About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Tuesday, November 23, 2010

Majlis Reunion Ex-SMKTAT 95/97

First of all, entri ini a bit lama terperam dalam my draft. Biasalah, bila mood malas bermaharajalela..kans..hmm. Last week sewaktu meronda ke blog eelobor, dia ada buat entri pasal reunion, terasa jeles la pulak..hehehe...

So, this time around I nak story about our Majlis Reunion Ex-SMKTAT, class of 95/97.

Majlis diadakan pada 6 November yang lalu, bertempat di Aidy's Cafe, Teluk Air Tawar, Butterworth (back to our origin lah..). At the very first, program ni sepatutnya diadakan at our secondary school itself, tapi memandangkan kehadiran yang tak sampai our target, so, bertukar tempat lah.


Amacam? Gempak tak banner we all..? Banner and all photos for this entire entry adalah atas usaha one of my friend and ex-classmate, Mr. Wak Kundang. Credit to him for all the hardwork and effort.

Wajah-wajah ceria. Suka I tengok pic ni....senyuman ikhlas...hee. My BFF, Wati and Hafizah.

Ni lagi satu, wajah yang sangat ceria, since our teen-ages, Shila. Rahsia awet muda I guess...:) Salam yang mengembalikan pelbagai memori zaman persekolahan.

Layan sajalah foto-foto seterusnya. Macam-macam hal dan gelagat, banyak yang nak dibualkan & rasa tak sedar je masa berjalan dengan begitu cepat.


My BFF jugak..still remember her??..alaaa...yang baru kawen hari tu..ehem2..sorilah..tak baru lagi dah..dah berapa bulan dah...ekekeke.

Foto candid...tengah meneliti senarai yang hadir.


I was in the middle, diapit dan disepit..haha..by my two BFF. Sitting next to me, wearing the purple blouse is Didie.



Our Mr. Chairman, Shahrizal sedang berucap..ecece..berbakat dan mempunyai impian menjadi YB..kihkih..support je lah..kawan-kawan kan.

Bakal pewaris takhta kerajaan Majapahit...hehehe...masing-masing bawak their kids, dah besar pun anak2 diorang..huhu :( I anak kucen pun tak ada tau...sadis..sadis..
Foto atas, Shila's daughter, saling tak tumpah wajah ibunya. Sarah, the one wearing black tudung also with her kids..

Masa acara menjamu selera, we also been served with slide show...mengimbau kembali zaman persekolahan we all dulu. hehehe...seronok tengok slide show, at least mana yang dah ingat-ingat lupa tu dapat refresh balik.

Rozita, Siti Aminah & Shamsinar..berkawan baik dari sekolah rendah..:) And, maintain je...tak banyak berubah compare masa sekolah dulu...


Last but not least, our "big family". Majlis berjaya mengumpul lebih dari 20 orang bekas pelajar SMKTAT 95/97. Satu kerugian bagi yang tak dapat menghadiri reunion kali pertama ni. Anyhow, we r now looking forward for our next event in nearest time..maybe our first BBQ get together..Insyaallah.


Demi menjaga ikatan ukhuwah ~ Natrah rela memaafkan walau hati nya terluka, robek, hancur luluh. Marah tak seharusnya membenci..sakit tak semestinya menyakiti.


13 comments:

  1. gempak kalu ada cabutan bertuah...

    dapat hadiah..huhuu..hadiah kawin..

    malas kan sifat insan, kalau terlampau rajin elok jumpa doktor..

    ReplyDelete
  2. hehehe, memang best bila dapat jumpa kekawan yang lama dah tak ketemui. seronok dengan pelbagai cerita yang kuar, sambil mendengar dan sambil bercerita di selangi gelak ketawa

    ReplyDelete
  3. ZEQ: cukup sudah cakap bab kahwin. tak best pun...buat merajuk hati, boleh la. Rajin tu sifat baik, buat apa nak jumpa doktor..huhu.

    EELOBOR: hehehe..betul2...tak dinafikan. majlis tengahari berlanjutan sampai ke petang, kira tak ingat nak balik lah.

    ReplyDelete
  4. wah tak pernah pun gi skola nya re union.. hahaa.. anti social sangat!

    ReplyDelete
  5. Salam sis,

    Majlis ini sesungguhnya sangat BEST.

    ReplyDelete
  6. Bestnya buat re-union...berapa tahun tak jumpa nih? Tetiba terasa nak percepatkan my re-union ngan my ex schoolmates!!

    ReplyDelete
  7. mesti seronokkan dpt jumpe kawan2 lame...saat yg paling indahkan...dpt mengimbas kembali saat2 manis masa dulu...

    ReplyDelete
  8. wah akak....mmg gempaq la reunion...ciaP Ada banner lagik..heheh

    ReplyDelete
  9. BEN: u anti social ke??tak kot.ekeke..gi la..best ooo :)

    IRIS: Salam 2 u..:)
    Yup, best..harap2 lepas ni in one or two months time, dapat get together lagi..seronok sangat.

    ReplyDelete
  10. LCA: 12 yrs dear...tu la, tengok anak2 diorang dah besar dah. Buat jangan tak buat...:)

    AINNORAINI: Yup. Betapa kenangan tu sangat mahal. Masa dah tua2 *ecece..tua sangat bunyi nya..hehe..baru terasa, alangkah baiknya dapat kembali ke masa sekolah dulu.

    HONEYBUNNY: ila syg..itu yang special & mahal tu. Org kata banner tu pun mcm penyeri majlis...:)

    ReplyDelete
  11. Heheheh... Sekolah vic pun pernah buat reunion juga. But mostly yg datang dari kelas2 lain. My ex-classmates ramai yg dah berjaya semua eksyen tanak join reunion mcm ni. I yang kurang berjaya je yg rajin tunjuk muka. hehehhe

    ReplyDelete
  12. salam...
    seronok tengok gambar
    ceria semuanya bila bertemu
    sahabat lama..

    ReplyDelete
  13. VIC: Sebab diorang terlalu berjaya agaknya, tu yang sibuk sehinggakan tak leh curi sikit masa untuk majlis macam ni..huhu

    ZULKBO: Salam..tu lah, ceria semua nya kan. harap majlis selepas ni terus ceria...& bertambah ceria.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails