos petang tadi dah diterangkan dengan program company sepanjang Aug & satu big event bakal berlangsung selepas Aidilfitri nanti..sales launching lorr..:) Kena prepare mentally & physically lah nampak gayanya.



Back to puasa..erm..berbuka menu simple hari ni..kuih & murtabak. Itu pun dah syukur alhamdulillah..ada orang yang berbuka hanya dengan air sejuk..:(
Jam 11 camtu dik na call pesan...jangan tido lagi...*ngeee....nak hantar bubur lambuk masjid negeri katanya. Tunggu la kejap..akhirnya sampai jugak bubur lambuk dari pulau tu...hurm...rasa sungguh superb, kaya dengan rempah ratus & pekat. Bulan puasa je dapat merasa bubur lambuk ni. Jenuh beratur jugak katanya...rezeki lagi..:)

Jika ada masa terluang nak cuba lah ikut drama 'Angin Rindu Sarajevo'....kisah kecekalan hidup Sharifah Sofea sebagai gadis Bosnia..baru tengok satu episod. 10.30mlm TV1...or repeat time sahur..


p/s: meh sama2 tadarus sepanjang Ramadhan ni..


pic credit: pakcik google

13 comments:

  1. selamat menyambut ramadhan ya sis murni:)

    ReplyDelete
  2. wah ada tukar2 kaler rumah ek? cantik gak...sepadan ler

    ReplyDelete
  3. ALEENA: Salam ramadhan 2 u to...n selamat berpuasa...

    ReplyDelete
  4. hehe mmg delises kan bubur lambuk tu?? tgk insylh mingu dpn ka aku try pi carik bubur lambuk kmpg binjai lak..kot2 ada rezeki..ley rsa. (tp tak ley lawan la yg msjd negeri punya kot..hehe)

    ReplyDelete
  5. salam kak....camat posa...ila xhappy sgt kak....xdpt sambut dgn family...makan dgn kawan2 ja la...hehhehe...

    ReplyDelete
  6. BABY: Yer...balance ada lagi sikit..siap 'perangat' lagi..tu pun masih terangkat rasa bubur tu..
    Mekacih ler susah payah ngan incik hubby antar bubur lambuk wpun dh tgh malam..

    HONEYBUNNY: sambut puasa dgn kwn2 pun pengalaman gak ila...:)

    ReplyDelete
  7. Hi Siti, ahaa! You da tukar your profile. Saya suka, very nice.
    Here's wishing you a pleasant bulan puasa, best regards, Lee.

    ReplyDelete
  8. UNCLE LEE: thank u..:) It's been so long that i wanted to change my profile pic...

    ReplyDelete
  9. WHATEVER: Mon-Fri 10.30pm TV1. Repeat nye kul 5 klu tak silap

    ReplyDelete
  10. WHATEVER: Mon-Fri 10.30pm TV1. Repeat nye kul 5 klu tak silap

    ReplyDelete
  11. salam murni.. agak lama x mkn bubur lambuk.. mmg sedapkan.

    selamat berpuasa murni.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails