About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Monday, August 23, 2010

Hati yang hancur berkecai..


Bingung dan berkecamuk. Nampak seperti tenang tapi hakikatnya.. hati ada pasang surut nya jugak. Macam ada yang tidak cukup dan semakin kurang.

Bila direnung..banyak sudah silap yang dibuat. Menyesal? Kadang-kadang ada.
Tak boleh nak berpatah balik. Bila difikirkan, sebenarnya masih ada ruang untuk 'improvement'.
Cuma tak pasti, akan lunturkah semangat ni di pertengahan jalan?

Life never been so easy. Bila mula nak berubah, banyak pula ujian yang datang.
Hancur berkecai hati ni. Siapa yang tahu?


P/s: Layan drama 'Nur Fansuri' sesudah sahur..buat I mengalir airmata.

25 comments:

  1. Salam Siti..

    ehem.. apa kes lain macam je bicara pagi ini?

    Harap semuanya baik2 sahaja. :)

    ReplyDelete
  2. KAKCIK:

    Salam utk kakcik..
    semuanya baik2 saja..t.kasih..cuma dah banyak hari 'merenung diri'...:)

    ReplyDelete
  3. baguslah muhasabah diri utk mencari jalan terbaik

    ReplyDelete
  4. yang pentingkita suba perbaiki diri

    ReplyDelete
  5. Salam adik manis,

    Cari dan temui jalan yang terbaik .

    ReplyDelete
  6. salam dik murni,
    kenapa ni?hrp2 semuanya ok..

    ReplyDelete
  7. Sabar sebaik-baik tindakan..
    Moga terus tabah.
    Sebagai wanita, kita tidak selamanya lemah.

    ReplyDelete
  8. Sabar yer murni...
    kadang2 bila kita melihat masalah sendiri kita merasakan dugaan kita besar sgt berbanding org lain...

    tp percayalah...

    bila kita boleh berada di tempat org lain dan mengalami sendiri masalah mereka.... kita akan terasa seperti kita lebih rela menjadi diri kita..

    ReplyDelete
  9. Hello Siti Murni, our life today is not a dress rehearsal. We only get to play one round.
    And yes, life does have it's hiccups.
    You just live your life like there's no tomorrow.
    And when tomorrow comes, you will know you have had your yesterdays.

    Have a nice day, keep well, Lee.

    ReplyDelete
  10. UNCLE LEE:.

    Live life like no tomorrow..yes! Maybe I've forgotten that
    Thanx uncle lee....:)

    U have a nice day too~ :)

    ReplyDelete
  11. VIC:

    Kadang2 tu cuba jugak meyakinkan diri..bila kita susah sebenarnya ada lagi orang yang lebih susah. Cuma kesusahan manusia ni berbeza jenis..berbeza jugak cara nak handle kesusahan tu..thanx vic..kata2 yang meyakinkan ;)

    KAK AZIE:

    Insyaallah Kak Azie..itu yang saya cuba belajar & buat sekarang. Saya tahu saya tak lemah. Just...blog ni jadi tempat saya melepaskan rasa hati..:) mekacih kak...

    ReplyDelete
  12. HAMIZAH:

    Salam kak mizah..dont worry kak..I'm okay..cuma tengah mengenal diri..ambil peluang di bulan baik..muhasabah diri & kalau boleh 'hijrah'..insyaallah :)

    KAK LINDA:

    Kak linda yang manis..:) mekacih byk2..insyaallah dengan doa kalian..

    ReplyDelete
  13. EELOBOR:

    ya...dalam proses..insyaallah. :)

    SHARINGINFOZ:

    Thanx datang komen!
    setuju tu..yang penting kemahuan memperbaiki diri sendiri..doakan ya! :)

    ReplyDelete
  14. tenang dipermukaan ..
    didasarnya bergelora...
    begitu??


    >>___<<


    ((dah tuka url ke??))


    slmt bposa sis. woohaaa

    ReplyDelete
  15. FRODO:

    Slmt berpuasa 2 u too..:) URL still the same..nape..ade prob eh?

    pandai anak omak...tenang yg org nmpk...:)

    ReplyDelete
  16. salam siti murni...
    sabar ye...setiap org ade masaalah..cume kite perlu byk2 bersabar semua itu dugaan hidup...

    ReplyDelete
  17. true. Life never been so easy :)

    ReplyDelete
  18. AINNORAINI:

    Salam...thanks ain..Insyaallah..mohon diberikan kesabaran & terus kuat...

    SHARINGINFOZ: Layannn...:)

    ESKEP:

    Thanx for ur comment here..:) **sigh..

    ReplyDelete
  19. nape ni dik...??? sedih je bunyinya..

    apa-apa pun take care..bergembiralah di bln mulia ni ;-)

    ReplyDelete
  20. CHIK NA: takde ape la chik na...ok je ni...
    thanx chik na....insyaallah..:)

    ReplyDelete
  21. baawak berbanyak bersabaoorr..k
    mendung akan segera berlalu..insyaAllah

    ReplyDelete
  22. Saya ingin memposting sesuatu seperti ini di website saya dan ini memberiku ide. Cheers.

    ReplyDelete
  23. Awesome informasi, banyak terima kasih kepada penulis artikel. Ini bisa dimengerti bagi saya sekarang, efektivitas dan pentingnya adalah pikiran-boggling. Terima kasih sekali lagi dan semoga berhasil!

    ReplyDelete
  24. I love sitimurni.blogspot.com! Here I always find a lot of helpful information for myself. Thanks you for your work.
    Webmaster of http://loveepicentre.com and http://movieszone.eu
    Best regards

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails