About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Saturday, January 1, 2011

Happy New Year 2011

Pejam celik pejam celik...dah jejak 2011. Macam baru je melangkah masuk 2010. Masa cepat berlalu seakan tak terasa. Hmm..makin tuo den..:) Taknak cerita pasal azam okeh..macam dah tipikal sangat.

Hari ni 01.01.2011, dugaan baru sudah pun bermula. Seawal jam 9.30 tadi I dah dipanggil ke office, to attend resident meeting. Memang betul-betul dugaan bila terpaksa menadah telinga mendengar 3 pihak berbalah, pihak company I bekerja as developer, pihak JMB dengan wakil penduduk blok baru yang bertelagah over one stupid gate. Haihhh..can I say it stupid..or we ourselves yang stupid selfish etc...hmm..I dont know. But one thing for sure, pertelagahan tak membawa kita kemana-mana. Lebih baik sit & talk..secara aman kan? But finally, after 2 hours of suffering..Alhamdulillah, mesyuarat mencapai kata putus secara aman.

Habis dugaan di pejabat. Received SMS from my auntie, saying that my beloved tok tak sihat..:(
Rushing home, pick-up my bro yang baru kehilangan moto kriss kesayangan beliau..hmm..it's been 1 week macam ni..kena send him to work & pick-up dia lepas keja. Letih I u all tau..sangat letih. tapi apa boleh buat...ujiannnn...redha aje lah.

Lepas hantar adik, baru sempat singgah jenguk tok. Rupa-rupanya, terkena kayap ular. Banyak jugak melepuh dekat kulit bahagian pinggang & perut. Dah nasihatkan tok tadi..jangan tutup sangat part yang melepuh tu..makteh kata dia degil walaupun dah berkali diingatkan. Hmm...orang tua-tua, macam tu lah ragam diorang. Nak tegur lebih-lebih, bimbang tersentap pulak. Buat masa ni cuma ikut rawatan tradisional dan air tawar. Harap-harap berkesan lah.

Jam 3 baru la sampai rumah..online FB sambil sepah dapur, masak nasi ngan sambal tumis bebola ayam, prepare ulam salad & sambal belacan. Hmm..jam 4.30 baru la merasa rehat.....haihh...dugaan..baru di hari pertama..



P/s: mood normal..tak berapa okay. Ex-bf nikah hari ni...dugaan lagi! Bukan sedih, bukan frust..tapi apesal dia nikah dulu sebelum I...huhu...tak aci! **haihhh...siti murni..tolong kikis perasaan camtu...tak baekkk....

12 comments:

  1. Kayap Ular sakit sangat berdenyut2..
    Rasa auntie elok di bawa ke klinik utk rawatan.

    ReplyDelete
  2. awal2 tahun dah banyak dugaan. apapun semoga 2011 agar lebih bermakna buat siti.

    utk yang dah lepas, jadikan pengajaran dan terus pandang ke depan

    ReplyDelete
  3. MARINA MONROE:
    Thanks auntie...singgah & komen..
    dah diusulkan kat mak sedara tadi, tapi diorang insist nak tengok keberkesanan rawatan tradisional, sbb kayap tu dah nampak kering tadi. terima kasih sekali lagi..:)

    EELOBOR:
    Itulah..macam-macam hal. sesekali datang tension, rasa give-up, letih jugak..tapi redha aje lah. Tuhan nak uji tu. Hmm...terima kasih..:)

    ReplyDelete
  4. salam

    moga tabah..ALLAH suka orang yang tabah

    jom join 1st GA JINKAMEN

    ReplyDelete
  5. JINKAMEN:
    Salam...terima kasih.
    moh ler kite...

    ReplyDelete
  6. Uish.. Sabaq... Pejamkan mata.. Jangan ingat smuanya...

    ReplyDelete
  7. bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor.

    .
    .

    lagi pun kumbang mana ada ekor ! hehe

    tak simpati langsung kat orang ynag tengah bersedih.

    ReplyDelete
  8. selamat tahun baru kak.....xbf nikah??hurm...sedihnya....xbf ila pn bakal nikah bln 8 ne kot..uhuhu...xpa kak....kita kena redha...pasti ada yg lebih baik untuk kita....jgn sedih2 tau....syg kak.....

    ReplyDelete
  9. selamat tahun baru...
    jgn sedih2 ye siti dah xde jodoh dgn dia..doakan yg terbaik utk dia..

    lupekan kisah2 bersama dia tutup buku nnt siti dpt yg lagi baik dr diakann...mudah2an

    ReplyDelete
  10. NORT:
    Sabaq...dah lama dahhh...:) hihi

    AL LAVENDARI:
    Taklah sedih sangat pun..macam dok kata lah..kumbang kan banyak...hihi

    ReplyDelete
  11. HONEYBUNNY:
    Akak tak sedih sayang..okey je..cuma tak puas hati cikit..ekeke...

    AINNORAINI:
    Thanx advise tu..gelak..gelak jugak kan..insyaallah..saya ingat..:)sedih tu tak la sangat, terasa sikit tu mungkin.Insyaallah jugak, tahun ni bukak buku baru..menilai hubungan baru, harap2 saya pulak ikut jejak dia tahun ni..hihi.

    MIECYBER: Mudah2an begitu lah..dalam proses mengganti.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails