About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Saturday, August 21, 2010

Tak cukup minyak, dengan sabun cap kapak sekali aku kasi ko..

Pagi sabtu I yang hening dan mendamaikan di office telah dicemari dengan pencemaran bau! Geram meluap-luap dengan my officemate. Tak considerate langsung dengan staf sekeliling. Dia yang sakit, finally tak pasal-pasal yang lain pun ikut sakit sama..pedih mata & hidung..haih...geram sangat!!

All because her bad habit..tak reti nak berenggang dengan minyak cap kapak! Pagi-pagi buta dah scratching all over her head dengan minyak kapak tu..agak nya stok sebotol tu cukup 2 atau 3 hari je kot.




Tak cukup minyak kapak..entah minyak apa lagi yang ditenyeh nyer..! Bau bercampur baur...pedih hidung I ni! Another one officemate pun complaint the same thing...pedih sampai kuar air mata! I ni pulak dah la tak boleh bau aroma minyak kapak tu...terus pening! Terbantut mood nak buat keja. Nak concentrate pun tak boleh. Spray air freshener ambi pur pun tak menjadi..nampaknya..aroma minyak kapak dia lagi kuat.

Yang jadi mangsa sindiran bos..of course me lah, orang Admin! "Waa...you already change your air freshener..nice smell huh??" Sakit hati I yang tak berdosa ni dapat sindiran macam tu..mana la orang tak complaint kalau buka je pintu office dah terbau minyak itu, minyak ini *minyak dagu je belum lagi..! huhu..nampak sangat staf dalam office semua nya dah 'kondem', tak sihat semedang!

Addiction dia ni makin menjadi-jadi. Bukan sekali macam ni..dah berkali-kali. Ini dah sampai tahap bebal sangat-sangat sampai terpaksa buat entri sengal camni! Huhu...sabor je la!

Some says..minyak-minyak sapu..tak kira la, minyak angin, minyak kapak or even Vicks sekalipun ada effect tak bagus untuk kesihatan? betul ke..?? Cuba google tadi, tapi tak banyak info dapat. Anybody has anything to share on this..?? Nak kabor ke teman I tu...degil..! Suka sangat dengan minyak kapak tu!

pic credit: uncle google

23 comments:

  1. hehehe, td di luahkan kat fb skrg kt blog lak

    ReplyDelete
  2. EELOBOR:
    oo,mesti..geram tak habis lagi ni..& sambil tu mintak pendapat sikit, lepas ni ada 'point' nak kasi orang tu supaya jangan terus ketagih dengan minyak cap kapak.
    pakai bila perlu & jangan sampai buat orang lain tak selesa.

    ReplyDelete
  3. len kali bila dia start pakai minyak cap kapak tue,kak ct purak2 tarik and buat buih2 kat mulut.

    cakap doktor baru sahkan i elergik dgn bau2 minyak hangin.bila dia pakai lagi kak ct buat lagi.dia pakai kak ct buat...

    last2 dia sure borink...cuba amalkan sekerap yg boleh.slmt mencuba

    hee...

    ReplyDelete
  4. Salam Siti..

    kakcik juga 'peminat' minyak cap kapak.. tapi taklah sampai tak boleh berenggang. Digunakan bila perlu sahaja. :)

    ReplyDelete
  5. sabarlah siti murni. memang ada orang yang berperangai begitu. dah jadi habit agaknya...

    sekurang-kurangnya mereka taklah ada habit bawa bantal busuk ke sana ke mari.

    ReplyDelete
  6. akak....cian akak xsihat...napa la mereka itu kata cm tu kan..yala..bila dah sakit..kena la guna ubat..agar hilang ckit loya2 fening tu kan..xpala kak...mb diorang xrasa cmna sakit or pening kepala...tp bila dah kena baru tahu kot...ngeh3....

    ada side efeks jugak eh akak??ila xtahu lak myk cap kapak tu..

    ReplyDelete
  7. BRUTALSOLO:
    orang yang menghidu pun turut 'berangin'..

    ReplyDelete
  8. HONEYBUNNY:
    bukan akak yang tak sihat, tapi officemate akak. masalah nya dia ni ketagihan minyak tu dah teruk sangat..akak tak tahan bau minyak kapak tu..tu pasal pening skali!

    ReplyDelete
  9. IBUWAWA:
    kalau dah tua-tua masih bawak bantal busuk lagi..malulah!

    ReplyDelete
  10. KAKCIK:
    salam..
    betul kakcik..itu yang sebaik-baik nya. guna bila perlu. tapi kawan saya ni boleh katakan kerap sangat2..sampai dia mengaku minyak tu dah macam tak ada kesan sangat kat dia..hmm..

    ReplyDelete
  11. BELALANG HIJAU:
    alamak..bab purak2 ni yang tak dapek ni...tak reti la nak berlakon bagai..hired jerry je la tolong jadi pelakon aksi..ahaks! :)

    ReplyDelete
  12. HAMZAH:
    sudah slow talk..tak ada kesan. Dia memang macam tu.

    ReplyDelete
  13. kat ofis IM dulu, ada geng india. bila dia bawa keluar botol ini je IM tahu lah... dia mula mengantuk!

    ReplyDelete
  14. IM:
    Macam tahu2 saja...sama la pulak..hihi

    ReplyDelete
  15. Sebab boleh get addicted...then, ada yang bagitahu, boleh merosakkan saraf2 di hidung...Ntahla :-)

    ReplyDelete
  16. LCA:
    is it for real..? takut lah cmtu..tp logically la...bau dia pun tengit kan..so kemungkinan tu ada kan...hmm..thanx:)

    ReplyDelete
  17. *sampai dia mengaku minyak tu dah macam tak ada kesan sangat kat dia..hmm..

    Ok, kalau macam tu baik Cik Ct kita cadangkan kat kawan Cik Ct tu gunakan minyak `KAM LOONG`, sejenis minyak angin juga,Inshallah tak menganggu teman2 lain.

    BrainAbuse.

    ReplyDelete
  18. ANONYMOUS:

    Urm tu la...pagi tadi dia tonyoh lagi minyak tu... nasib baik la kali ni sikit je tonyoh nye...kalau tak...mau berangin lagi saya! minyak kam loong...urm..ok akan dicadangkan kpd tuan punya badan...

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. tersindir i tau :) hehe tak la saya pun suke minyak angin tu untuk di hituuu tapiiiiii ketika saya terhidu bau yang semacam jawww tau.. dan di gunakan ketika datang*****

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails