About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, January 6, 2011

Melakar cemburu...

Ada orang tersentap ke about my entry pasal me & 'orang tu'?? Hmmm...nak sentap, sentap lah. Nothing much can be done. Puan punya blog tak reti memujuk! Malah tak kuasa nak buat macam tu. Kalau rasa nak merajuk jugak...sila lah..kemahuan sendiri, tak ada sape-sape boleh halang.

Nak menegaskan yer....I'M STILL SINGLE! *bukan nak promote yer. Bukan hok sesapa...so, kepada yang berkenaan, yang terkena or yang ada kena mengena, tak perlu nak cemburu, tak perlu nak berasa hati. I do have a lot of male friends, kalau kedengaran mesra di alam maya, tak semestinya 'ada apa-apa' kan?

I have to admit, sedang berkawan rapat dengan seseorang *eleh..bajet macam celebrity pulak I ni, meluat.. - orang itu mungkin 'orang tu' dan mungkin jugak bukan 'orang tu' * Erm, sebut pasal 'orang tu'...'orang tu' pun very the sentap dengan I..ala-ala menjauh diri gitu. Cukuplah, perasan tu I simpan sendiri dalam hati. Sampai masa atau dah memang jodoh...ada lah! Kalau rasa nak cemburu lebih-lebih atau nak berasa hati sangat-sangat, sila hantar rombongan meminang dan cincin nya sekali yer. Buat masa ni, peluang adalah sama rata, 50-50..hikhik.





I'm sorry kalau entry ni kedengaran weird sangat kan...but I guess, memang patut I clarify akan hal ni supaya tak ada yang terkeliru dan sebagainya. Tak perlu lah boikot blog I just because that entry, tak nak tinggal komen tapi skodeng dari jauh. I know each time my friend visiting my blog..it is because they wanted to know what's going on...so, I couldn't stop myself to write about my personal life just because ada seorang dua yang suka sangat misunderstanding dengan apa yang I tulis..apologize once again.

Bukan nak perasan..I hanyalah insan biasa yang serba tak sempurna. Mencari seseorang untuk melengkapi kehidupan kita, bukan lah proses yang mudah. Penat menjeruk rasa, perit meredah api cemburu dan macam-macam hal lagi. Perkahwinan pula bukan destinasi terakhir satu-satu perhubungan, tapi adalah permulaan sebuah perjalanan hidup yang baru. Jika jiwa tak cukup kuat dan bersedia, lebih baik menunggu bukan? It's been 30 years, walaupun hidup ni macam pincang, without a true companion tapi sebenarnya..u all cukup memberi erti, for me and my life. Jangan lah berasa hati..melakar cemburu biarlah pada tempatnya. On top of it..siapalah I tanpa sahabat & teman-teman yang sentiasa bersama walaupun hanya di alam maya. Jangan merajuk lagi ya...mucuk..mucuk...


P/s: the best part...ada jugak isteri orang tu nak cemburu tak tentu pasal, siap block I kat FB, very the childish u know...! Hello, hubby u dah nikah dengan u, dah sah lagi terang u adalah wife dia. Kalau dia in love dengan I...takkan lah dia nak kawin dengan u kans..? fikir guna la otak...! Kisah I dengan dia dah tamat....sekadar berbalas komen kat FB (crita pasal kereta) pun nak cemburu, tutup saja lah account FB tu. Tak payah nak rasa tergugat dengan I yang tak punya apa-apa ni...sedih..sob sob...:(

11 comments:

  1. Hmmm Kak Azie rasa ada orang yg salah faham apa yang U tulis. Takper itu biasa. Lumrah manusia. Kita pun bukan sempurna sehingga boleh puaskan hati semua orang, atau nak buat semua orang faham.

    Semua orang berhak cemburu, but as U said, biar pada tempatnya. Mungkin mereka tidak sedar, so maafkanlah mereka tu.

    anggap ini sebagai pengajaran (buat kita semua juga), bersederhana (memang kita dah cuba) dalam setiap rentak tulisan kita.

    Yg dah lepas tu lepaskan, jangan kenang lagi.

    CIK SITI MURNI pasti akan lebih kental selepas ini...

    ReplyDelete
  2. akak....sapa cemuru dekat akak neh...sabar tau..lau akak di tempat yg betul...kita xtakot kan??biarkn mereka cemuru dengan kita..hehehhe

    ReplyDelete
  3. ..ala0majuk ke..Dgn ini bhawasanya saya...

    ReplyDelete
  4. payah jugak ya bila diri dikuasai cemburu...

    ReplyDelete
  5. zeq: saya jeling dari jauh jer

    ReplyDelete
  6. KAK AZIE:
    Terima kasih for ur advise...:) ada masa geram..ada masa rasa nak gelak dgn telatah manusia macam ni..mmg kita serba tak sempurna...cuma letih menanggung dugaan2 kecil mcm ni..

    HONEYBUNNY:
    Ingat lagi entry akak sebelum ni? ex bf nikah...hehe...hmm..wife dia la...! haih..bikin geram je!

    ReplyDelete
  7. KAMSIAH:
    Memang payah. sebab bila dah cemburu, dah tak boleh berfikir, bertindak ikut emosi..dah tak guna akal fikir lagi dah. Yang paling best, kita explain apa pun dah tak boleh terima..hmmm..

    ZEQ:
    I tak merajuk...u kot yang merajuk...huhu.

    EELOBOR:
    U jeling sape? jeling i ke?hehehe

    ReplyDelete
  8. Jangan pedulikan pandangan orang pada kita sangat.. nanti kita yang sakit hati.

    ReplyDelete
  9. Jadi issue panaz kerna u single, isteri org lag selesa goda suami org, tambah2 jika madu bru pandai berlakun.."sebut akak akak cantik dari saya"

    ReplyDelete
  10. NIDA:
    Sepatutnya macam tu..tapi kak nida, saya ni jenis yang suka sangat pentingkan penilaian & anggapan org pada diri saya..tak tau lah baik ke tak tabiat ni...hmmm..

    ZEQ:
    oo..maknanya kena cepat2 kawin lah..kontroversi semakin senyap yer..

    ReplyDelete
  11. arrgghh.. IM dah biasa disalah mengertikan. malah biasa kena marah di depan orang ramai kerana salah mengerti.

    tapi IM cuba tidak cemburu. hatta dengan ibu_suri.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails