About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Saturday, August 28, 2010

They're my friends..

Ever since Ramadhan ni mood nak berblogging merudum sangat. Nak buat entri makan-makan, rasa tak sampai hati kalau ada yang kecur air liur di siang hari. Nak lepaskan geram..teringat kang terlebih kata. Nak buat entry feeling pulak kena lebih berhati-hati sekarang ni, tak mahu ada yang tersalah anggap. Insyaallah, feeling chapter nanti kena guna kiasan je..senang. Yang terlibat je dapat faham..yang rajin observe akan mengerti. So..manipulate lah sesuka hati sebab kebenaran nya hanya Dia and a few sahaja yang tahu.




Actually...this few days..I feel terribly bad! Berkecil hati dengan kawan-kawan. Sungguh sensitif emosi ku ini..huhu. My mistake probably, terlalu mengharap agar ada yang mengerti, menghulur perhatian, which supposed..tak perlu terlalu diharap-harapkan pun. Apa di harap padi seberang..entah menjadi entah tidak...:( Well...too much giving in..makes me more and more tense..ada masanya terasa "alangkah bahagia nya kalau sesekali aku pulak yang menerima". But too bad..ada yang tak faham..dan ada pulak yang 'kondem'.

Situasi yang begini makes me even more a reserved person than before..berisiko dapat barah hati sebab asyik memendam..huhu..nauzubillah...! Apa kebenda u dok merepek ni siti murni...wake up !!

Tapi..itu lah..my friends...they r here..they r there...but nowhere to be reach. When I'm happy..only a few will be glad. Tapi bila ada isu kontroversi sikit..ramai pulak yang menyapa..bukan nak kasi moral support...tapi saja nak sibuk ambil tahu, who, when, what & why. Pelik manusia ni kan...suka jadi wartawan tak bergaji. Hello! All I need is comfort..from a friends..ikhlas lah towards our friendships..itu sahaja. It doesnt make sense...seorang kawan mampu tersenyum sinis dengan apa yang happen to his/her friend..???isnt it?

They r my friends...photo tidak ada kena mengena dengan orang dalam ini cerita..

Berkecil hati, that's what I felt. But still...they r in my heart..they r my friends. I'm writing this entry with hopes...they can change. Insyallah..if not for me..for the sake of everyone else..as a friend.

Manusia..life ada ups & downs..sesekali I can understand that..maafkan and forget. We are making mistakes...everyday. But the important is...we must learn from it. Pour happiness to others...to a friend. This entry can be assumed as a reminder....not to be exclude..to myself too.

"Jika seseorang itu sayang kepada sahabatnya maka hendaklah dia beritahu bahawa dia menyayanginya" (Riwayat Abu Daud)



P/s: Even if I'm no longer here...I love u all my friends...:)

15 comments:

  1. Tanpa kawan, hidup kita aka menjadi sangat kosong...

    Sesiapa pun boleh jadi.
    Suami boleh jadi kawan.
    Anak-anak pun boleh jadi kawan.
    Sebab tu kita kena hargai kawan-kawan kita, bukan dgn beri hadiah, tetapi dgn tidak menyakiti hati depa...

    ReplyDelete
  2. ada modal buat entry wanita mana yang berdengkur di surau huuu..

    adaka??
    lelaki memang laa ramai berdengkur di masjid letih laa kan..

    ReplyDelete
  3. salam kak..maaf..ila egt entry makanan td..ila mintak maaf tau...jgn marah ila...

    sedih n sayu lak ila baca entry neh....syahdu ja...ya kak...setuju tu...bila kita sad...or da prob..time tu la org sibuk2 nak tahu hal kita...

    pernah jugak ila kecil hati dgn kwn...tp ila xlyn perasaan tu...coz lau di layan..sakit hati ja...

    ReplyDelete
  4. KAK AZIE:
    Betul kak azie..penghargaan tu bukan lah semestinya material yang boleh luput. ingatan tu lebih penting,,perasaan seorang kawan ada kalanya perlu dijaga.

    ILA:
    Salam Ila..laa...buat apa nk minta maaf..akak tk marah ila pun. hihi..
    ambil tahu tk salah..yg salah bila ambil tahu dgn maksud lain..itu salah..siap kondem lg. Akak dah lama buat tk layan..tapi ada hari nya kita akan jadi lebih sensitif dari biasa...

    ReplyDelete
  5. ZEQ:
    Aku tak mengerti maksudmu...apa relevan nya cerita persahabatan dengan tidur di masjid...penjelasan?

    ReplyDelete
  6. gambar runion zaman bila tu kak?

    ReplyDelete
  7. slm siti..
    emm kdg2 bukn mghrp sgt utk diberi perhatian tatapi bersyukurlah ape yg ade pd dri kite siti..kite fhm maksudmu..ttpi Dia mengetahui ape yg terbaek buat kite tanpe kite sedari sungguhpn kite kurg menyenangi ape yg terjadi pd diri kite...

    ReplyDelete
  8. Memang diakui ada kawan yang bertepuk tangan bila kita bersedih... ditimpa bencana... tak tahu kenapa sedangkan selama ni kita fikirkan dia mungkin akan jadi dahan tempat berpaut - buat sandaran tatkala kesulitan.

    Hakikatnya... dalam dunia ni kita takkan dapat segala apa yang kita mahu. Tapi menerima setiap dugaan itu dengan hati yang terbuka dan belajar mengatasinya adalah satu kenimatan yang lebih bahagia, lebih mendatangkan kepuasan diri. Percayalah...

    ReplyDelete
  9. PADLAH: meeting reunion bulan lepas tu...majlis besar2an bulan Nov nanti

    KF: Salam KF..thanx kerana memahami maksud sy & nasihat tu sy hargai..:)

    VIC: Kadang2 terasa hidup ni tak adil, tapi nak salahkan siapa..tak mungkin Dia. Sebab setiap yang diberi, itulah yg terbaik utk kita kan. Sebaik2 jalan adalah..sabar & redha...:) Thanx vic..!

    ReplyDelete
  10. Hi Siti Murni, hey...relax. Hari Raya ta'lama sampai.
    As well hari merdeka.
    You take it easy, ya?
    Stress not good, ketawa better.
    Have a nice day and selamat berpuasa, Lee.

    ReplyDelete
  11. UNCLE LEE: a bit relaxed now & feel better now uncle..thank u for ur concern...:)

    ReplyDelete
  12. berkecil hati tidak mengapa itu sifat manusia yang baik. tapi jangan berhati kecil. itu sifat orang yang pesimis!

    ReplyDelete
  13. IM:
    Jangan berhati kecil sebalik nya berjiwa besar...betul kan?

    ReplyDelete
  14. bila lapar dahaga tengok hijau pun rasa maniss

    ReplyDelete
  15. ZEQ: laa...macam tu pun boleh terasa dahaga ke...ish ish..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails