About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Monday, October 18, 2010

PAM 38th Anniversary Dinner

On last Friday, 15th Oct 2010..Me and 8 other officemates representing our company for PAM Northern Chapter 38th Anniversary Dinner which is held at Eastin, Penang.

We arrived a bit early (intentionally take an hour time off just in case we might caught in a traffic jam at Penang Bridge, luckily not!)

Lama menunggu majlis dimulakan..tak keruan..sehingga mendorong tangan yang sedia gatal nak 'snap' photo..:)


My darling dengan wifey!...hahah...I used to teased him! It's Mr. Tan. Called him 'Darling'..senang sikit nak mintak tolong. Dont worry about Mrs. Tan, she's very understanding...hehehe.
The event only started at 8.00pm..masing-masing dengan perut yang dah memainkan bermacam bunyi-bunyian.
After a few minutes speech by the PAM Chairman & YB and photo-shoot of newly appointed PAM Northern Chapter committee, then we finally being served...chinese menu this time!

Shark fin with Crab Meat & Shredded Chicken

I've forgotten to snap the 'starters'.
It's terribly awkward using chopstick! Eventhough, while at home kalau amik instant noodle memang guna chopstick..but it wasnt the same!


Steamed Garoupa

Yang ini yang paling pergghhh...

Abalones & Sea Cucumber with Brocolli

Wok Fried "Indo" Tiger Prawn
Tak sentuh langsung udang....resdung!

"Hong Siew" Wanton Noodle

Fungus with Chinese Pear

Rasa a bit relieved lepas pekena yang ini....maklumlah, tengah flu.

The dinner ended at 11.00. Semuanya dah 'sleepy mode'. Cuma a bit tak best..sebab tak sempat nak kenal-kenal & tukar-tukar nombor dengan 'handsome young architect' kat majlis tu..uwaaa...hopefully, next year ada lagi..(gatal mood....kahkah..)

25 comments:

  1. kenapa Siti tak buat2 jatuhkan Tisu ke atas pehanya..

    ReplyDelete
  2. dah lama tak makan masakan cina nih .. terkenang masa mula kerja, terkial kial guna chopstik sbb boss besar tak bagi makan ngan sudu

    ReplyDelete
  3. teringin juga nak rasa shark fin soup. apa khasiatnya?

    ReplyDelete
  4. amoii kak..manyak zoom kt makanan....saja eh nak wat ila terliur..tambah3 udang tu..heheh

    ReplyDelete
  5. PAM..bila klik pic
    baru tau pertubuhan arkitek malaya..jahil gak gua ni..

    ReplyDelete
  6. tak tau mcm mana rasa bila tengah suap dgn lahapnya tetiba terdengar suara org sebelah...

    "saya telah masuk dapur melawat..memang kotor..saya sedang buat penyelidikan dapur ke dapur hotel..
    hotel ini tiada lulusan JAKIM"...

    ReplyDelete
  7. CHIK NA: itu lah yang saya alami..tp saya ni jenis tk kisah & kdg2 memang clumsy sikit pun..sikit je, tk byk...& mujur la colleague semua faham..siap bagi moral support, suh makan perlahan2...hihi..cover malu..

    ReplyDelete
  8. HONEYBUNNY:
    eh2..tkde niat pun..hihi..just for sharing. tp klu ila terliur...x dapek nak nolong...ekekeke...:)

    ReplyDelete
  9. IM:
    soup shark-fin ni memang mahal. khasiatnya, sepanjang pengetahuan saya lah..boleh menambahkan selera makan & memperbaiki sistem buah pinggang, paru2 & tulang. erm..rasanya blum dpt dibuktikan lagi kot...nmpaknya sy pun kena bt homework ni..ttg khasiat shark-fin. good question IM..tq:)

    ReplyDelete
  10. ZEQ: masa bulan puasa hari tu dah semak status hotel dgn MAIPP, cadangnya nak buat buffet kat situ. tapi rate nya tak mengizinkan. status dapur je x semak..huhu.

    itu senario yang tak ingin didengar...sebab melayu muslim ramai jugak yg attend jamuan malam tu.

    ReplyDelete
  11. Salam Siti...

    Sungguh mistik gambar profile Siti ni..hehe

    Tengok makanan tu buat Nida teringin nak mencuba Shark Fin tu.. macam manalah rasanya ye

    ReplyDelete
  12. Salam kak nida...

    mistik + misteri...simbolik seorang SITI MURNI..kihkih...
    sedap sup shark-fin tu...cuma akan lebih perghh...kalau cebisan isi ayam tu di haluskan lagi...baru sebati dgn kuah sup tu

    ReplyDelete
  13. Hi Siti Murni, love the pics here. Looks a very interesting dinner event too.
    Glad you had a good time.
    Best regards, Lee.

    ReplyDelete
  14. UNCLE LEE: thanks uncle lee..:) really interesting..meeting new ppl & enjoying good times with colleagues..

    ReplyDelete
  15. Den nak udang jerk...sila tinggalkan sket...ahakz

    ReplyDelete
  16. oh mr.tan...
    i miss u so much...
    huhuhu...yang sebelah mr.tan tue pun rindu jugak kat dia...

    hahaha

    ReplyDelete
  17. JEBATEJA: Kesian..udang dah abes la awk...tinggal kulit udang jer..ahaks! cuba lagi di lain kali..ekeke :)

    ReplyDelete
  18. SHARINGINFOZ:
    Sayangnya saya hanya boleh sharing photos je kat sini..kalau saya boleh sharing the foods dengan semua orang, memang saya nak buat..:)

    ReplyDelete
  19. BELALANG:
    Akhirnya...termengaku jugak dia yer..rindu kat former superior rupa2nya..kihkih. :)
    Mr. Tan masih macam dulu jugak, sekarang kena handle site Tlk. Kumbar. Masih suka gelak sampai tak nampak bijik mata...ekekeke :)

    ReplyDelete
  20. mata mr.tan klu x gelak pun dah mmg x berapa nampak...

    kuikuikui

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails