About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Monday, August 9, 2010

Saya lari dari rumah..

Saya lari dari rumah..ya..itu hakikatnya. Sebelah malam hari jumaat lepas, sejurus pulang dari pejabat terus I kemas 'backpack'. Tak sanggup lagi hati ni menanggung derita, biar lah I pergi membawa diri..huhu. I dah tak nak toleh belakang lagi, pedulikan dia, dia & dia..*tengok 'side mirror' tak boleh dikira toleh belakang kan?kan?

Haha...sengal! Lari dari rumah konon...lari dengan permission mak bonda la of course..! Lari ke tempat yang amannnnnn....mulanya nak rahsia la konon..puas abang angkat ku bertanya...siap mintak 'orang kuning' follow belakang bas transnasional, tapi masih tak dapat jejak adik nyer ni.

I was in KL dalam keadaan migrain sejurus sampai petang tu. So banyak masa dihabiskan dengan tidur and tak ikut time pulak tu. 3 jam tido, bangun sejam..sambung tido..akhirnya bangun pukul 1 pagi..destinasi...KL Downtown Cheras. Sampai jugak akhirnya. I temankan orang shopping je..teringat bantal lagi..so berjalan in between lena & sedar..

Next day...lunch at Wangsa Walk. First time visit nih..also the same, finally..sampai jugak akhirnya.

Lunch at Heritage House. Dengan Dato N ni memang main ikut jer...tak reti nyer nak bagitau awal-awal nak ke mana..but I get used to it..tak kesah pun..udah paham bebenor.


The ambience.. similar to Homestyle Kopitiam but a bit more exclusive

Terbaik! Lime & Plum Juice..where sweet and sour are completely up to my taste.

My meal..Ipoh Chicken Hor Fun. Rating is...so-so..boleh la..tapi makan tak habis pun.

Dato N with Curry Laksa..there's an urge asking me to differentiate..between curry laksa & curry mee. Err...susah nak answer cos some cafe using yellow mee for curry laksa..some using spagheti...and some still using laksa itself.

So weekend ni memang I betul2 rest otak..tak ada satu pun yang memberatkan otak. The most touching moment masa dapat SMS from Dato N just after the bus leaving KL. Asking me to remember his piece of advise..:)

Insyallah..nasihat yang baik..tak salah ikut. Kadang-kadang terdetik di hati..he's the one that I always turn to when I'm not okay..I dont know whether dia terasa hati or what. But this time..I'm okay..cuma I need a rest. He's a good friend actually. Dengan dia, I get what I need..he'll remain silent, all the times. He's an observer. Tapi kalau ada yang tak kena, siap lah..he'll burst out just like a volcano...tapi slow la..tak meletup kababoom...tapi sinis occay!

I reached home at around 11.00pm yesterday. Dua hari tapi memadai lah. Hari ni took my half day in the morning...laid back kat rumah sambil kemas backpack...haha...2 hari je lari dari rumah..memang terbaik lah!

Bulan puasa memang tak lari kemana-mana lah...insyallah..kat sini je jugak.

18 comments:

  1. lari bulan lain oklah pasai boleh makan je kat mana2..hee
    kalau bulan posa..?alamat ada yg bocorlah nantinya..haaa

    ReplyDelete
  2. LANA~BULU: ya..boleh dikatakan tepat. Sebab kalau lari bulan lain masih boleh isi perut kat mana2 pun. Bulan posa tak larat la chek nak lari kesana sini...

    ReplyDelete
  3. hik!hik! ingatkan lari nak bakar kalori lelemak...

    ReplyDelete
  4. amboiii..tajuk gempaq habis! :D

    ReplyDelete
  5. ingat nk lari betul2 la tadi..
    suspen..

    ReplyDelete
  6. akak?????g kl xgtau ila pown..lau x leh datink matink...uwawwaw

    ReplyDelete
  7. IM: projek membakar kalori & lemak nampak gayanya sambung lepas raya la pulak..

    ILAHONEYBUNNY: Bukan taknak bagitau sayang oi..teringat jugak kat ila & adik ila akak yg lg sowang tu...tapi sbb akak g kejap jer...dah tu migrain..asik tido je..mmg lah pegi nak rest otak..tapi lain lak jadi nyer..tkpe..next time k..

    ReplyDelete
  8. KAK FA & KAK ZANA: hihi...tajuk je tu..mcm saya ni tak ada rupa org yang melarikan diri dari rumah...hihi...home sweet home..lari gi mana pun, saya tetap teringat katil bilik tido saya tu..haha..bantal bucuk tak dilupakan.

    ReplyDelete
  9. Salam adik manis ..

    Kalau macam nie, lari selalu pun takper . hahaha

    ReplyDelete
  10. amboi... jauh berjalan ikut Dato' tu... sampai ke KL...
    Lepak le lama sket2..
    leh kita laga2 pipi..

    ReplyDelete
  11. Datuk N? wah misteri ni? hee

    salam siti murni!

    selamat menyambut ramadhan al-mubarak..insya Allah

    ikhlas dari rkn mayamu:-
    bloger uruchimaru@kf

    ReplyDelete
  12. HAMIZAH: transnasional lari tak laju...tapi driver nya masa 'berlari' asik guna hp...sms/call sana sini...risau sy dibuatnya...

    URUCHIMARU: salam ramadhan KF..;) slmt berpuasa...
    Dato' N tak nak glamer..dia nak identiti dirahsiakan....wa2...hihi

    ReplyDelete
  13. VIC: Itu la...gi sana sekejap jew...tak sempat nk laga pipi..takpa..lepas raya I gi sana lagi..make sure u block semua schedule utk i ya...hihi

    KAK LINDA: Nak lari selalu tapi selalu jugak bajet tak mengizinkan....

    ReplyDelete
  14. lari kejap rupanya.. tgk tajuk suspend je

    ReplyDelete
  15. BEN: headshot dah lama peram..huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails