About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, December 26, 2010

Diary

2010 dah hampir menjelang penghujung, tak berapa hari je lagi.
Seperti saban tahun...tiba je Disember, I akan mula bertanya-tanya pada kawan-kawan 'bankers'..kawan-kawan consultants...kawan-kawan suppliers, contractor...and so on..."takde ke diary ke, planner ke..calendar ke for me??" *tanya mesti mau lembut sikit okeh...

But sadly..sejak 2 tahun kebelakangan ni banyak company yang dah cut cost, tak produce diary. Executive or Management Diary is of course my concern. Sebab, diary tu lah yang akan I usung ke hulu ke hilir sepanjang tahun..365days okeh...*uiks..ye ke?

diary 2010 no. 2 setelah yang no. 1 hilang..

So far untuk coming 2011, I baru dapat 1 je diary from MDC..aduhai..satu je?macam takde pilihan. tapi tak putus asa...ada few more days lagi untuk I berusaha dapatkan diary free...hehehe...*nak beli boleh aje..cuma lagi best kalau dapat free. Company I bekerja sekarang pun sama..dah 2 tahun tak buat diary...sob..sob...:(

Okeh..kenapa I dok 'terkejan-kejan'** sangat nak diary tu..

1st -- semua arrangement I untuk bos, untuk other staff sekali pun..I akan write-down dalam tu
2nd -- because I kadang-kadang lupa, kadang2 suka tulis merata important numbers & contact person, so the only way to avoid it..I akan tulis sekali lagi dalam diary
3rd --sebab I am the one yang dalam apa meeting sekalipun, kena write-down minute..tulis dalam diary je afdal..tak hilang.
4th -- dulu selalu jot down semua password dalam diary..online website..banking..semua tulis dalam tu. tapi semenjak diary 2010 I hilang..serik...tak buat dah!


psst..boleh baca ke handwriting macam doktor tu..

So..that is why diary is important to me. Ada orang kata..zaman sekarang dah tak pakai diary lagi...haihh..sadis je dengar ayat tu. Sejak teknologi berleluasa, yang tradisional dah tak laku yer?hmmm...tepuk dada tanya selera.


P/s: dulu masa sekolah menengah buat love diary..ekeke..gatai..tapi nasib baik pandai...hihi


**terkejan-kejan = terkejar-kejar, hendak sangat-sangat, terburu-buru hendakkan sesuatu..tak menyempat-nyempat

12 comments:

  1. Kak Azie pun antara orang yang suka menulis diari, sejak di bangku sekolah menengah lagi.

    Ada banyak diari tersimpan.

    tapi bila dah kahwin, agak kalut dan tersekat masa nak menulis. Lebih banyak simpan kenangan di website saja.
    tapi tiap tahun dapat diari baru, cukup sekadar untuk catit minit mesorat jer.

    ReplyDelete
  2. IM pun dok nanti diari 2011. kalau ada lebeh, bagi satu kat IM, boleh yek!

    ReplyDelete
  3. I pun suka diari. I baru beli satu personal diari 2011, organizer tu, sikit tang kepala, sikit tang handphone, sikit mintak tolong kawan peringat :-)

    ReplyDelete
  4. salam..
    lama dah tak tulis
    diary ni..lebih2 lagi
    sejak ada blog..he he

    ReplyDelete
  5. dairy ni tulis yg penting2 jer...

    dulu2 suke gak tulis mcm2 tapi sekarang mcm dah de mase jer...

    tunggu kat tempat kerja bg dairy jer...setiap tahun dpt..

    ReplyDelete
  6. saya lak, diari tu tak penting sangat. nak kalendar yang besar dan boleh gantung kat dinding. tak suka kalendar yang ada jadual perlumbaan kuda tuh. hihihiih

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum wbt
    Semua kerja yg melibatkan tugas rasmi mmg ditulis dlm `buku rekod` dan `buku sasaran kerja tahunan`. Diary ini hanya penting utk `personal life`. Kalau ada yang lebih penting lagi tertuli dlm `diari hatiku`!

    ReplyDelete
  8. KAK AZIE:
    Diary kak azie masa sekolah menengah dulu mesti indah2 bahasanya...:)

    IM:
    Insyaallah...kalau ada lebih saya bgtau IM..so far yang MDC bagi tu pun kecik je..tk puas ati..:(

    ReplyDelete
  9. LCA:
    I akan beli kalau dah memang takde stok free...hihi..*kedekut jugak i ni..ekeke.

    ZULKBO:
    Salam Bro Zul..yelah..blog pun dah sama macam diary..macam blog saya lah..ekeke..online diary kan..:)

    ReplyDelete
  10. AINNORAINI:
    Okaylah tu kak ain..tempat keja ada provide diary...hmm..macam saya dah 2 thn buat muka kesian...mintak diary company lain..huhu

    EELOBOR:
    yalah..kalendar besar yang letak kat dinding tu pun tak ada kali ni..betul2 punya cut cost. yang 2010 punya awal2 tahun hari tu..supplier kasi..tapi gambarnya..huh..sangat lah menjolok biji mata..

    ReplyDelete
  11. TAJNUR:
    Waalaikummusalam wbt..
    'Diari Hatiku' tu siti nurhaliza yang punya...ekeke..kalau siti murni..cuma ada "Sister's Little Diary"..:p
    Buku Rekod + Buku Sasaran Kerja Tahunan tu untuk govt kot..:)

    ReplyDelete
  12. Hi Siti Murni, Old days I used to receive lots of these large Executive diaries, from HongKong Bank, Malayan Banking, Arab bank, Bank Bumiputra, Perwira Habib bank, AIA, Prudential, Bank Pembanggunan, Shell, Petronas, etc etc....
    And I kept all of them....

    Fortunately I did not destroy them but brought them all here, and thats how I can bring out cheritas of old days, all from my old diaries.
    As well lots of beautiful calendars too.

    Wishing you the very best of seasons greetings, Lee.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails