About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Tuesday, October 12, 2010

terjawab sudah persoalan sibuk

Mood sibuk! & tak sihat!

Bila I "merengek" (ganti perkataan merungut) tak sihat, ramai yang nasihatkan I supaya ambil je MC. As far as I'm concern, allocation untuk my MC every year pun tak pernah fully utilised. U can say..I'm 'gila kerja' or what..but it is a matter of responsibility. Sometimes, ada kerja yang tak boleh ditinggalkan macam tu saja..or else..I yang dapat headache the day after. Setakat demam, boleh drive, boleh berjalan..sakit tekak tapi masih boleh bersuara...insyaallah..I'll be at work as usual..walaupun semangat tu kurang dan kadang-kadang terlepas bebal bila buat kerja!

Untuk kali ini, sedang buat persediaan fizikal, material & mental menghadapi acara syarikat 16 Oct nanti...erm..sabtu ni lah! Besides, semua big bosses will be in Penang by tomorrow. Kena menghadap diorang lah, nampak nya. Sementara menunggu acara hujung minggu, kena buat preparation untuk meeting dengan panel peguam. (hmm..part ni, pening kepala..banyak yang belum finalise!)

Sebelum terlupa, 'big event' nyer..u all semua dijemput hadir ke "Majlis Eksklusif Pelancaran Jualan". Erm..ada jamuan satay! Ada makan2 best....tapi..kena beli penthouse sebijik dulu...hihi. Taklah! Majlis untuk menarik bakal pembeli. So, to those interested to view our apartments unit, please come along with your friends and family.




The events will be held on this saturday, 16th Oct 2010, 10am to 5pm, bertempat di pekarangan Pangsapuri Delima Intan, Blok A, Taman Seri Delima, Juru, Seberang Perai Tengah.
For information, kindly call our hunting line 04-507 3455. Mana tau, ada yang berminat nak tahu pasal pricing, location, built-up or any promotional scheme, jangan malu-malu kucing..dial je talian tu. (hmm...terjawab sudah kesibukan ku itewww...)


p/s: are now discovering Hong Kong, through several websites and tourist guide books! Sesiapa ada pengalaman melancong & mengembara ke Hong Kong..sudi-sudikanlah kongsikan pengalaman pahit manis u all with some comments here..especially, when comes to 'halal food' untuk pelancong muslim.

Daaa..:-)

15 comments:

  1. I've been to HK and sebenarnya, untuk halal foof eater like me (and you) memang agak payah la. So I tapau serunding daging 2 kilo dari KL bawak gi sana, makan jimat2.

    Boleh view sini http://lostcharmedangel.blogspot.com/search?q=hong+kong

    I pi sana untuk pi Disneyland je. I stay pun kt town, so, makanan muslim senang nak dapat tapi, beware...MAHAL gila. Make sure you tanya harga dulu, before pesan. Banyak kedai pakistan, yg muslims tu HALAL, boleh tanya, HALAL ke? Nasi Putih + Curry Ayam = MYR70 sepeket ok! U tawar sampai dalam MYR 15 tau, bolehhhh!!! Diorang akan bagi punya....

    ReplyDelete
  2. Hong Kong tak pernah... tapi kalau Huang Zhao tau la sket2...

    btw... ada plan nak ke hong kong ke? Rasanya tak senang nak cari makanan halal kat hong kong... umat islam kat sana terlampau sikit berbanding daerah lain.

    P/S: teringin nak ke Beijing.... Acu Sayang kata syurga shopping... satu hari mesti ke sana jugak.

    ReplyDelete
  3. wow nk g HK..akk ske tgk drama kung fu HK..tp tk kesampaian nk ke sana..

    ReplyDelete
  4. KAK LINDA: erm..dah tau kan...??hihi

    ReplyDelete
  5. LCA:
    thanx sharing ur experience..appreciate it! :) apa u komen tu same as what i heard from another friends. Nampaknya..memang kena standby instant food..& serunding masa nak ke sana nt.
    Anyway, I'll check out ur entry soon..nak tau further lg.

    ReplyDelete
  6. VIC:
    Insyaallah..kalau ada rezeki, tak ada aral melintang..disember nanti.
    Itulah..HK tak ramai muslim population compared to beijing & china...masalah jugak bab makan tu. tapi, tak membatalkan niat nak ke sana rasanya. Bukan senang nak dapat chance ni.
    Insyaallah..ada rezeki nanti tu..sampai la u ke Beijing.:)

    ReplyDelete
  7. TIHA:
    Jangan risau...ada rezeki nanti boleh pergi. Best dapat berjalan tengok negeri org...jgn kata nak feel drama kung fu....silap2 tiha sekali pandai ber kung fu..haa..amacam??hihi

    ReplyDelete
  8. ada apa sana?..

    oo patutlaa saya call tak jawab..

    ReplyDelete
  9. ZEQ: Jamuan makan....zeq mesti suka..hihi

    ReplyDelete
  10. seronoknya nak bercuti ke HK..akak takde pengalaman ke HK, tak de tips nak bagi ;-)

    ReplyDelete
  11. ohhh ok2 faham..ila pun bz gak..heheh..awat kak??nak p hong kong ka??uhuhu

    ReplyDelete
  12. CHIK NA: takpe chik na..memang tengah excited ni & baru dok buat persediaan sikit2. Nanti dah balik saya share kat sini pengalaman di bumi HK

    BEN: boleh...nak ikut FOC atau nak ikut & bayar..??hihi..u choose. Kalau FOC..wit terms n condition lah..ehek2..

    HONEYBUNNY: yup Ila..klu tkde aral bln 12 nanti...:)

    ReplyDelete
  13. mtk izin pjm gambar apartment ni..thanks.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails