About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, November 18, 2010

Cuti-cuti release tension (KL - Part 2)

Day 2, 13th Nov 2010, Sat





- Breakfast di 'mamak' bersama-sama coursemate dik na, somewhere at PJ. Tak ingat apa nama restoran tu. Makan so-so, roti telur + teh ais.


- Ramah mesra belaka, sebaliknya I yang pendiam (pemalu sebenarnya...)




- Tak leh beat kehebatan breakfast mamak di Penang walaupun ada wide variety of breakfast menu.

- Breakfast ditaja..thanks kepada penaja-penaja.




- Sila jangan gossip foto di atas. Co-incidence orang sebelah I tu dah bertunang, gosip lain mengatakan bahawa I adalah his future wife. Sungguh mangkok ayun gosip berkenaan. (kahkah...ade ke??? adik-adik je tu..). Ayip, antara rakan kursus rapat my sis.


- Usai sarapan. Masing-masing membawa haluan masing-masing. Ada yang balik terus ke utara, ada yang balik Putrajaya. Ada yang datang dari utara, tak hengat nak balik utara...hehehe. (ooops...terkata diri sendiri pulak..!)





- Next destination, Berjaya Times Square at around 11.00am.

- Sila jangan muntah, hakikatnya we all memang bershopping lagi. Beli something buat hadiah untuk ma, itu saja. Takde shopping menda pun.

- SMS tot tet tot tet...hati semakin panas, index mood mula menurun bila orang yang sepatutnya pick-up I by noon mula mengeluarkan excuse-excuse yang kurang bernas. Mujur disabarkan dik na (eleh...suruh orang cool, dia yang panik, takut tak sempat sampai penang sebelum 7ptg..)

- Meredakan kepanasan hati di Station Kopitiam.

- In the mean time, memujuk dik na yang dah hilang selera makan akibat tergila-gila bayang akan hubby nyer!


- Cream of Chicken Soup for lunch. Perut masih kenyang akibat heavy breakfast tadi.


- Soursop ape ntah, ordered by dik na plus kampung fried rice. (makan tak abis pun...)

- Finally, dijemput oleh 'orang' berkenaan at around 1.00pm. Dik na terus proceed drive balik ke utara tapi sebelum tu puas jugak menadah telinga mendengar pesanan yang macam-macam.

- Sampai ke tempat menginap. Take a shower, take a nap. Keletihan yang amat sangat.


- Dalam kereta, diberitahu nak bawak makan burger. Which I thought just an ordinary burger. And guess what, finally we are here, having our dinner at German Deli, Petronas Ampang.


- Extraordinary! *Besaq gedabak and absolutely not my kind of favourite food dowh! Wiggy 500 ape ntah nama nya. Orang tu ask me to share this wit him...euww...tak boleh, really tak boleh dengan perut yang tak berapa sedap & tak rasa macam nak makan apa-apa.

- He finished this one..tapi tak sepantas selalu. And also admit, he's going to vomit. Sebab petang tadi orang tu dah belasah 2 pinggan nasi.

- Tapi, salute la..boleh makan sampai habis walaupun tak licin plate tu.


- My dinner, cuma mashed-potato and carrot+apple juice. Hampir terjegil biji mata orang tu..yelah, takut I kelaparan pulak nanti sementara tunggu lunch esok nya.

- Memang akan kelaparan, tapi perut tak sedap. Teman kan orang tu beli barang & hantar I balik ke tempat menginap. Mengantuk, petanda kurang sihat.


Day 3, 14th Nov, Sunday

- Breakfast, sunkist orange juice.

- Driving for lunch at 2.00pm di JomBali, Carrefour Wangsa Maju outlet.

- Lapar la konon, order nasi lemak biasa pun tak abis. Iced white coffee jugak yang I teguk sampai tinggal ice cube. Dengan orang tu nak minum pun kena cautious..so agak kemaruk tak kena kopi semalaman. Hari ni pasal dah nak balik, berani lah, buat *ketegaq minum kopi. (agaknya hati dia tersenyum riang kalau tengok I teguk jus buah, ape pun redha...untuk kebaikan diri sendiri. Patut pun kena bebel, kalau tak ada orang bebel, tak ndak nya telan air buah tu)

- Temankan orang tu membeli lagi, rempah ratus nak buat BBQ katanya (cheh, nak BBQ dengan family la tu, sikit tak pelawa...huhu)

- Time reaching to 4pm, gerak ke Hentian Duta, orang tu hantar.

- It's time to go home now. I hate this feeling. Tiap2 kali nak balik, mesti I benci perasaan tu. Mula la nak feeling-feeling syahdu bagai!

- Hujan..macam dalam hati I ni. Masa berjumpa, tak terkata. Bila dah nak balik, rasa ralat pulak, banyak yang tak terucapkan.

Cuti ni sebenarnya, bukan untuk orang lain, but just for myself. Even orang nampak, me being happy, enjoy, smiling and all that..but they dont know and will never know. It is just me, taking a break from everything, trying to convince my inner self & merenung diri sendiri.

While on my way to KL few nights before, I sempat buat a few notes about 'him'. I dont expect anything from there. Semuanya sudah I serahkan pada Dia yang Esa, Dia yang memberikan hidayah dan Nur, Dia yang membuka dan menutup hati insan-insan kerdil seperti I, orang tu, kamu dan kamu...:)

glossary:

*ketegaq = degil, stubborn

*besaq gedabak = besar sangat-sangat, beso gile

photo credit: breakfast by mr. saaid, berjaya times square & jombali by bing image search

22 comments:

  1. kita raya balik kampung, dia lak gi KL

    ReplyDelete
  2. EELOBOR: okay la tu..org tkde kampung, cmnilah nasib nyer..hehe.
    Actually, kat KL ni last week, minggu sebelum raya, so masa on the way balik Penang tu buat2 je la rasa macam perantau, nk blk kampung sambut aidiladha..hehehe

    ReplyDelete
  3. SITI > Betul lah, bila nak jumpa rasa gementar semacam. Dah bertentang mata, bagai tak terluah apa yang selama ni dalam fikiran.

    Saat berpisah, rasa nak cakap segalanya, tapi still kelu.
    Yang benaqnya, itulah yang indah sebenarnya..
    Perasann yang jarang orang lain dapat rasa, kecuali kita sendiri sahaja.

    ReplyDelete
  4. KAK AZIE:
    Ye..ye..itu yang saya maksudkan wahai kak azie ku sayang..:)
    Bila dekat nak tenung lama2 pun tak berani..bila dah balik, jauh...terbayang-bayang..kehkeh..layannnn je la sengal saya ni kak azie..ehehehe

    ReplyDelete
  5. masa IM balik kg di Ipoh tadi sepanjang jalan jerebu jer. apsal ek?

    on the way balik, langit malap je.. hujan..mendung..hujan..

    tapi iklim camni le IM suka drive.

    ReplyDelete
  6. ehem3...akak...makan banyak cit..ila tgk akak mkn mlm pn cm xkenyang tu..hehehhehe...akak kn suka mkn2...

    ReplyDelete
  7. IM: ya, betul. masa saya drive balik tadi memang jerebu teruk. hujan panas sekejap, mendung sekejap.
    sama. saya pun suka drive cuaca tak panas macam tadi, nak memandu pun rasa selesa..cool je.

    ReplyDelete
  8. HONEYBUNNY: ila...malam tu akak x rasa nak makan apa2..tiba2 rasa x sedap badan. nervous kot..hahaha

    ReplyDelete
  9. Well, actually, mamak kat KL memang tak buleh lawan MAMAK PENANG yang sudah sedia famous!

    My fav. Nasi Kandar is still in Penang. Nasi Kandaq Beratoq followed by "Misai", yang kat area Chowrasta/Charosta Market tu :-)

    ReplyDelete
  10. Hi Siti Murni, nice place and nice food.
    Saya nak tanya ni, bila you all go out for makan, satu orang bayar or semua buka pocket bayar senderi?

    Here its everyone pays his or her own, standard rules, ha ha.
    Have fun, Lee.

    ReplyDelete
  11. Nasib baik ada penjelasan.. kalau tak memang dah digossipkan dah ni..hehe

    ReplyDelete
  12. Salam Siti...

    awat tak habaq mai KL ???

    ReplyDelete
  13. ha'ah.. bnyk gmbr makanan kat sini. =)

    ReplyDelete
  14. JARD: thanx singgah & komen...
    mmg banyak...puan punya blog asik makan je keje nye..hehe

    KAKCIK: Salam, kakcik...
    saya pi pun short notice je kakcik, plan last minit, itu pun sebab adik n orang tu sibuk ngajak..heee :) lain kali p sy bgtau naa..

    ReplyDelete
  15. KAK NIDA: itulah...buat penjelasan in advance...kihkih..

    UNCLE LEE: hello uncle lee,
    same here..use our own pocket money. but sometimes, like me & my sis, we dont mind pay for each other..there's always plus minus..but tak kisah, the most important is we enjoy the moment, enjoy the food...:)

    ReplyDelete
  16. LCA: Yup, true. Nanti u mai penang, dont miss ' nasi kandaq beratoq', nasi kandar line clear...and the famous sup hameed of course! :) all are mamak..

    ReplyDelete
  17. cantiknya time sq tu lama giler tak pergi..

    ReplyDelete
  18. salam...

    Nice place and nice food..terliur di buatnya

    ReplyDelete
  19. BEN: pergi..jgn tak pergi. u all guys nak travel tk ada byk msalah..compare dgn kite yg prempuan2 ni.

    AMY SYAQUENA:
    salam...thanx singgah komen :)
    hehehe...yup, some are really nice and some..boleh tahan je.

    ReplyDelete
  20. salam..
    phewww..penuh dengan makanan..
    jaga-jaga nanti KG naik..la la la

    ReplyDelete
  21. salam..


    aura makan di kedai mamak memnag ada...selalu pekena roti telor di kedai mamak..tapi bayr sendiri..penaja x de..:)

    ReplyDelete
  22. ZULKBO: hehehe...taktik menakutkan saya ni..hehe..

    SEKAMAR RINDU: Salam..
    hehe..saya pun sama. alang2 datang dari jauh, baru ada penaja.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails