About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Sunday, February 13, 2011

RFC, Sungai Petani

Petang semalam, kami berempat sekeluarga ke Sg. Petani. Setahun lebih agaknya tak jejak kaki ke sana. Nama je dekat. Itupun pergi sebab ada urusan, mengambil pet terbaru dik na..si 'sugar gliders'. Nak tau apa 'sugar gliders'..? click here

Settle urusan kat rumah breeder di Taman Ria, we all singgah makan kat sini..

Radix Fried Chicken, di Lagenda Heights. Located just next to Village Mall, Sg. Petani. Tak susah nak cari sebab outlet nya facing main road.

Rasanya, ramai yang dah aware pasal RFC ni, tapi I nak story jugak!

RFC ni dibuka sejak 2008 and this is their first outlet. Sekarang outlet nya dah bercambah, di Perlis, Johor, Melaka, Kelantan & Kuala Terengganu. And selama 3yrs, ini la baru first trial I kat sini..hehe..masa first buka dulu memang tak sanggup nak masuk, sebab demand yang terlalu tinggi. Queue nya sampai ke luar pintu restoran..tak sanggup lah uols! Dan bila dah okay sikit, masa pulak tak mengizinkan.

In my opinion, ayam RFC ni lagi best dari pesaing nya..of course lah KFC. It's just my opinion. Selera masing-masing kan. Semua produk dalam restoran ni adalah hasil keluaran HPA. Kena bangga tau..keluaran bumiputra dan halal of course. Dari ayam organik yang diternak di ladang HPA sendiri hinggalah ke sos yang dihidangkan di restoran dan juga produk minuman, semuanya produk HPA. Alhamdulillah, taste vise...full satisfaction!

Price vise..if u can afford KFC, McDonalds..takkan lah could not afford for this..jangan bagi malu kaum okeh! Hahaha....reasonable, lebih kurang price competitor. For me, tak perlu berkira sangat..kalau taste ok.

So, yang tak biasa merasa....please go ahead. More info on Radix Fried Chicken, just simply click here

20 comments:

  1. Uikkkk....satu perkara yang teringin den nak rasa....kat selangor ni cek lom pernah jumpa.....RFC...sila dtg pada saya....ahakz....

    ReplyDelete
  2. tak pernah makan RFC nih .. memandangkan siti kata sedap..lain kali balik kota kuala Muda kena singgah makan RFC kat Sg. Petani..tapi kami sekeluarga memang dah lama jadi pelanggan ayam organik HPA..

    ReplyDelete
  3. yang pentingkan halalnya di iktiraf dan diguna pakai..

    PS; ayu dah makan, seperti siti murni katakan,,rasanya memang sedap

    ReplyDelete
  4. JEBATEJA:
    A'ah kan..selangor belum ada cawangan RFC. Takpe lah..kalau ko jalan2 negeri yang ada RFC tu singgah je lah...:)

    ZEQ:
    Insyaallah..produk HPA kan...*erk promote pulak.

    ReplyDelete
  5. CHIK NA:
    KFC kadang-kadang daging ayam nya tak cukup masak, tapi alhamdulillah..yang RFC ni memang ok..(setakat yang saya makan kat sana dan tapau bawak balik untuk adik.)

    CITARASA RINDUAN:
    Ayu..betul tu. Halal nya diiktiraf. Insyaallah..tak syak lagi! Johor ada satu cawangan RFC kan..

    ReplyDelete
  6. tak sempat lg nak merasa RFC walau dah lama memasang hajat nak makan bila balik kampung. kat sana pun ada gak

    ReplyDelete
  7. EELOBOR:
    Yup, Kelate dah ada RFC..kena balik KB sokmo la, baru leh rasa...hihi

    ReplyDelete
  8. IM teringin nak makan di sinun. tapi ibu_suri tak mau bila setiap kali di ajak.

    huks!..

    ReplyDelete
  9. penah nak pi makan,tp depa kata(depa la..sapa taktau..)tutp awai..ms nak pi tu pukoi 11mlm,trus tak jadi pi,last2 sampai la tak pi2..

    ReplyDelete
  10. kat sini tak de lagi..
    kalau ade tentu dah gi kat kedai tu...terjamin..halal kannn...

    ReplyDelete
  11. tolong cadangkan buka cawagan di KL atau s.alam

    ReplyDelete
  12. MIECYBER:
    Buat masa ini orang Jerantut kena bersabar dulu..

    IM:
    Cadangan saya, IM je belikan, tapau bawak balik rumah, mesti IbuSuri tak menolak..

    ReplyDelete
  13. PIASARA:
    Terima kasih datang baca & komen..:) salam kenal dari saya..
    selalunya situasi macam ni la yang buatkan kita berlengah-lengah nak
    cuba kan...

    AINNORAINI:
    Kak Ain, kena mengembara jauh baru boleh rasa...

    ZEQ:
    Apa kata zeq yang buat cadangan terus ke HPA..kihkih

    ReplyDelete
  14. Hi Siti Murni, RFC? Nice name tu.
    The last time I was at Sg. Petani was wayyyy back in the early '80s.
    I guess the place must have changed a lot too.
    Maybe satu hari bilasayabalek kampong, will make a trip there.
    Nice pics.
    Have a nice day,
    Lee.

    ReplyDelete
  15. RFC.....akak...meh la alor star....dekat ja dgn umah ila..leh kita makan sesama...akak lanja kan..ehheheh

    ReplyDelete
  16. UNCLE LEE:
    RFC stands for Radix Fried Chicken.
    Sg. Petani has gone through a lot of changes, now has become a 'residential town'...lots of new housing scheme being developed. I bet..u'll be surprised!~ :) Balik kampong cepat-cepat uncle....:)

    HONEYBUNNY:
    Aloq staq pun ada kan...:) hurm..bleh..kalau akak pi jalan sana..n kebetulan ila balik aloq staq...boleh la akak belanja RFC..hehe..laksa teluk kechai takmau??

    ReplyDelete
  17. kalo pi SP, aine singgah RFC ni sbb suka dia punya mashed potato! sedap!

    kalo akak pi aloq staq atau pendang atau kola nerang, atau pokok sena, pi la MYFC!!!
    mabeles jugak! :)

    ReplyDelete
  18. AINEE:
    Uiks...ada MYFC jugak??wahh..ini sudah bagus..banyak variety!
    Mashed potato best..sebab keras sikit compare KFC kan...senang nk makan...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails