About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Tuesday, November 16, 2010

Cuti-cuti release tension (KL - Part 1)

Day 1, 12th Nov 2010, Friday


- Berkampung di INTAN. Share bilik with my sis yang bakal menghabiskan kursus di sana hari ini.

- online FB, jengah blog, bancuh kopi, breakfast snickers -- while waiting dik na yang sedang attend acara penutup.

- by noon..memulakan acara merayap. 1st destination, Amcorp Mall.

- shopping tudung pashmina, tudung syria, tudung saji....dan sebagai nya...hehe

- cuci mata & shopping at one of vintage shop. Na bought some paintings and me myself bought some home furnishing items. Aksesori vintage kat sini murah compare di Penang. Supply banyak agaknya.


- Melepak dan pilih hadiah buku untuk diri sendiri di BookXcess, yang sedang 'mad sale' and really2 absolutely mad.

- this is the cheapest book I could get -- next time, I'll make sure, I'll come again. Murah giler buku2 kat sini, rasa macam nak borong semuanya....astaga...besau sungguh napsu...huhu. (napsu membaca yer....)

- lunch kat KFC, Jalan Universiti. Try recipe baru yang kaya dengan rempah ratus...very spicy! Lapar sampai tak abis 2-piece chicken, siap tapau bawak balik bilik.

- Perut kenyang, it's time to take a nap, for a while (kononnya laa...).

- Hujan renyai-renyai kat luar. Sedap tido. Terjaga, tengok jam dah pukul 4pm. Wake her up. Masa untuk berjimba!


- Berpoya-poya lah kami berdua di Sunway Pyramid. Berkali-kali jejak KL, tapi tak pernah sampai ke sini. Sungguh kesian. *sengal mode~

- First time setelah bertahun-tahun, buang tebiat main game kat game arcade kat situ. Enjoy! Lupa sekejap masalah yang berkerak dalam kepala otak tu. And first time jugak, gelak macam nak pecah perut. Been ages, never get the feeling, of competing with my sis! Haha...result - tie!

- terbeli one pair of shirt kat Playerz. *terbeli okey!

- Jalan2, cuci mata, shopping lagi, kali ni kat Daiso..lots of things ok. Lebih sejam nunggu budak tu memilih barang. Kat Penang tak ada Daiso. Segala jenis benda nak diborong nya..alahai..suri rumah..camni rupanya gaya suri rumah membeli-belah.


- Penat. Lepak, makan & santai at Station 1 Cafe, Dataran Sunway.

- Layan live band sekejap...so-so saja performance nya!


- Ribena for her, white coffee for me. Kemaruk siot. Kopi 3 dalam 1 dalam bilik Na tadi pagi tak kaw. *berani nya komplen, there will be no next time kalau adik I tau ni...huhu


- Na opt for Black pepper chicken with Rice and I opt for Egg Sauce Yee Mee. Perut tak berapa sedap. So, this noodle would be a good choice, sebab tak pedas and loads of vege too.

- Lepas dinner, balik & zassss atas katil..outside is now raining, tarik comforter dan berselimutlah kami berdua, sekatil dengan 2 biji bantal.




.........to be continued, Cuti-cuti release tension (KL - Part 2)



13 comments:

  1. amoii akak....cuti2 malaysia eh...he2...datang kl xgtau ila..heheh..gambar makan WAJIB ada kn kak...he2

    ReplyDelete
  2. bestnyer g cuti2 m'sia...
    nak iukt jugak!!!
    waaaa...

    ReplyDelete
  3. ILA: kalau bgtau ila, tp tk dpt jumpa lagi kesian. al-maklumlah..akak kena ikut driver, kat kl nak drive sendiri...huhu memang tak la jawab nya ila oi..

    SHARINGINFOZ:
    serius seronok la awk..dah lama tak main..main netball ngan satu game lagi..yg kt atas table tu..tah ape nama tah..

    BELALANG:
    susah nak dapat cuti belalang..tau2 saja la bos kita tu..huhu. ni alhamdulillah la..dapat gak merasa lepas tension.

    ReplyDelete
  4. Dah dkat tu, lalu tak singgah.
    Gosip2 Dato mana yg sponsor? Haha

    ReplyDelete
  5. Kalu boring ..ceduk ikan dlm kolam.haha

    ReplyDelete
  6. amboiii.. kemain lagi berjimba !

    jeles u !

    ReplyDelete
  7. ZEQ: dato' bertongkat..hihi. takde makna nya nak tunggu orang sponsor okeh..titik peluh sendiri..barakah.
    bak alamatnya, lain kali ajak satu batalion sekali singgah.

    KAK LINDA: jangan la jeles u..ekeke..bukan selalu dapat berjimba!

    ReplyDelete
  8. Enjoy lah berpoya poya selagi masih single tiada komitment..

    dan selagi DIK NA belum bertiga.

    Bila lagi nak manjakan diri dan puaskan nafsu, ye dak? hehehehe

    Tak dating dgn orang KL kerrr...

    ReplyDelete
  9. shoping...jgn tak shoping..hee..
    tambah kitaran ekonomi tkan3..u..

    ReplyDelete
  10. KAK AZIE: pandai kak azie baca fikiran saya yer. tak sabar nak dapat anak menakan..& in the mean time..bila dik na dah bertiga-tigaan..x dpt la lg kami berjimba mcm skg ni..hhihi

    LANABULU:
    shopping ikut kemampuan. yg penting jgn over-budget...hehe

    ReplyDelete
  11. mak uih.. tu dia.. shopping2 pastu makan2... seronoknya!!!!

    ReplyDelete
  12. KAK NIDA: hehehe..bukan selalu kak nida...masa boleh ni,layan je la..:)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails