About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, November 7, 2010

Pastamania, Gurney Plaza

Hilang jugak kempunan I nak makan-makan di Pastamania! Luckily, my sis yang sedang berkursus dapat balik menghabiskan cuti Deepavali dan hujung minggu di Penang. As usual lah..dah ada partner nak makan-makan..rancak lah program! Kalau tak..huhu..hampes...makan-makan kat umah je lah. Nak ajak ma...kena tengok mood dia dulu. Kalau mood ok, badan sihat...insyaallah on je! (alasan sebenar -- malas nak driving, malas nak cari parking...hehehe)

Pastamania, Gurney Plaza. Not many patrons during Deepavali hari tu. Ramai gi beraya, cari muruku & kueh batu agaknya...:)

Na and hubby...ecece....'windu' katanya. Dua bulan berkursus, turun 5kg berat badan adik ipar I tu..hehehe. Takde cik puan nak memasak di umah, tak dengar cik puan pot pet...haha..bukan I kutuk, itu diakui oleh adik ipar I sendiri, okeh!

Country baked pasta -- chicken & capsicum melting each other with thyme sauce...urm..the aroma..ouh..sungguh menggegar jiwa! hehe..we all share je...Alhamdulillah..kenyang gak tu!

And please don't forget -- their hand-tossed pizza. Four Seasons. Masa order tu rasa macam nak bagitau kat waiter tu..."please letak more mushroom and olives.."hehe...muka tak malu la kalau buat macam tu...kan...hehe.

Hawaiian Pizza. Suddenly teringat seorang kawan yang alergik dengan pineapple. Tiap kali order Hawaiian mesti teringat dia. Sayang kan..even kat pizza pun..classic flavor ni jugak yang jadi favorite, tapi bila ada orang alergik macam ni, berkorban sikit la kan. Nasib baik family I tak ada yang pantang nenas....pantang nampak ada la! hehehe..


My mom. Telah dipaksa oleh kami, anak & menantu..jangan nak minum ais..! Sakit urat tapi pantang nampak iced drinks..! So, dipaksa minum hot drinks..hehe. Biasanya kalau dengan I boleh je dia ngelat, tapi kalau dengan dik na..ndak tak ndak, dengan muka kelat, memang dia kena ikut. Camomile tea untuk ma!

Ini....duta Pastamania! hahaha...perasan tak sudah2..! Hilang jugak kempunan I...Alhamdulillah.

By the way, hari ni kempunan lain pulak...! Sedang tak sihat ni, macam-macam pulak teringin nyer! Teringin nasi kandar Kassim Mustafa, teringin waffles cake peanut butter & strawberry, teringin itu...teringin ini...hahaha..banyak la I punya teringin!

20 comments:

  1. hehehe, bab gambar duta tuh yang kelasss gitu

    ReplyDelete
  2. huih...
    laparnya nengok pic tue...
    nih yg buat nak menjejakkan kaki ke situ gak nih...
    arghh...mleleh air liur...

    ReplyDelete
  3. EELOBOR: kelasss kan..hehehe..angkat bakul masuk sendiri jgk kan..hehe.

    BELALANG: Gi la jalan2 cari makan bawak anak n wife..kat Gurney je. Pizza dia mmg best...tak rugi k..:)

    ReplyDelete
  4. Pastamania...? tak pernah masuk...apa lagik nak tgk DUTA nya....ahakz

    ReplyDelete
  5. Wahhh bestnya makan lepak-lepak dgn family.
    Tambahan sejak DIK NA dah kahwin dan sambung belajar (nak jadi cikgu, kan?)

    Kita orang yang tengok pun teringin gak tauuu...

    ReplyDelete
  6. Pizza tu nampak sedap...nanti hujung tahun ni masa pi Penang, nak try lah!!!

    ReplyDelete
  7. JEBATEJA: Cuba masuk Pastamania, & rasa. Kalau nak tengok duta nya sekali, hehe..kena datang Penang lah jawab nya...

    ReplyDelete
  8. KAK AZIE:
    ramai nya yg cakap dik na nak jadi cikgu..hehe...berbakat jadi cikgu agaknya adik saya tu..hehe. Kursus mandarin la kak azie..:)
    Teringin? datang sini...saya belanja.

    ReplyDelete
  9. LCA: Nak datang Penang in December? hmm...boleh..dialu2kan..:)
    cari kat Gurney Plaza..top floor, next to GSC & Glitters Cafe.

    ReplyDelete
  10. Kenapa Na tu makin lama makin cengkung, Murni?

    ReplyDelete
  11. amoiii kak...bnyknnya mngidam..heheh..mcm teringin eh...

    ReplyDelete
  12. salam..
    tu dia..betul makan ni..
    tak ajak kita pun..???

    ReplyDelete
  13. nice blog.. have a view of my blog when free.. http://www.lonelyreload.blogspot.com .. do leave me some comment / guide if can.. if interested can follow my blog...

    ReplyDelete
  14. sedapnya,murni..
    kat sini kalau beli pizza mesti kena mkn kat rumah..
    dah style mat salh suka takeaway

    ReplyDelete
  15. uihhh menggoda ok makanan makan ituu.. ahh lapar pulak

    ReplyDelete
  16. VIC: Makan hati berjauhan dengan hubby agaknya..dah masuk bulan ke2 ni.

    HONEYBUNNY: Biasala ila..:) penyakit tension datang balik, makannnn je la keje nya.

    ReplyDelete
  17. ZULKBO:
    Salam Bro Zul...
    maaf lah, saya terlupa kali ni. lain kali saya ajak k..:)

    MR LONELY:
    Thanx for visiting my blog. will visit urs later. :) hv a nice day!

    ReplyDelete
  18. HAMIZAH:
    Yalah..betul jugak kan. Baru saya notice, selalu tengok crita omputih...diorang makan pizza kat umah...delivery, drive thru je kan.

    CIK EPAL:
    haha..tergoda sudah! Cepat2 cari piza cepat...

    SHARINGINFOZ:
    Sedap wooo...tak tipu...hee:)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails