About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, January 27, 2011

Birthday budak bucuk..

25th January..ada acara makan-makan again wit family, in conjunction wit dik na's 26th anniversary *happy birthday bucuk! Dah 26 yrs dia....hmmm...:) Kejap je kan rasanya. Cepat masa berlalu. Rasa macam baru je lagi main kejar-kejar tak kira tempat. Rasa macam baru je jugak bercekau & berperang mulut dengan dia. Sedor-sedor..ish, dah tua rupa nya kita!

Sementara melayan gambar makan-makan malam tu, nak jugak bercerita perihal kami berdua nih. Dulu, masa kecil, we all sangat-sangat tak ngam. Selalu je gaduh. Bayangkan betapa brutalnya adik I nih, pernah je dia ketuk kepala I dengan tin koktel laici tuh! Masa tu I baru je darjah 1, tapi I ingat sebab benjol kepala ni, so bila ikat tocang memang nampak obvious kepala I yang benjol tu..sakit taw!










Rasa macam nak tunjal je dahi dia..tapi takut dengan arwah abah. Abah masa tu garang giler! I tak boleh nak sebarangan dengan dia, maklum la, kakak..le katakan. Dari saat dia dilahirkan, arwah abah pesan, "kakak sekarang dah ada adik, kakak kena mengalah sikit, tak boleh asik nak menang ja..." Ouh..I memang ingat pesanan tu sampai laa ni. Sudahnya...I gak yang kena buli dengan dia..huhu..sadis! Paling best, my auntie pun pernah terkena dengan dia..haha..kena baling dengan bateri, bukan saiz AA tuh..saiz D okeh! Tapi, tak lama lepas tu, hilanglah maharajalela dia, sekali mulut kena cili dengan makcik I..kihkih..terbalas jua dendamku!



But..anyhow..she is my only sis I have in this world. Walau tak sependapat macammana sekalipun..I akan diam je. Bertengkar pun takde pekdahnya..sooner or later we all tetap baik balik. And kalau difikirkan, lepas dah berjauhan ni, tak tinggal sebumbung, makin-makinlah we all rapat compare during our childhood. Maybe..usia mematangkan we all. Dan ketiadaan arwah abah..makes us more independent & helping each other. Kalau we all tak kuat..tak ada orang lain yang boleh membantu..so..now, here we are..we are what we have now.

So, to my lovely sis..sempena hari tua u..I would like to say..I'm thankful..that I have a sis like u..! *eventhough u selalu paw I kan...huhu...sabo aje la!

Happy 26th Anniversary bucuk!


19 comments:

  1. heh...heh...selamat hari lahir gak....moga adik hang sentiasa mendapat rahmat darinya.....

    ReplyDelete
  2. Selamat hari lahir "Baby Berry".. hehehe...

    Gambo berdua je? Mana yang lain2...

    ReplyDelete
  3. gile ganas dak pompuan nama nadia ni! dia ketuk pala akak ngan tin???? huhuhu... tp part yg best sekali, dia kena cili mulut ngan mak cik akak! eehhehe...
    errr.... tp dia da kawen ni, da x brutal sgt da kot nuuu.... ehehhe....

    ReplyDelete
  4. aiyo..akak kan...suka tau...suka tayang makanan kt ila..heheh...dah la ada febret food ila....hehee.selamat hari lahir~~~

    ReplyDelete
  5. Selamat Ulangtahun Kelahiran 26th to DEK NA.

    Moga sejahtera dan berbahagia selalu.

    Seronoknya ada adik perempuan yg sekepala dan sejiwa.

    ReplyDelete
  6. perghhh.....sambut kat SR tu wa cakap lu. hihiihih.....

    ReplyDelete
  7. JEBATEJA:
    Terima kasih banyak-banyak nooo...

    KAKCIK:
    Terima kasih kakcik..
    gambo tu gambo lama...masa celebrate birthday mak. Masa kat SR malam tu snap gambo makannn je..hihi, terlupa nak snap gambo orang..hihi

    ReplyDelete
  8. AINEE:
    Hehe...tu la Na kalau nak tau! hehe...dah kawin pun brutal tetap ada, cuma dah kurengg sikit kot...

    BIGHAGENJO:
    a'ah..mengalah bukan bererti kalah!
    terima kasih, singgah dan komen..

    ReplyDelete
  9. HONEYBUNNY:
    Owh itu satu kemestian...hehe..silap2 tak lama lagi blog ni jadi FOODBLOG..dah tak diary lagi dah..ekeke. Balik 'loqstaq' makan puas2 naaa..

    AZIEAZAH:
    kak azie, terima kasih. saya sampaikan dah kat dia..
    untung memang banyak..sekepala..tempat berkongsi segala2nya...termasuk lah kongsi baju & tudung..ekeke..

    ReplyDelete
  10. LCA & BEN:
    Thanx....she'll appreciate it..very much! :)

    EELOBOR:
    Adik ipar yang open table...hihi...:) diorang pilih tempat, kita ikut je...:)

    ReplyDelete
  11. salam..
    happy belated birthday to u sister,,
    wah...kat secret resepi tempat yang paling mahal nie...

    ayu dan adik perempuan ayu pun dulu2 suka begaduh...hehehe..skrg sayang gila..sama2 dh dirikan rumahtangga..miss kat dia skrg nie..

    ReplyDelete
  12. salam
    hepi birthday gak pada budak yang busuk campur masham hehehe

    ReplyDelete
  13. Selamat ulang tahun kelahiran buat adik Siti..
    Nasib baik dia ketuk pakai tin laici.. kalau pakai tukul besi lagi haru..huhu

    ReplyDelete
  14. u olsss~~! tengkiu so much for luvly buffdae wishes..

    to my bucuk2 akak ct, mekaceh kamo!! i really2 loike perfume u gave me...huhu...

    ReplyDelete
  15. happy birthday to ur sister~!

    Agh, lapa tgk post nih~

    ReplyDelete
  16. happy birthday to ur sister~!

    Agh, lapa tgk post nih~

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails