About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, September 29, 2010

lauk 'common' yang sangat menggoda nafsu...

Dah lama jugak tak buat entri yang menggiurkan...erm..hari ni nak balas dendam lah!

Kebetulan, kat rumah tu..mood memasak kami anak beranak tiba-tiba menyemarak semula! Maklumlah, normally..cuma beli lauk pauk dari restoran sewaktu pulang dari kerja.
Masak pun kena tunggu ada mood. Kalau tak ada mood, and especially dalam keadaan letih yang amat sangat..macam tak berapa nak ikhlas...urm..tak menjadi lah.

Dua hari lepas...mak yang masak. By the time I reached home..dah siap masak pun 'gulai ayam dengan ubi'.. favorite adik. Mak kalau memasak..mesti kena consider si bongsu tu..makan memilih. Everyday..lauk ayam je dia!

Perghh...sambal tumis sotong mak...memang tiada tandingan! Tengok 'color' tu pun dah terbayang kepedasannya. Hasilnya..petang tu, sepinggan nasi pun tak cukup, harus tambah.
Plus..ulam salad ngan sambal belacan. Punya la berselera..err..harus diakui, we all kat rumah..nak jamah nasi sama-sama pun susah. Sesekali makan malam sekali dengan family..memang nikmat.

10 comments:

  1. sedapnya lauk!! sambal sotong tu looks yummy!!

    ReplyDelete
  2. SEDAPPPNYA...menjilat jari jemari ila neh kak...hehhe

    ReplyDelete
  3. 22 sedap...
    tapi lebih sedap kalau tak lihat saja ..heee
    siap boleh makan sama barulah syokk...

    ReplyDelete
  4. sungguh ku terliur mentengok sotong yg ada teloq tu!

    ReplyDelete
  5. LCA & AINEE:
    my favorite ni....tapi telur sotong tu..harus diingat yer...high in cholesterol..hihi.

    HONEYBUNNY:
    ila tunggu balik kampung, mesti mak masak lebih sedap dari ni.

    BEN:
    oo...suka gulai ya..^_^

    LANABULU:
    Boleh saja nak makan sama...saya jemput nanti takut tak nak datang pulak..hihi

    ReplyDelete
  6. gulai tu kuah nya berlenang..sotong tu ada teloq..sedap nyoo..

    ReplyDelete
  7. Hello Siti Murni, wow! Your mak pandai masak, saya tengok tu gulai ayam and sambal sotong, saya tentu tiga pingan nasi lichin, ha ha.
    I guess you too must be a very good cook....
    Have fun and keep well, Lee.

    ReplyDelete
  8. sedapnya..meleleh air liur nengoknya..

    ReplyDelete
  9. TIHA: Kuah gulai tu kalau kena dengan 'roti benggali'..fuhh..tak terkata sedap nya!

    UNCLE LEE:
    Itu baru tengok....bila uncle lee dah rasa, silap-silap tak boleh bangun terus..haha.
    I wish I could be a good cook just like my mom....:)

    HAMIZAH:
    Kadang-kadang nak merasa air tangan orang lain..baru terasa sedap. yang kita sendiri masak dah jemu...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails