About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Tuesday, August 17, 2010

Ya Allah, Aku Tak Ingin Sendiri...!

"Don't push me to get marry soon, let me wait my time, cause my God will provide me the best person when the time comes!"

(Petikan dari Ya Allah, Aku Tak Ingin Sendiri - Burhan Sodiq)


This book..bought by my sis..for me..! Thanx sis...:)

Half way reading it..but quite interesting to know that this kind of book ever exist! Serious contents tapi diselitkan dengan unsur humour...yang berilmu of course!

Suitable to motivate yang masih 'single' *but available / not available..hihi. This book provides some useful tips untuk mereka2 *& keluarga mereka yang masih single dalam menghadapi dilema kehidupan single and not to forget petikan kisah kehidupan serta pendapat ulama tentang cara menghadapi hidup sendiri.

Boleh didapati di outlet 'Popular' berdekatan anda..*err..books store lain pun ada kot..sebut popular sebab dibeli kat situ. Tak mahal pun RM 14.90 je...jangan lokek menambah ilmu & memotivasikan diri.


25 comments:

  1. tajuk memang menarik sgt, tapi bab2 novel x berapa baca sangat bila dh mula baca tu asyik muka surat sama jer

    ReplyDelete
  2. Bagus sentiasa berdamping dgn buku, yang berilimiah dan memotivasikan diri sendiri.

    Soal jodoh, hanya DIA yang Maha Tahu...

    ReplyDelete
  3. EELOBOR: bukan novel...non-fiction.
    biasa memang mengantuk kalau isi kandungan membosankan....

    ReplyDelete
  4. KAK AZIE: yes...absolutely right..:) buku tu umpama sahabat...

    ReplyDelete
  5. Salam Siti..

    semoga dikurniakanNya dengan pasangan yang dapat membimbing ke jalan yang diredhoi dan penuh kasih sayang terhadap rumah tangga serta isinya. Amin.

    ReplyDelete
  6. kih3..tgk le sape yg pilihnyeerr... ye tak?
    yup..betul..bkn novel. kind of motivation books. sb i tak pnh belek novel..sume buku motivation je..dets why i kno dis book..hihi.

    ReplyDelete
  7. I bukan tanak beli novel tu..
    Kalau I beli... I baca...
    I suka plak...
    Nanti I plak tertunggu2 bila nak jadi single.. heheheheh

    btw... better single daripada dapat suami yg simbah asid kat muka isteri dan anak2, yang toreh muka isteri, yang muduh isteri... haishh... lots of incidents of crazy husbands lately.

    ReplyDelete
  8. wow.. aku ni bile la bace novell hoho..

    ReplyDelete
  9. salam kenal...
    saye ni suke bace novel...kalau best boleh ler cari ni...

    ReplyDelete
  10. akak....nak beli jugak...mcm best ja....harga pun xla mahal sgt....buku2 motivasi ila suka..ehhe

    ReplyDelete
  11. KAKCIK: Salam...
    terima kasih. saya pun harap & mendoakan begitulah hendak nya..

    ReplyDelete
  12. BABY: yela..yela..kamu yg pilih..kamu mmg slalu je pandai pilih buku utk akak kamu ni...:) gracias...:)

    ReplyDelete
  13. VIC: nauzubillah..mintak la dijauhkan. tapi vic..kdg2 betul jgk...hidup single ni pun ada manisnya...orang dah kawen tau la cmna perasaannya dah tak lagi single kan...??

    ReplyDelete
  14. HAMZAH: kadang2 dlm hidup ni awak kena buat benda yang awak tak pernah buat..sekali sekala..baru la terasa kemanisannya membaca novel/buku.

    ReplyDelete
  15. AINNORANI: Salam kenal..thanx singgah komen my entry! :)Buku motivasi ni sayang..bukan novel..bleh cari kat kedai buku berdekatan yer...:)

    ReplyDelete
  16. HONEYBUNNY: beli..jgn tak beli...hihi. mcm akak kata lah..utk tambah knowledge..kita jgn kedekut...:p

    ReplyDelete
  17. wait but not too long cause time is moving...

    ReplyDelete
  18. mencari buku ini jugak tp xjumpa... sold out kot... kena g memburu buku ni lg next time.. salam ukhwah :)

    ReplyDelete
  19. GREAT TEACHER WANN:

    Salam ukhwah...& thanx sudi singgah blog saya.

    Ada tu...tapi kena gigih memburu lagi lah nampaknya...:)

    ReplyDelete
  20. salam

    saya puas cari buku ni tapi takde kat kuantan ni. Online pon tak dapat.cari online, jumpa blog cantik ni pulak =)

    (saya baru kat sini...)

    ReplyDelete
  21. LEBAM OTAK:

    Salam kenal dari saya..
    terima kasih..sudi komen. laris jugak buku ni, ramai cakap kat saya susah nak cari, apa kata contact distributor terus..mana tau, rezeki awak.

    ReplyDelete
  22. salam, tumpang copy paste review awak letak dalam blog saya ye? (maaf la, letak dulu br mntak permission) =)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails