About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, October 10, 2010

sup baling campak kunyah & telan..

Tak sihat, tak ada selera makan. Since last 3 days..menu biasa, sup daging..sup ayam, sup campur....buah-buahan. Tapau lunch KFC pun tak menjadi, selera tak pulih jugak.

Balik rumah pun sama. Sudahnya, jamah saja sup baling campak ni..2 mangkuk sekali hadap. Sedap jugak sup ni walaupun cincai je I masak (angkat bakul masuk sendiri!). Korek apa saja yang ada dalam fridge..washed potatoes, carrot, daun sup, tomato, cili padi, chicken balls and coincidence yong tau foo nye mix pun ada...potong & baling je masuk periuk..most importantly serbuk sup adabi & black pepper powder taruk banyak-banyak. Berpeluh beb!

*****************************
Natrah terus diburu gelisah. Panggilan terus ke handphone Ikmal tidak berjawab sejak semalam. Merajuk benar Ikmal. Buntu! Usaha memujuk terus gagal. Ikmal tak pernah marah sampai ke tahap ini. SMS juga tidak satu pun dibalas Ikmal. Argghh...geram, marah, kecewa, rasa bersalah..semuanya bercampur baur. Tenggelam punca. Kalau lah dekat, dah lama rasanya Natrah terpacak di hadapan rumah Ikmal.

p/s: saat emosi meluap-luap, airmata berhamburan..tidak ada yang mustahil untuk dilakukan. Akal..hilang fungsi sedang hati menjadi raja. 'Ikmal' tak selamanya akan bahagia jika kebahagiaan yang dibina adalah atas derita dan airmata seorang 'Natrah'.

10 comments:

  1. kalau macam ni biarkan saja masa yang mengubatnya...

    ReplyDelete
  2. Demam2 pun masih boleh buat sup untuk diri sendiri? Bagus!

    psst: Rupanya Natrah masih ada hati pada Ikmal tapi buat2 jual mahal. Itulah masalahnya kalau mulut berkata tidak tapi hati sbnrnya mahu.

    ReplyDelete
  3. who is natrah? awk buat mini cerpen ke?

    sile jga kesihatan iye cik siti murni,maaf lame xkesini..

    ReplyDelete
  4. SHARINGINFOZ: Tak susah sangat sebenarnya..kalau rasa susah, buku resipi banyak..heee

    IM: Masa boleh mengubat..tapi parut tu susah nak pudar

    ReplyDelete
  5. ZEQ: kalau nak sila tuntut di Penang...hihi

    VIC: Natrah tu manusia biasa..tapi dia pun ada harga diri. Kalau Ikmal dah tak sudi...buat apa tunggu lagi. Jual mahal pun tidak..mungkin jauh di sudut hati, ada sedikit harapan yang tak pernah hilang..~ngeee...jangan predict ending nyer...

    ReplyDelete
  6. KF: sedang bercadang untuk memanjangkan cerpen ni, dah lama tak menulis...tersasul jugak.
    Terima kasih KF...:)

    ReplyDelete
  7. Kasi sup campak satu kaw kaw punya plis!..

    ReplyDelete
  8. FAIZAL n FASHITAH:

    thanx sudi singgah & komen kt sini....
    nak yer..bleh..datang umah yer..:)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails