About Me

My photo
Author of this blog, a muslimah, an executive, a daughter, a sister, a leader, the coffee-addict, a book-worm, a traveller, always a listener and story-teller but never attention-seeker!

Tick tock..

Daisypath Wedding tickers

Saturday, February 26, 2011

Terbaik sepanjang minggu

Sepanjang minggu menahan 'cravings' terhadap roti jala..(see photo). Finally, semalam mengajak bonda dan adik lelaki ke Restoran Subaidah, Bagan Ajam. Asalnya, officemate I la dok bercerita kesedapan roti jala kat situ. Mak aii..mana boleh menahan. Dah la makanan favourite I tu..tergedik-gedik lah I nak mencuba nya.

Set Roti Jala Ayam berharga RM 4.50. Set Roti Jala biasa cuma RM 1.50. Besaq gila okeh..I kekenyangan sampai pagi tadi. Roti jala ni agak rangup sebab dimasak garing..see the color..and fragrance kuah kari ayam tu memang superb. Bukan setakat nice aroma & fragrance..tapi kuah kari dia memang sedap. Sampai hilang rasa malu nak menghirup kuah kari dengan sudu sampai licin. Hehe...

And last few days, I kirimkan pada adik supaya tapau nasi lemak dari kantin Politeknik Seberang Perai. Pedas giler. Paling best..susah nak dapat nasi lemak RM1 dibalut dengan daun pisang dan 1/2 of hard boiled egg okey..murah dan sedap. Kini baru terjumpa nasi lemak yang terbaik. :-)

Kelmarin lunch dengan menu Nasi Briyani..burrp..alhamdulillah..rezeki Allah bagi. Sedap sampai terlupa nak ambil gambor...hehe. For this weekend, belum dapat dipastikan lagi kemanakah destinasi cari makan yang seterusnya. Kalau diikutkan ada saja agenda..tapi..tunggu aje lah..bergantung kepada mood I.
Till then...jumpa lagi di sesi JJCM seterusnya...hehe. Happy weekend to all of u...

17 comments:

  1. okeh,tgk gmbr roti jala tu pun dah rasa mcm bau dia lari2 nk kuar dari laptop nie...sedap~

    ReplyDelete
  2. Kuah rusa ada tak? Kuah Unta? Di Kuah

    ReplyDelete
  3. roti jala dengan kuah kuzi ayam.... sedap sangat

    ReplyDelete
  4. happy weekend akak....nasi lemak tu best...nyum3...

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum wbt
    Dari ceghita balik dari Hong Kong hari tu sampaila lanie, cek agak tentu berat badan CT dah bertambah! Asyik kecur air liur saja! I really hope your body rate of metabolism leap quantumly...

    ReplyDelete
  6. salam,

    fuhhh...mcam sedap jer...

    nnti buaya dtg penang leh rasa ni..

    anyway blog ni memang best sebb byk buat research masakan sedap2 kat penang...

    nice blog...i like it...

    sambil2 tu leh promote penang sekali hehe...

    keep it up...xplore abis k semua tempat cari makan yg best kat enang..leh buaya rujuk kat blog ni selalu...hehe

    ReplyDelete
  7. susun telur mcm tu huhuu..kreatiff..

    ReplyDelete
  8. salam..
    perghhh...memang terbaik
    terliur melihatnya..he he

    ReplyDelete
  9. Hi Siti Murni, datang your blog ni macham kena torture, ha ha.
    I think I can lichin both in your pics......that nasi leman, 2 packets! Ha ha ha.
    Who cares about cholesterol!
    Have fun and stay young, Lee.

    ReplyDelete
  10. wah dah lama tak buat roti jala...

    ReplyDelete
  11. uik sedapnya roti jala.. lama tak makan..

    ReplyDelete
  12. PANGLIMA MUDA: Silakan..:)
    FZ: Kuat jugak ya aura roti jala tu...:)
    ZEQ: kuah rusa?mungkin ada..dah jatuh kategori eksotik tu. Unta mungkin susah la..
    EELOBOR: Kuah kuzi pekat lagi kan..ala2 rendang..padanan yang okey jugak tu..

    ReplyDelete
  13. HONEYBUNNY: Dah weekdays syg..sori akak lambat reply comment..tk sihat...nasi lemak sedap punya pasal..hehe

    TAJNUR: Waalaikummusalam wbt..
    memang dah naik berat badan chek ni berkilo-kilo..apa nak buat..tengah berselera...:)

    LCA: Bukan nak promo, tapi i suka..sebab rangup..jarang dpt rasa roti jala yang garing mcm yang ini...u shld give it a try..as u r kaki makan too...:) heee

    ReplyDelete
  14. BUAYA MERAH:
    Salam, thanx singgah baca entry & komen. Insyaallah, akan diteruskan lagi acara jln2 cari makan di masa akan datang..

    ZULKBO:
    hehe...sila control..

    UNCLE LEE:
    haha..pity u...:) However, u will still get tortured in future...hehe

    ReplyDelete
  15. CHIK NA:
    Kalau buat roti jala kena hantaq mai sini sikit tau..hihi

    BEN:
    Sila cari roti jala berdekatan anda...hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails