About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Thursday, February 3, 2011

Pi bagi ang-pow kat Tesco..

Seronok 'on the road' hari ni. Jalan tak sesak seperti kebiasaannya. Pun begitu, destinasi meronda cuma sekitar Perai & Seberang Jaya sahaja..sebab esok insyaallah ada program santai yang laaaaagi best...tungguuuuuu...hihi.

If not because barang keperluan dapur yang dah habis licin, frozen food yang dah kontang dalam fridge tu..memang I malas nak keluar. Kalau boleh nak reeeeeehat je kat rumah sepanjang hari ni..tapi tu lah..dah memang terlajak haribulan buat routine shopping kali ni. So, terpaksa la pi bagi ang-pow kat Tesco tu! hehe...

Erk..bonda pakai kaler merah..sempena CNY ke..hehehe..tak berani tanya, kang kena sekeh!


Untuk bulan ni, it's just me and mak bonda je yang turun shopping. Tu..bonda tengah concentrate pilih bawang besor..anakanda nya??tengah boring...itu yang boleh terpegang handphone, lalu ter'snap' gambar bonda. Mujur bonda tak perasan..kalau tak sahih kena dengar pot pet pot pet...ekeke..:) Tesco masih dipenuhi ramai pelanggan melayu & india..pelanggan cina pulak boleh dibilang dengan jari..sibuk beraya...hee :)


Betapa penat dan letih Natrah berperang emosi. Sang arjuna dambaan hati memberi harapan lalu terus berdiam diri. Sabar, doa yang tidak putus dan perlukah harapan ini disimpan lagi? Atau bakal bertaburan kah semua butir-butir kesabaran itu? Sabar Natrah..tawakal..jangan diulang kekhilafan yang dulu..


11 comments:

  1. pg tsco jug..tak ramai orang..bangsa tiong hua masih beraya

    ReplyDelete
  2. IMANSHAH:
    At first..takut tak buka..maklum la..raya kan :)

    ReplyDelete
  3. kak ain esok kot baru nak tesco...hari ni bawak anak2 gi jalan2 jer...

    mcm tau2 jer bonda tu yer...pakai baju merah hari ni...

    ReplyDelete
  4. kak ayu pi tesco tebrau, jb last masa en zalie ada buat apoinment dgn pakar medical di hospital..

    kak ayu suka nasi ayam panggang,.sedap..

    ReplyDelete
  5. Kalu buat lawak pada bonda boleh..hehe merah sgt la,terusCnY, Nash baik pakai tudung.

    ReplyDelete
  6. AINNORAINI:
    Hehe..kak ain, kebetulan tu..rasanya dia pun tak perasan..hihi. Pegi tesco mana kak ain?

    MIECYBER:
    Terima kasih daun keladi..

    BEN:
    Tesco Shah Alam tak pernah sampai lagi...:(

    ReplyDelete
  7. HAMIZAH:
    Kak Mizah..Tesco memang sukaaa...kita ni tak berapa nak suka, tapi mau tak mau kena hulur jugak..hihi

    CITARASA RINDUAN:
    Nasi Ayam Panggang dekat food court Tesco ea? Tesco Seb. Jaya makan kat food court tak berapa best compare masa baru buka 2tahun lepas. Kat Tebrau ada Jusco jugak kan, kak ayu?

    ZEQ:
    Bonda sensitip tau..kalau zeq berani try lah buat lawak dgn dia..hihi..

    ReplyDelete
  8. thn nie masyrkat cina kt area akak mcm xsmangt sgt raya...maklum la johor dilanda bnjir...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails