About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, February 2, 2011

so what..?!

Layan mood sensitif sebentar..

1. Buat macammana sekali pun..usaha lah dengan pelbagai cara untuk memenangi hati orang, hakikatnya kita tidak akan pernah bisa memuaskan hati sesiapa jua pun. Kadang-kadang bukan pujian or compliments yang kita harapkan..hanyalah sebuah pengertian. Sekurang-kurangnya terasa diri kita dihargai. Tapi apa yang kita dapat hanyalah kritikan dan kutukan.


2. Kenapa tiba-tiba I pulak yang cemburu kan kemesraan iteww..? Orang kata, cemburu tandanya sayang...akan tetapi macammana pulak timbulnya sayang. Perhatian yang sudah mula beralih arah..I tertanya-tanya..kemana hilangnya dia. Menjauhkan diri, merajuk? Patutnya I yang merajuk...lambat pick-up..esok melepas! Atau mungkinkah I yang dulu gigit jari...waa..komplikated...! Mencik! As usual I akan belagak tak ada apa2 happen...lalala.



Ehem ehem...tune balik to normal mood..

Makan jom..




Hari Isnin..menu makan tengahari nye adalah "Mee Goreng Udang". Dibeli di Warung Pak Su, Kuala Juru..RM10.00 sebungkus with 5 ekor udang yang boleh tahan besau. Menu 2 atau 3 kali je dalam setahun, tak boleh diamalkan dalam kadar yang kerap kerana dikhuatiri boleh merabakkan poket dan menyebabkan resdung semakin kronik.



Hari Rabu..lunch sekali lagi di tapau oleh encik 'site supervisor' segar dan panas-panas dari Warung Kelapa Sawit, Jalan Tok Kangar. Nah...nasi putih, bawal goreng panas & sayur kacang panjang goreng. RM6.00 sahaja...kenyangnya sampai ke saat ini...alhamdulillah *jangan jadi manusia yang tak tahu bersyukur...

Konklusi hari ini...

I tidak pernah mengkritik sesiapa secara terbuka..for me..u buat hal u, I buat hal I. Selagi hidup I tak menyusahkan hidup u, tak meminta-minta duit ringgit, penat lelah atau pengorbanan masa dari u....selagi itulah u r supposed to let me go through my life dengan amannya. I don't need your criticsm..yang sangat tak membina tapi hanya melemahkan semangat hidup orang lain. I live my life as it is..I appreciate my life & what I have..jangan cemburu atau hasad dengki lalu mengkritik. Hakikatnya..kita semua adalah sama..hanyalah Hamba di sisiNya.

Redha lah...dan I juga sedang belajar tentang apa itu REDHA.

21 comments:

  1. U baik, u jujur, hati lembut, manis ...

    ReplyDelete
  2. Menu yang seronok, wpun harga pun boleh tahan.

    SITI, belajar menjadi kental, keras hati dan tutup mata sebelah dgn kerenah orang yang tak pernah penting dalam hidup kita.

    ReplyDelete
  3. wah,sedap ya amat nmpk gmbr mee tuh...nak cikit...hee...

    sape yg buat kak ct nih? meh belalang kasi taklimat kat dia sket...kuikuikui

    ReplyDelete
  4. ZEQ:
    Puji tu bunga riak tauuu..:) hihi...bukan pujian melangit yang kudambakan..tapi hanyalah secebis penghargaan & pengertian....lalala..

    KAK AZIE:
    Sebab tu tak boleh diamalkan selalu..hehe.
    Dah cuba sedaya upaya menjadi orang yang keras hati..tapi dasar kerak nasi..kejap je keras..lama-kelamaan lembut juga..alahai..

    ReplyDelete
  5. BELALANG:
    Nak cikit? meh Juru..kak siti belanja. Entahlah orang tu..kesian kak siti..selalu kena buli kan..haihh..pi lah taklimat dia apa yang patut nanti..

    ReplyDelete
  6. siti,

    ada wang, ada kuasa, ada HATI itu yang perlu dijaga hatinya..

    ReplyDelete
  7. Wehhhh...di REDHA je...REDHA pasal terpaksa memandang MEE goreng YG mengiurkan...ahakz...

    TGK...den dah belaja pasal REDHA...ahakz

    ReplyDelete
  8. ZEQ:
    Tidak semuanya memandang wang & kuasa...

    JEBATEJA:
    Hahaha...see, u learn new things today...REDHA aje lah baca entri2 I yang tak abis2 pasal makan yer...

    ReplyDelete
  9. MIECYBER:
    mencuba & terus mencuba...chaiyoook!

    IMANSHAH:
    tak marah sesapa...marah diri sendiri je...hukhuk...emosi perempuan..begitu lah adanya.

    ReplyDelete
  10. betul2...setuju kata akak ayat lastu tu...janji kita hidup xkco org kan..aman dunia..ehheh

    ReplyDelete
  11. Hi Siti Murni, I really love the 2 dishes. I think that one with the ikan goreng, at least dua bungkus for me. Saya ska ikan goreng.

    Rgt 10? Holy Smoke! Mahal tu.
    But really look so delicious.
    Wishing you the very best of the Rabbit year, have fun and simpan satu lagu dalam hati. Stay beautiful.
    Lee.

    ReplyDelete
  12. Salam..

    Cemburu kadang2 memakan diri.. tapi itulah hati dan perasaan sukar dibendung... sakit ditelan.. biarlah masa yang menjadi penawar

    ReplyDelete
  13. salam siti
    setiap keinginan kita xsemua kita perolehi....tapi yg pasti dr situ kita belajar n terus belajar...menjadi seorg yg kuat n tabah....

    xthn tgk makanan tu semua...sedap.

    ReplyDelete
  14. tenguk aja makanan itu datanglah selera aku... salam ziarah

    ReplyDelete
  15. sabar-sabar,,
    tapi sure ada batasannya kan>

    bab makanan tu..mmg mahai gile...
    adeh...sure robak poketku

    ReplyDelete
  16. HONEYBUNNY:
    Kan?kan? Kita tak kacau orang, harap orang jugak tk kacau kita..aminn..

    UNCLE LEE:
    Yes, uncle..RM10..but u should try their famous prawn noodle soup..also RM 10. Come back to Penang..I belanja u not just that prawn noodle but the Bawal Goreng Panas too..:) Happy CNY to u!

    ReplyDelete
  17. BEN:
    Happy CNY Ben! Xin Nian Kuai Le! Banyak dapat ang-pow tak??

    KAK NIDA:
    Perempuan & cemburu memang tak dapat dipisahkan..kan?harap2 masa dapat memulihkan keadaan..

    ReplyDelete
  18. NZA:
    Setuju dengan NZA..sebab tu kena dalami erti perkataan yang last para tu..:)

    PANGLIMA MUDA:
    Terima kasih singgah baca dan komen. Wah..terus datang selera ya..:)

    CITARASA RINDUAN:
    A'ah Ayu..mahai gilaa..! Sekali sekala takpa la..sekadar melepaskan teringin..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails