About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Monday, January 17, 2011

nak main bowling! tak kira, nak main jugak!

Owh...berzaman sudah tak main bowling..! Sungguh excited orang tu ea...melepaskan geram. Looks like I should also go back to the lanes!

Longkang ke, parit ke..tak kisah..nak main jugak lepas ni! Photo kelmarin..dekat Megalanes, Prai Megamal. Semalam, 'pakcik' main sorang-sorang..sebab -- I pakai baju kurung. Memang dia nasib baik! Rasanya kalau I buat bodo main bowling pakai baju kurung, I je la yang diorang tengok, tak tengok orang lain dah..hehe.

Sejurus balik dari Taiping, kami pun menyinggahkan diri ke sini. Boleh tahan 'pakcik ni'...score 120++ jugak...lama tak main konon! Huh..Siti Murni...sila bersabar...u should start practice wit ur sis, baru boleh compete dengan itu 'pakcik'.

Cerita kat Taiping -- melawat 'papa' Kamarul Bahrin. 'Papa' bakal menjalani pembedahan jantung di IJN, insyaallah dalam waktu terdekat ini. Hmm..from my observation sepanjang berbual dengan 'papa', memang dia tengah berjauh hati, merajuk dengan family..maybe. Understandable, orang yang tengah sakit memang sensitif nya berkali ganda berbanding kita yang normal. Eventhough keadaan kesihatan 'papa' yang tak berapa baik, bukan main beria-ia lagi dia memujuk anaknya, nak ikut kempen pilihanraya di DUN Tenang..hmm, semangat kental tuh!

Anyway, mudah-mudahan 'papa' selamat menjalani pembedahan nanti.

Allahumma yassir walaa tu'assir


semoga dipermudahkan segala urusan...amin

19 comments:

  1. Insya Allah, Siti...semoga segalanya dipermudahkanNYA :-)

    ReplyDelete
  2. LCA: Thanks sha...:) mudah2an begitu lah..amin.

    ReplyDelete
  3. Amboii... siapakah pakcik itu? Senyap2 je ye Natrah dah kembali mencantum hati. Kini tentu tak sedih2 lagi. May happiness will be always with you.

    ReplyDelete
  4. Semoga segera sembuh dan segalanya dipermudahkan.

    SITI, kalu nak tahu, Kak Azie pernah bawa anak dara main bowling pada hari raya (kebetulan beraya dgn tokey bowling di kedai bowlingnya). Ramai pula waktu tu budak muda lelaki berbaju Melayu sedondon main bowling.

    ReplyDelete
  5. Wowowowowowo...hang dah pandai main bowling...tolong ajau cekm plak aaa

    ReplyDelete
  6. saya tak pernah lagi main boling .. jangan ke tidak, main boling padang adalah. baling kelapa kat botol !

    ReplyDelete
  7. cam sama jer. saya lak nak main ngan kawan2 pada ari ahad depan.... ramai2 mesti best kan

    ReplyDelete
  8. wow bowling..ni juara longkang sudeh mari

    ReplyDelete
  9. Amin...semoaga di permudhkn segala urusn....

    **akak.betul tu..main bowling xksh la msk parit pun..jnji dapat baling bola tu kan.heheh

    ReplyDelete
  10. betul tu.. tak kira ler ke longkang ke, ke mana ke yg penting happy

    ReplyDelete
  11. VIC:
    Pakcik tu hanya lah manusia biasa..ekeke...Natrah pun bimbang hati yang dicantum, retak semula...:( Anyway, thanx vic.

    KAK AZIE:
    kalau hari raya, tak pelik sangat kot..hihi. Lagi pulak kalau lelaki berbaju melayu, tak pelik sangat kot..:)

    ReplyDelete
  12. MIECYBER:
    Jomlah...main bowling..

    JEBATEJA:
    Cek pun tak pandai lagi, baru nak belajaq balik...meh la..sama2..hihi

    ReplyDelete
  13. AL-LAVENDARI:
    Boling padang lagi ler molek pakngah nyer..hihi...tak payah nak masuk longkang parit bagai...tuju je.

    EELOBOR:
    A'ah...ramai2 tentu lagi best. teringat zaman kat kolej tu..sekali book sampai 5 lanes..semua kawan2 kolej, meriah woo.

    ReplyDelete
  14. IMANSHAH:
    Meh kita compete..tengok sapa lagi banyak longkang...hihi

    HONEYBUNNY:
    Mekacih dak ila..:)aminn
    hmm...release tension kan..lepas geram jer.

    KAK NIDA:
    Insyaallah..minggu ke depan..maybe turn saya pulak nak hepi kan diri main bowling..

    ReplyDelete
  15. Hi Siti Murni, the last time I bowled was in 1976!
    Whats your average like? You must be good!
    Have fun.
    Lee.

    ReplyDelete
  16. Salah ke pakai bju kurung? Ketat mana?

    ReplyDelete
  17. BEN:
    Harap2 semuanya berjalan lancar..operation scheduled on 22nd

    UNCLE LEE:
    Hello uncle lee..
    that was 35yrs ago...so long! hehe...

    ZEQ:
    Tak salah, cuma pandangan manusia, nampak janggal sikit lah..
    kalau ketat tak dipanggil baju kurung, tu dipanggil 'sarung nangka'..hihi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails