About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Monday, December 20, 2010

Hard Rock & Black Canyon Coffee...agenda hujung minggu lepas..

Last saturday, spend masa with my sis. Bila hubby dia keja during weekend, mula la gatal kaki tangan nak merayap..ekeke. Siangnya berdua dengan I je la. Layan movie 'Ngankung'..buat lawatan tak rasmi ke newly opened 1st Avenue.

Malam, hubby dia balik dari keja...lepas maghrib, baru la berkesempatan merayap 'bertiga-tigaan'..hihi.

Actually, dah banyak kali jugak diajak dik na gi tengok live band @ Hard Rock. Cuma masa dan keadaan tak mengizinkan. Just co-incidence that I'm alone at home, so dari tak buat apa-apa dan sekadar nak menghilangkan stress, why not just go and listen to the music.

Me and my sis..jurugambar of course le my adik ipaq. Posing je. Entah bila nak merasa stay kat Hard Rock ni. Awal-awal Hard Rock bukak dulu ada jugak dua tiga kali try nak reserved room untuk my boss...tapi hampeh..memanjang je fully booked!

Fool's Garden with house brewed coffee..my all time favourite...sambil layan lagu.


Maaf yer...ini lah akibat malas nak bangun untuk ambil gambar live band yang perform malam tu. Nice ambience and yang datang tengok live-band malam tu more to family..yela..tengah bercuti le tu. Kebetulan dari 17th-19th Dec memang ada banyak event..Pesta Penang, Pesta Flora..Beach Carnival, Karnival Suarasa kat Queensbay...so memang ramai la ambik kesempatan bercuti kat Penang.
Trafik pun seperti sedia maklum lah...merangkak hangpa tau dak! Uhuhu...dah serupa KL.
Sudahnya sampai rumah malam tu around 12 jugak.
Sunday...pagi-pagi buta lagi dik na dah sms tanya..."plan ape hari ni"..I cakap wants to stay at home, hantar keta gi car wash..but seems..dik na dah ada plan bagus dulu...nak mai seberang kata nya. So...spend masa kat GSC Sunway, tengok cite 'Hantu Kak Limah'.
Abis movie..Jusco AEON Seberang Perai City pulak.. masa untuk nyum nyum..di Black Canyon Coffee.

Iced Chocolate & Iced Green Tea..superb! Cuba memenuhi kehendak slogan, "A drink from paradise available on earth.."


Roasted Chicken with Rice & Mix Vege..thumbs up!


Two thumbs up for this one.. Stir-Fried Fusili with Seafood..very spicy okeh!



Nasib baik masih cun walaupun tengah nganga....ekeke..*perasan! Sambil makan pun sempat tot tet tot tet main sms...kalau ada mak..confirm la kena bebel. Pantang benor dia kalau time makan sibuk dengan henpon...!
Sebut pasal mak..mak pun baru balik cuti-cuti di Pangkor. Hari ni mak cuti...I nak balik awal manja-manja dengan mak lah...! :)
Daaa...

"Hati Natrah semakin tak keruan. Namun pada-Nya sahaja tempat Natrah berserah, sujud dan berdoa..semoga kali ini Natrah tidak tersalah pilih lagi.."



7 comments:

  1. salam kenal siti..
    kty pun bilalah nak dpt stay kat hardrock nie..tak mampu den..hehhehe

    ReplyDelete
  2. ATTY'S: Salam..thanx singgah komen my entry..:)
    itu lah...rate satu malam pun dah sesak nafas..hehe

    ReplyDelete
  3. esok nak bawa my mom lak ke black canyon maluri. thanx hadiah tadi. dah buat entri utk hadiah tersebut

    ReplyDelete
  4. EELOBOR: a'ah..black canyon ada satu cawangan kt maluri, cheras...enjoy ur dining :)
    sama2...

    ReplyDelete
  5. kak ct buat dah...dia buat dah...bila ila dk uia ja.....dia mula la nak tunjk2 makanan tok ila agar terliur...ehhehheheh

    ReplyDelete
  6. SHARINGINFOZ:
    sedappppp.....percayalah!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails